Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δρόμος μετ’ εμποδίων το κέντρο της Ξάνθης

Δρόμος μετ’ εμποδίων το κέντρο της Ξάνθης

0
astiko kentro-web
 

 Η ανεξέλικτη στάθμευση δυσκολεύει την καθημερινότητα πολιτών και φορέων

 

Αδύνατη αρκετές φορές η διέλευση οχημάτων άμεσης επέμβασης και λεωφορείων

 
 
Σε δρόμους μετ’ εμποδίων έχουν μετατραπεί οι οδοί στο κέντρο αλλά και στην Παλιά Πόλη. Οι ασυνείδητοι οδηγοί εκμεταλλευόμενοι την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας προκριμένου να εξυπηρετηθούν παρκάρουν τα οχήματα τους «όπου τους καπνίσει», με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την διέλευση τόσο των πεζών, όσο και μεγάλου όγκου οχημάτων. Έτσι αντηχούν σε κάθε γωνιά τόσο «εκνευρισμένα» κορναρίσματα από βιαστικούς οδηγούς και οδηγούς λεωφορείων, όσο και αγωνίας από τους οδηγούς οχημάτων άμεσης παρέμβασης.
 
500 παραβάσεις βεβαιώνονται κάθε μήνα
Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Διοικητή της Τροχαίας Ξάνθης Κωνσταντίνο Ρίζο, ενημερωθήκαμε ότι οι παραβάσεις που βεβαιώνονται μηνιαίως ανέρχονται περίπου στις 500. «Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν αυξηθεί οι αρμοδιότητες μας. Λόγω του μειωμένου προσωπικού που διαθέτουμε δεν φαίνεται η δουλειά μας στους πολίτες» αναφέρει ο κ. Ρίζος και συμπληρώνει «η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη τις ώρες που είναι ανοιχτή η αγορά. Με το που εντοπίσουμε κάποιο όχημα που εμποδίζει την κυκλοφορία βεβαιώνουμε την παράβαση και ανάλογα με το πρόβλημα που δημιουργεί αφαιρούμε τις πινακίδες».
 
Η απερισκεψία αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιους άλλους
Πέρα από την καθυστέρηση και των εκνευρισμό που μπορεί να προκαλέσει αυτή η τακτική μερικών οδηγών, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για πολλούς συμπολίτες μας. Πέρα από το γεγονός ότι μπορούν να προκληθούν ατυχήματα σοβαρά ή μη από την έλλειψη ορατότητας ή χώρου, καθίσταται αδύνατη η διέλευση οχημάτων άμεσης επέμβασης. Οι δρόμοι που δεινοπαθούν από τέτοιου είδους συνήθειες είναι κυρίως η οδός Ύδρας, η Βασ. Κωνσταντίνου, η Γέφυρα του Κοσύνθου, τα στενά της Παλιάς Πόλης και τα στενά περιμετρικά του κέντρου.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …