Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Όλα μέλι γάλα» στους ΑΝΕΛ Ξάνθης

«Όλα μέλι γάλα» στους ΑΝΕΛ Ξάνθης

0
kouik-xanthi
 

Τ. Κουϊκ προς Τούρκους από την Ξάνθη: «Η Θράκη έχει ελληνική σημαία, έλληνες υπηκόους και τα παιχνιδάκια σας να τα κάνετε αλλού…».

 

Δεν αμφισβητούνται οι εκλογές στους ΑΝΕΛ Ξάνθης. Θα αντικατασταθούν τα μέλη που παραιτήθηκαν

 
 
Το μήνυμα ότι: «Η Θράκη είναι σε πολύ καλά χέρια και δεν κινδυνεύει γιατί εμείς εδώ οι Έλληνες είμαστε Έλληνες με τα όλα μας…» έστειλε ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος συνοδευμένος από τον Γ. γραμματέα του κόμματος κ. Σπύρο Γαληνό επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου τον Μητροπολίτη και τον Μουφτή Ξάνθης, τοπικούς παράγοντες και προέβη σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης παρουσία και των τοπικών στελεχών των ΑΝΕΛ Ξάνθης. Παράλληλα ο κ. Κουϊκ χαρακτήρισε «φυσιολογικές αναταράξεις που συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες και δεν σημαίνουν επ’ ουδενί διάλυση του κόμματος στην Ξάνθη» τα όσα διαμείφθηκαν κατά τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη της συντονιστικής ενώ ο κ. Γαληνός δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις εκλογές και ότι απλά θα συμπληρωθούν τα στελέχη που παραιτήθηκαν είτε με συμπληρωτικές εκλογές είτε με τοποθέτηση από το Οργανωτικό του κόμματος.
 
Η Θράκη, τα παιχνίδια των Τούρκων και ο Τέρενς Κουϊκ
Ο κ. Κουίκ δεν απέφυγε να συνδέσει την επίσκεψή του μ’ αυτή του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Μπαγίς ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία επιβουλεύεται τη Θράκη με στόχο να την καταστήσει τουρκική και ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου: «Αν νομίζουν ότι στη Θράκη θα βάλουν το πράσινο φέσι όπως η σημαία που βγάζουν για τη Θράκη τους λέμε ότι η Θράκη έχει γαλάζιο χρώμα, έχει την ελληνική σημαία, έχει έλληνες υπηκόους χριστιανούς και μουσουλμάνους και τα παιχνιδάκια τους να πάνε να τα κάνουν κάπου αλλού…». Ο κ. Κουϊκ σημείωσε ότι η χώρα μας δέχεται τελευταία επανειλημμένες προκλήσεις και ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει μια περίεργη σιωπή, όμως σημείωσε ότι έχουν γνώση οι ΑΝΕΛ και ότι είναι αυτοί που τους λέμε ΌΧΙ: «Το τελευταίο καιρό έχουμε επανειλημμένες προκλήσεις με δηλώσεις των Τούρκων παραγόντων. Μετά από τον Νταβούτογλου πήρε τη σκυτάλη ο Ερντογάν, μετά τον Ερντογάν ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών και μετά απ’ αυτόν μας ήρθε εδώ ο υπ. ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Μπαγίς. Όλοι εννοούν να μας μιλούν για θέματα που είναι έξω από τα συνταγματικά και νομοθετικά πλαίσια της χώρας μας και πολύ περισσότερο έξω από τα πλαίσια της συνθήκης της Λοζάννης. Αυτονόητο είναι ότι εμείς οι ΑΝΕΛ είμαστε αυτοί που θα τους λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ την ώρα που βλέπουμε ότι τα κόμματα δια των εκπροσώπων τους σιωπούν. Την ώρα που το υπ. εξωτερικών αρνείται να μπει σε δημόσιο διάλογο ξέρουμε ότι παρασκηνιακά γίνονται πολλές συζητήσεις οι οποίες ξεκίνησαν στον προθάλαμο του Εμίρη του Κατάρ στη συνάντηση Σαμαρά- Ερντογάν χωρίς να υπάρχει κανένας διπλωματικός σύμβουλος, την ώρα που συνέχισε η κουβέντα με τον κ. Βενιζέλο στην Άγκυρα και πεισματικά αρνείται να συγκαλέσει το Εθνικό συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας και έχοντας την εντολή του προέδρου να ασκώ τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά μου υπέρ των εθνικών συμφερόντων της Θράκης θα με βλέπετε ακόμη τακτικότερα….», τόνισε ο κ. Κουίκ. Ανέφερε δε ότι σύντομα θα κάνει περιοδεία και στον Έβρο με τον βουλευτή Έβρου κ. Μαρίνο Ουζουνίδη και την κα Ραχήλ Μακρή.
 
Δεν αμφισβητούνται οι εκλογές στους ΑΝΕΛ Ξάνθης
Σ’ ότι αφορά τις «εσωκομματικές αναταράξεις» στους ΑΝΕΛ της Ξάνθης ο κ. Κουϊκ είπε: «Όποιοι χαίρονται προβοκατόρικα λειτουργώντας εκ μέρους των μνημονιακών κομμάτων που έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία να ξέρουν ότι ο αντίπαλός τους εδώ είναι πολύ ισχυρός. Εμείς είμαστε ένα κίνημα που παίρνουμε την δύναμή μας από την βάση». Περισσότερες εξηγήσεις για τα πεπραγμένα των εκλογών της Ξάνθης έδωσε ο καθ’ υλην αρμόδιος για τα οργανωτικά του κόμματος κ. Γαληνός, ενώ ανέφερε ότι προετοιμάζεται το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα των ΑΝΕΛ: «Υπήρξε πρόβλημα τώρα δεν υπάρχει κανένα! Τα συζητήσαμε σ’ ένα κλίμα ομόνοιας και διάθεσης προσφοράς, δόθηκαν οι απαντήσεις που έπρεπε να δοθούν. Είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ήδη έχουμε επεξεργαστεί και σε λίγες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα. Οι ΑΝΕΛ κάνουμε μια επανεκκίνηση και πέραν του προγράμματος θα βγουν και τα τομεακά προγράμματα που θα κυκλοφορήσουν. Θα τα πάμε πόρτα – πόρτα γιατί τα ελεγχόμενα Μέσα της Αθήνας δεν παρουσιάζουν τις θέσεις μας».
Τέλος ο κ.Γαληνός ανέφερε ότι δεν αμφισβητείται το αποτέλεσμα των εκλογών της συντονιστικής και ότι απλά θα συμπληρωθούν τα παραιτηθέντα μέλη. Να σημειώσουμε ότι τα δύο κοινοβουλευτικά στελέχη των ΑΝΕΛ περιστοιχίζονταν από τους δύο πολιτευτές τον κ. Χ. Ευστατίου και τον κ. Ιρφάν Μεχμεταλή καθώς επίσης και το στέλεχος κα Γεωργανά. Παρών επίσης ήταν και ο νέος γραμματέας της συντονιστικής κ. Δούζης ενώ έλειπε ο Κυριάκος Κεσίσογλου που εκλέχθηκε στην συντονιστική.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Χειροκροτώντας την προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε συνυπεύθυνοι

Για μηδενική ενσυναίσθηση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο …