Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης

Επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης

0
kek prwtagoras-web
 

 Υλοποιούνται για εργαζόμενους μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων της Ξάνθης

 

Οι υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει, ενώ τα πρώτα τμήματα αρχίζουν μέσα στην εβδομάδα

 
 
Το ΚΕΚ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια στο πλαίσιο του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης που απευθύνεται σε εργαζόμενους σε μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις. Καθώς το θέμα ενδιαφέρει μεγάλη μερίδα πολιτών το «Ε» ήρθε σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΚΕΚ, Στέργιο Τζουβανίδη, ο οποίος απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων για ενημέρωση του κοινού.
 
Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους που ανήκουν σε επιχειρήσεις
«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης αφορά εργαζομένους που ανήκουν σε μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις. Εταιρίες και επιχειρήσεις τοποθετούν στο πρόγραμμα τον εργαζόμενο ή τους εργαζομένους προκειμένου να καταρτιστούν» αναφέρει ο κ. Τζουβανίδης και συμπληρώνει «επιπλέον, μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και ανεξάρτητοι εργαζόμενοι.
 
Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται εκτός του ωραρίου εργασίας
Ο Διευθυντής του ΚΕΚ αναφέρει ότι ο χρόνος υλοποίησης του κάθε προγράμματος είναι 40 ώρες, οι οποίες διανέμονται σε 10 πρωινά ή απογεύματα (3 ώρες και 15 λεπτά κάθε μέρα). «Διαθέτουμε τόσο πρωινά όσο και απογευματινά τμήματα καθώς δεν θέλουμε να απασχολήσουμε σε καμία περίπτωση τους δικαιούχους εντός του ωραρίου εργασίας τους» υπογραμμίζει ο ίδιος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί αποζημίωση ποσού 5 ευρώ ανά ώρα, ήτοι σε ολοκληρωμένα προγράμματα το ποσό των 200 ευρώ, ενώ θα χορηγηθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προγράμματος
Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα έχουν ποικίλα αντικείμενα κατάρτισης και θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Ενδεικτικά, θα υπάρξουν τμήματα «Εξυπηρέτησης πελατών και σύγχρονες τεχνικές διατήρησης πελατών», «Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον», «Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων», «Τεχνικές Επικοινωνίας» καθώς και «Χρήση Η/Υ».
 
Μέσα στην εβδομάδα ξεκινούν τα πρώτα τμήματα
tzouvanidis stergos-webΣύμφωνα με τον κ. Τζουβανίδη η αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τα πρώτα τμήματα αναμένεται να αρχίσουν μέσα στην εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας αίτηση συμμετοχής και Υπεύθυνη Δήλωση Επιχείρησης (υπογραφή-σφραγίδα επιχείρησης).
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δικαιο9λογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ, Χατζησταύρου 11, τηλ. 25410 84831.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …