Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δήμος Αβδήρων εναντίον Μωραΐτη

Δήμος Αβδήρων εναντίον Μωραΐτη

0
dimarxio avdiron-empros
 

Θα κινηθεί νομικά εναντίον του μετά την μήνυση στον αντιδήμαρχο Π. Ξανθόπουλο. Στις 3/10 λήφθηκε η απόφαση να «σφραγιστεί» η «Πολιτεία»

 

Με βάση την έκθεση Ελέγχου Επιθεωρητή Δ.Δ. φέρεται να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας

 
Στην αντεπίθεση περνά ο δήμος Αβδήρων μετά από την μήνυση του Στέλιου Μωραΐτη εναντίον του αντιδημάρχου Παναγιώτη Ξανθόπουλου με αφορμή την πρόθεσή του να «σφραγίσει» το κέντρο «Πολιτεία» ιδιοκτησίας του κ. Μωραϊτη.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αβδήρων δηλώνει την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Μωραϊτη προκειμένου «να διαφυλάξει το κύρος του», όπως αναφέρεται. Να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση είναι σε ιδιαίτερα επιθετικό τόνο, κάνει λόγο για «παραλήρημα του κ. Μωραϊτη, του καταλογίζει «εμπάθεια» ενώ καταρρίπτει το επιχείρημα του κ, Μωραϊτη ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με την Μηνυτήρια Αναφορά του Σωκράτη Ξυνίδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Ξάνθης., επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή προηγήθηκε χρονικά (3/10).
 
Τσολακίδης: «Εφαρμόζουμε τον νόμο προς πάσα κατεύθυνση»
tsolakidis 3-webΝα σημειώνουμε ότι ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης μιλώντας στο «Ε» για το θέμα ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει την νομιμότητα προς πάσα κατεύθυνση και ότι απ’ την στιγμή που η επίσημη Έκθεση Ελέγχου Επιθεωρητή Δ.Δ. διαπιστώνει ότι η «Πολιτεία» του κ. Μωραϊτη φέρεται να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας πρέπει να «σφραγιστεί». Σ’ ότι αφορά δε τις αιτιάσεις του κ. Μωραϊτη που συνδέει αυτή την απόφαση του δήμου Αβδήρων με την Μηνυτήρια Αναφορά Ξυνίδη, ο δήμαρχος τις χαρακτήρισε «ανυπόστατες, ψευδείς και εμπαθείς».
 
Ανακοίνωση του Δ. Αβδήρων
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Τις τελευταίες ημέρες είμαστε όλοι μάρτυρες του “παραληρήματος” του κ. Μωραϊτη Στυλιανού σχετικά με το κατάστημα με το διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ιδιοκτησίας της εταιρίας με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΕ» που καταλήγει σε ανακριβείς, εμπαθείς και ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρους του Αντιδημάρχου Αβδήρων κ. Παναγιώτη Ξανθόπουλου.
Από τον Ιούλιο του 2013 και λαμβάνοντας υπόψη την κοινοποιηθείσα στο Δήμο μας υπ’ αρ. 81/Σ/2013 Έκθεση Ελέγχου Επιθεωρητή Δ.Δ., εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία και την παραπάνω έκθεση ξεκινήσαμε τη διαδικασία σφράγισης του καταστήματος με το διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» όπως επιβάλλεται τόσο από το Νόμο αλλά και από τις διαπιστώσεις της παραπάνω έκθεσης του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης αφού το κατάστημα «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» -συμφερόντων του κ. Μωραϊτη Στυλιανού- φέρεται να λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας .
Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Αβδήρων προκειμένου να προβεί στη σφράγιση του καταστήματος και σύμφωνα με το άρθρο 20 του Συντάγματος, απέστειλε στις 31-07-2013 το με αριθμ. πρωτ. 23696 έγγραφο υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στον κ. Μωραϊτη για την υποβολή των απόψεων και τυχόν αντιρρήσεών του. Ο τελευταίος κατέθεσε τις αντιρρήσεις του οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αφού λήφθηκε υπόψη σχετικά και η υπ. αριθμ. 26064/22-08-2013 γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αβδήρων.
Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δηλαδή, α)την υπ’ αριθ.. 81/Σ/2013 έκθεση του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, β)τη σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και γ)τη σχετική νομοθεσία, προχωρήσαμε στην έκδοση της υπ’ αριθ 1112/2013 (αρ.πρωτ.30800/03-10-2013) απόφασης του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Παναγιώτη Ξανθόπουλου σφράγισης του καταστήματος «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ». Η σχετική απόφαση με την οποία ορίζεται ως ημέρα σφράγισης του καταστήματος η 15-10-2013 κοινοποιήθηκε νόμιμα στην εταιρία.
Εμείς ως Δήμος Αβδήρων καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να λειτουργούν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου μας, υπό τον όρο όμως ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις. Τα περί… “συγγενών” δε μας αγγίζουν καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά κραυγές εμπάθειας και αποπροσανατολισμού στις οποίες η μόνη απάντηση είναι: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
Καταλήγοντας, επισημαίνουμε πως θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να διαφυλάξουμε το κύρος του Δήμου μας. Τέτοιες ενέργειες μας γιγαντώνουν και δε μας πτοούν».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…