Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΚΚΕ: «Σάλπιγμα» για λαϊκή συμμαχία

ΚΚΕ: «Σάλπιγμα» για λαϊκή συμμαχία

0
koytsoympas-xanthi
 

 Επίσκεψη και πολιτική ομιλία του γ. γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην Ξάνθη

 

«Άνοιγμα» σ’ όλους τους χώρους για κοινή δράση και συμπόρευση. Η ΑΜΘ στην κορυφή της φτώχειας…

   neolaia-kke
 
«Κόκκινος» συναγερμός «χτύπησε» την Ξάνθη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με την επίσκεψη του γ. γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στα πλαίσια της περιοδείας τους στις πόλεις της ΑΜΘ που είχε ως στόχο την γνωστοποίηση των θέσεων του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση στις 10 το πρωί με συνδικαλιστές και μέλη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης στην οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς αλλά και για την γενική εργασιακή εικόνα του νομού και στις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στα ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ. Μπρος σ’ ένα πολυπληθές κοινό απηύθυνε κάλεσμα «για πλατιά συζήτηση συμπόρευση και κοινή δράση, ανεξάρτητα πως αναπροσδιορίζεται ο καθένας και τι ψήφισε στις εκλογές», όπως χαρακτηριστικά είπε. Συνδετικός κρίκος όλων είναι τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και η αδιέξοδη σημερινή κατάσταση που χρειάζεται για την ανατροπή της «λαϊκή συμμαχία και αγώνες».
 
Η ΑΜΘ στην κορυφή της φτώχειας…
Ιδιαίτερα οξυμένα βρήκε τα προβλήματα στους νομούς της ΑΜΘ ο κ. Κουτσούμπας θέμα που έθιξε στις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η περιοχή μας έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές και ορυκτό πλούτο εντούτοις βρίσκεται στην κορυφή της φτώχειας:«Ειδικότερα ο Νομός της Ξάνθης, ο οποίος είναι ένας πλούσιος τόπος από πλουτοπαραγωγικές πηγές, από ορυκτό πλούτο, από αγροτική οικονομία και όλους τους τομείς της οικονομίας και είναι πολλαπλά υποβαθμισμένος και από αυτή την άποψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα οφείλονται στην πολιτική των κυβερνήσεων και τα μέτρα που ευνοούν συνεχώς την κερδοφορία των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματιών και είναι μέτρα που συνέχεια μειώνουν το εργατικό εισόδημα και οδηγούν σε απολύσεις, υπογραφή ατομικών συμβάσεων και μειώσεις προσωπικού, στα σοβαρά προβλήματα δηλαδή που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι».
 
Έρχονται νέα μέτρα…
Ο κ. Κουτοσύμας σημείωσε επίσης ότι δεν τελείωσαν τα μέτρα και ότι προετοιμάζονται νέα, νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών και το μόνο αποκούμπι του εργαζόμενους σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται είναι το ΚΚΕ: «Δεν υπάρχουν σωτήρες στα κόμματα που θέλουν να διαχειριστούν την κρίση του συστήματος ποτέ δεν υπήρχαν. Εμείς λέμε ότι η σωτηρία βρίσκεται στη δική του πάλη, στην λαϊκή συμμαχία όλων των τάξεων με οδηγό και στόχο ν’ ανακόψει αυτό τον κατήφορο. Ένας δρόμος υπάρχει μόνο. Να βάλουμε φρένο στο σύστημα που γεννά φτώχεια, καταπίεση, εκμετάλλευση, καταστολή, ναζισμό, φασισμό, που γεννά αντιλαϊκά μέτρα για το λαό και γεμίζει μόνο τα θησαυροφυλάκια των ολίγων. Να ανοίξουμε το δρόμο για την πραγματική εξουσία του λαού όπου τα μονοπώλια ο πλούτος θα βρίσκεται στα δικά του χέρια θα είναι κοινωνικοποιημένα θα σπάνε τα δεσμά με την ΕΕ. με αποδέσμευση απ’ αυτή και από κάθε άλλη λυκοσυμμαχία και θα μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά επιστημονικά, πανεθνικά την οικονομία για την κάλυψη όλα των αναγκών του λαού που θα ασκεί εργατικό λαϊκό έλεγχο από τα κάτω μέχρι τα πάνω».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στο κεφάλαιο…
Παράλληλα με την κριτική στην ασκούμενη πολιτική ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι έχει την ίδια αφετηρία με τα κόμματα που πήραν τα αντιλαϊκά μέτρα και ότι μπρος στην προοπτική της εξουσίας επαναπροσδιορίζεται κάνοντας εκπτώσεις στο λαό και κλείνοντας το μάτι στο κεφάλαιο: «Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει επενδύσεις, ότι στηρίζει τους πειρατές επιχειρηματίες, τους τοκογλύφους των τραπεζών και όχι την υγιή επιχειρηματικότητα κλείνοντας πονηρά το μάτι σε τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου του Συνδέσμου ελλήνων βιομηχάνων σε κάποιους που θέλουν να παζαρέψουν με καλύτερους όρους την δική τους κερδοφορία. Άρχισε να κάνει εκπτώσεις για το λαό και δίνει τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο πριν γίνει κυβέρνηση. Το μόνο που υπόσχονται είναι κάποια προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας με δίκτυα ΜΚΟ και των Κοινωνικών παντοπωλείων, δηλαδή τη συμφιλίωση του λαού με την φτώχεια και την μιζέρια και την απεμπόληση κάθε ελπίδας ν’ αλλάξει η ζωή του».
 
Η Χρυσή Αυγή είναι «τσιράκι» του συστήματος
Ως « επικίνδυνη εγκληματική ναζιστική οργάνωση», χαρακτήρισε τη ΧΑ ο γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε ότι έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι πολιτικοί χώροι την υπέθαλψαν και συγκάλυπταν την εγκληματική της δράση. Επίσης ανέφερε ότι είναι άκρως επικίνδυνη η άποψη των δύο άκρων που καλλιεργεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς με υπόδειξη της Ε.Ε. καθώς εξομοιώνει τους δίκαιους λαϊκούς αγώνες με τη δράση μιας εγκληματικής ναζιστική οργάνωσης που είναι «τσιράκι» του καπιταλιστικού συστήματος: «Οι δήθεν αποκαλύψεις είναι πράγματα γνωστά τα οποία επιμελώς συγκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια και αφορά τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ που είναι τσιράκι του συστήματος αφορά τους στενούς δεσμούς της με το ίδιο το αστικό σύστημα και το κεφάλαιο. Η συγκάλυψη αφορά στη σχέση «αίμα και τιμής» που έχει η ΧΑ με μεγαλοβιομήχανους, επιχειρηματίες εφοπλιστές». Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι στόχος της δράσης της είναι το εργατικό κίνημα και ανέφερε το πρόσφατο παράδειγμα του Περάματος και τα επεισόδια στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με στόχο αγωνιστές του ΠΑΜΕ, ενώ αναφερόμενος στην θεωρία των δύο άκρων τόνισε: : «Γι’ αυτό και αναθερμαίνεται η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει την εγκληματική δράση με το λαϊκό κίνημα. Τον φασισμό τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
 
Η μειονότητα, γέφυρα φιλίας με τη γειτονική χώρα
Τέλος ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μειονότητα και στα προβλήματα της εστιάζοντας ιδιαίτερα στην μεγάλη ανεργία που πλήττει τους οικοδόμους που αναγκάζονται να μεταναστεύουν, στη συρρίκνωση της καπνοκαλλιέργειας αλλά και στον αποκλεισμό των νέων από τον δημόσιο και τον ευρύτερα δημόσιο τομέα λόγω ελλιπούς γνώσης της γλώσσας. Απευθυνομενος δε στους πολίτες της μειονότητας τους κάλεσε «να γυρίσουν την πλάτη τους σε εθνικιστικά κηρύγματα και σε κόμματα που στόχο έχουν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να δηλητηριάζουν με το φαρμάκι της έχθρας όταν στην περιοχή όπως και σ’ όλες τις περιοχές οι μειονότητες πρέπει να αποτελούν τη γέφυρα ης φιλίας ανάμεσα σ’ όλους τους γειτονικούς λαούς. Υπαρκτά ζητήματα της μειονότητας όπως η εκλογή των μουφτήδων η των ιμάμηδων προσπαθούν πολιτικές και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις να τα εντάξουν στις διάφορες ενδοκαπιταλιστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία δηλητηριάζοντας έτσι τη συνείδηση των εργαζομένων».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…