Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Φιλικό… «Ελ Θράκικο»

Φιλικό… «Ελ Θράκικο»

0
skoda panthr
 

Σήμερα (Σάββατο) στις 17:00 η φιλική αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός στα Πηγάδια

 

Ευκαιρία για δοκιμές από τον Μάουρερ

 
 
Την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα, τακτικές, αλλά και πρόσωπα σε διάφορες θέσεις θα έχει ο προπονητής της Skoda Ξάνθη, Ράινερ Μάουρερ, στο σημερινό (Σάββατο) φιλικό με αντίπαλο τον Πανθρακικό, σε μία αναμέτρηση που έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 στο γήπεδο των Πηγαδίων.
Η διακοπή του πρωταθλήματος της Super League έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να δουλέψουν για δύο εβδομάδες και να κλείσουν αντίστοιχα φιλικά, ώστε να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. Έτσι, Ξάνθη και Πανθρακικός θα αναμετρηθούν σήμερα το απόγευμα.
 
Καιρός για δοκιμές
Ο τεχνικός της Ξάνθης μετά την πρόσληψή του δεν είχε τον επιθυμητό χρόνο να εφαρμόσει κάποια νέα δεδομένα, καθώς μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ακολούθησε ένα δύσκολο πρόγραμμα με αγώνες Πέμπτη – Κυριακή (με Ηρακλή για Κύπελλο και ΠΑΣ Γιάννινα για πρωτάθλημα), ενώ την περασμένη εβδομάδα ήρθε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και η νίκη με δραματικό τρόπο.
Με την 15νθήμερη διακοπή στο πρωτάθλημα, ο Μάουρερ βρίσκει πλέον τον απαραίτητο χρόνο για να δουλέψει επάνω στα δικά του συστήματα και να εφαρμόσει τις τακτικές του, οι οποίες πάντως δεν είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το πώς παρατάχθηκε η ξανθιώτικη ομάδα στον αγώνα με τον Απόλλωνα.
Ο προπονητής της Ξάνθης πάντως, αν και είναι γενικά ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις και την απόδοση των παικτών, θέλει να βελτιώσει κάποια πράγματα στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων, δύο παραμέτρους στις οποίες δουλεύει πολύ με τους ποδοσφαιριστές.
 
Πρώτη φορά στα 22 χρόνια
 Συμπληρώθηκαν προχθές 22 χρόνια από τότε που ο ΑΟΞ έγινε Skoda Ξάνθη Ξάνθη (10/10/1091), με τον Χρήστο Πανόπουλο να αναλαμβάνει τις τύχες της. Το δώρο προηγήθηκε των γενεθλίων, καθώς στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης η ξανθιώτικη ομάδα πανηγύρισε την μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας της.
Κι αυτό γιατί ποτέ άλλοτε δεν είχε καταφέρει να κάνει ολική επαναφορά ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων. Για την ακρίβεια έχει ανατρέψει 23 φορές σκορ, αλλά πάντοτε κυνηγούσε να γυρίσει αποτέλεσμα με ένα γκολ διαφορά.
Να υπενθυμίσουμε ότι στον αγώνα της περασμένης Κυριακής οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Παναγιώτη Κόρμπο ενώ στο 25’ ο Φρανκ Γκουέλα έκανε το 0-2, δίνοντας ένα ισχυρό προβάδισμα στον Απόλλωνα. Η ¨αντεπίθεση¨ της Ξάνθης ξεκίνησε στο 32’ με την εύστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρλος Κάλβο που έκανε το 1-2, ενώ η ισοφάρισε σε 2-2 ήρθε πριν τη λήξη του ημιχρόνου (40’) με τον Εστέμπαν Σολάρι. Ο ίδιος παίκτης (Σολάρι), ήταν αυτός που στο 84’ πέτυχε το 3-2 για την ολική ανατροπή.
 
Δύο γκολ ο Φασίδης στην Εθνική Κ-18
 Δύο γκολ σημείωσε ο νεαρός επιθετικός της Skoda Ξάνθη, Βασίλης Φασίδης, με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος Κ-18, σε φιλική αναμέτρηση. Συγκεκριμένα το νεανικό συγκρότημα της Ελλάδας αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι το απόγευμα της Πέμπτης στα Χανιά, με αντίπαλο την Ομάδα Νέων του Πλατανιά. Η Εθνική Κ-18 επικράτησε με σκορ 3-0, με τα δύο γκολ να σημειώνονται από τον Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Βασίλη Φασίδη ενώ το άλλο τέρμα πέτυχε ο Κτιστόπουλος.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…