Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Γκέτο» σε γειτονιές από τα αδέσποτα

«Γκέτο» σε γειτονιές από τα αδέσποτα

0
skulos
 

Η κατάσταση έχει εξαντλήσει την ανοχή των Ξανθιωτών, οι οποίοι φοβούνται για την σωματική ακεραιότητα τόσο της δικής τους, όσο και των παιδιών τους

 

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και η επίλυση του ακόμα πιο δύσκολη σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη

 
Τα αμέτρητα αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης δυσχεραίνουν μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο την ζωή των κατοίκων. Πέρα από την ρύπανση και την πρόκληση θορύβων, τα αδέσποτα ουκ ολίγες φορές έχουν επιτεθεί σε ανήλικους και ενήλικους συμπολίτες μας. Μετά από παράπονα από κατοίκους σε διάφορες γωνιές τις πόλης, στα όρια τους έφτασαν και οι κάτοικοι των οδών Σπάρτης, Αγίου Δημητρίου, Κατσώνη, Παναγίας, καθώς και των παρόδων Σπάρτης και Αγίου Δημητρίου.
 
Φοβούνται ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής σε σχετική επιστολή, τα αδέσποτα δημιουργούν μια σειρά προβλημάτων που δυσχεραίνουν και υποβαθμίζουν την καθημερινότητα τους. Ένα από τα αυτά τα προβλήματα είναι η ρύπανση «είτε με τα φυσικά τους απεκκρίματα, είτε με τις εφορμήσεις τους σε οποιοδήποτε απόρριμμα πιθανόν να περιέχει τροφή για αυτά, δημιουργώντας μία κατάσταση αφόρητη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, η οποία γίνεται αφόρητη κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες», αναφέρουν οι περίοικοι.
Όπως είναι φυσικό τα ζώα εκφράζονται προκαλώντας θορύβους, οι οποίοι αυξάνονται όταν τα σκυλιά βρίσκονται σε αγέλες. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι λίγα τα μεσημέρια και οι νύχτες που έχουν απωλέσει τον ύπνο τους εξαιτίας των ήχων που βγάζουν τα ζώα καθώς καυγαδίζουν ή ουρλιάζουν.
Τελευταίο, αλλά όχι και λιγότερο σημαντικό –ίσως και πιο σοβαρό από όλα- είναι το ζήτημα σχετικά με την επιθετικότητα των ζώων. Οι περίοικοι χαρακτηρίζουν την κατάσταση άκρως επικίνδυνη καθώς πολλές φορές αποτρέψανε τους εν λόγω σκύλους από το να επιτεθούν σε κάποιον γείτονα, ή σε κάποιο περαστικό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι επιθέσεις αυτές γίνονται και στα παιδιά και στα εγγόνια τους, δημιουργώντας φόβους για πιθανή αποστέρηση ζωής, ή δημιουργία μόνιμης αναπηρίας, όπως αυτή φυσιολογικά δύναται να προκληθεί από επίθεση ενός σκύλου σε ένα παιδί μικρής ηλικίας.
 
Την λύση του προβλήματος χωρίς να απειληθεί η ζωή κάποιου ζώου ζητούν οι περίοικοι
Στην επιστολή εκτός των άλλων αναφέρεται ότι στην όξυνση του προβλήματος συμβάλει και ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ταΐζει δεκάδες αδέσποτους σκύλους με αποτέλεσμα αυτοί να συνωστίζονται στους δρόμους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Τα φιλοζωικά αισθήματα βέβαια δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμπτά, αντιθέτως, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι ζητούν την επίλυση του προβλήματος «χωρίς να απειληθεί η ζωή και η υγεία οποιουδήποτε ζώου. Μόνος στόχος μας, αποτελεί η αφύπνιση των αρμοδίων με σκοπό να επιληφθούν της μέριμνας των ζώων με τον τρόπο που προβλέπεται από το νόμο, προστατεύοντας τόσο εμάς, όσο και τα ζώα». Τέλος, κάνουν έκκληση σε όλους όσους μπορούν να τους βοηθήσουν, να το πράξουν, καθώς καθημερινά κινδυνεύει η ζωή η δική τους και των παιδιών τους.
 
Τ. Θεοδωρίδης: «Δεν γίνεται να εξαφανιστούν τόσο ζώα»
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το «Ε» ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Τάσο Θεοδωρίδη, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρει «Δυστυχώς δεν γίνεται να εξαφανιστούν τόσα ζώα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξαναπάει η υπηρεσία να συλλέξει κάποια ακόμη, προκειμένου να τα μεταφέρει κάπου αλλού». Να υπενθυμίσουμε, όπως έχει καταγραφεί σε σχετικό ρεπορτάζ στο «Ε», πως γίνονται κάποιες προσπάθειες από τον Δήμο να κατασκευαστεί το κυνοκομείο, έργο που λιμνάζει εδώ και μια δεκαετία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…