Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κόκκινα φασόλια με λουκάνικα

Κόκκινα φασόλια με λουκάνικα

0
fasolia loukanika
 
 
-250 γρ. φασόλια κόκκινα
-400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, ολόκληρα
-100 ml ελαιόλαδο
-2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-200 ml γλυκό λευκό κρασί
-200 ml χυμός πορτοκαλιού
-1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
-1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
-ελάχιστο τσίλι σε σκόνη ή καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια σε νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά καλυμμένα με νερό, ξαφρίζοντας για 10 – 15 λεπτά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 – 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα, σε 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο, ολόκληρα τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Αφού σκουπίσουμε την κατσαρόλα από το λίπος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέττουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα ντοματάκια με το χυμό τους και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φασόλια και 500 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το τσίλι (ή το μπούκοβο). Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, πέντε λεπτά περίπου. Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα βαθύ, πυρίμαχο ταψί το σκεπάζουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180ο. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 – 40 λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…