Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 6 προσλήψεις στο ΚΕΠ του δήμου Ξάνθης

6 προσλήψεις στο ΚΕΠ του δήμου Ξάνθης

0
kep xanthi
 

499 θέσεις Πληροφορικής στα ΚΕΠ

 

Αναμένεται η προκήρυξη μέσα στο Νοέμβριο για τις 30.000 θέσεις στην Κοινωφελή Εργασία

 
 
Mήνας-κλειδί για την κοινωφελή εργασία είναι ο Νοέμβριος, καθώς και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη 38.200 θέσεων σε σχολεία, υπουργεία και οργανισμών. Λίγες ημέρες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων για τις 10.000 θέσεις YE αναμένεται η προκήρυξη των 30.000 θέσεων σε Δικαιοσύνη, δήμους, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσκλήσεις προς ωφελούμενους ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας (8.200 θέσεις) και ανέργους Πληροφορικής.
 
Το «πακέτο» των 30.000 θέσεων
Θέμα λίγων ημερών είναι η προκήρυξη των 30.000 θέσεων κοινωφελούς εργασία. Προτεραιότητα θα δοθεί στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Μάλιστα, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αντιστοιχούν 499 θέσεις Πληροφορικής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Περίπου 1.500 θέσεις θα καλυφθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, με το ΙΚΑ να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος (1.000 θέσεις), ενώ 100 διοικητικούς υπαλλήλους θα εντάξει στο δυναμικό του ο ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα, περίπου 1.000 ανέργους θα προσλάβουν οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην EE, το υπουργείο Πολιτισμού θα εντάξει στο δυναμικό του μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας φύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικό καθαριότητας Υποχρεωτικής.
Το νέο προσωπικό θα αναλάβει τη συντήρηση και τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, ενώ το σχέδιο των 800 θέσεων θα μπει στο τεχνικό δελτίο των 30.000 θέσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο, η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα.
 
Προσλήψεις στα σχολεία
Η πρόσκληση για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα Σχολεία αναμένεται να δημοσιευτεί αμέσως μετά την προκήρυξη των 30.000 θέσεων που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν στα σχολεία είναι καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, νηπιαγωγοί (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση), ψυχολόγοι (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), υπάλληλοι Κοινωνικής Εργασίας – κοινωνικοί λειτουργοί (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), επιστάτες (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ), λογοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), εργοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), φυσιοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), σχολικοί νοσηλευτές (ΣΜΕΑΕ), ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΣΜΕΑΕ), οδηγοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ) και συνοδοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ).
Το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων μπορεί να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι μήνες και 15 ημερολογίου ημέρες, ώστε με αυτόν τον τρόπο να καλυφθούν οι ανάγκες για ένα μεγάλο τμήμα του σχολικού έτους.
 

ΚΕΠ

ΕΠΙΠ. ΕΚΠΑΙΔ.

Θέσεις

Ξάνθης

ΠΕ

2

Ξάνθης

ΤΕ

4

 
 

Έληξε χθες η προθεσμία για την πρόσληψη 3 Κοινωνικών επιστημόνων στο Δήμο Ξάνθης

 

Για το Κέντρο Στήριξης των Ρομά στο Δροσερό

 
Έληξε χθες η προθεσμία για την πρόσληψη τριών κοινωνικών επιστημόνων που προκήρυξε ο δήμος Ξάνθης, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος για την Πράξη «Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». ‘
 
Οι ειδικότητες
* 1 ΠΕ Ψυχολόγων
* 1 ΠΕ Κοινωνικός Λειτουργός ή Κοινωνιολόγος ή Ψυχολόγος ή Κοινωνικής Διοίκησης ή Κοινωνικής Πολιτικής (12 μήνες+)
Επίσης και:
* 1 ΠΕ Παιδαγωγών (12 μήνες)
 
 

Διαγωνισμός για 10 εισακτέους στη Διπλωματική Ακαδημία

 

Αιτήσεις εντός των προσεχών 10 ημερών

 
Σε γραπτή και προφορική εξέταση, αλλά και συνέντευξη, θα υποβληθούν οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του υπουργείου Εξωτερικών για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 10 Ακολούθων Πρεσβείας.
Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1978 έως και 1992 και κατέχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο με πιστοποιητικό του Δ.ΟΑ.ΤΑ.Π. ή πράξη του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.. Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι τα εξής:
Πρωτεύοντα μαθήματα
α) Ελληνική γλώσσα β) Γαλλική γλώσσα γ) Αγγλική γλώσσα
δ) Ελληνική και παγκόσμια διπλωματική ιστορία (από το 1815 μέχρι το 1945 και από το 1945 μέχρι σήμερα)
ε) Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο
στ) Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
Δευτερεύοντα μαθήματα
α) Στοιχεία Διεθνών Σχέσεων
β) Ιστορική, θεσμική και πολιτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
γ) Στοιχεία αρχαίου ελληνικού, κλασικού, βυζαντινού και νεοελληνικού πολιτισμού δ) Παγκόσμια γεωγραφία ε) Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο
στ) Ναυτικό Δίκαιο
ζ) Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Προαιρετικά μαθήματα
Οι γλώσσες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης -πλην αγγλικής και γαλλικής- καθώς και η αραβική, κινεζική, ιαπωνική, ρωσική, αλβανική, σερβοκροατική και τουρκική.
Υπενθυμίζεται πως η δοκιμασία στα πρωτεύοντα μαθήματα του διαγωνισμού είναι γραπτή και προφορική, ενώ στα δευτερεύοντα, εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι μόνο προφορική.
Υποβολή αιτήσεων
Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή (αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με σχετική εξουσιοδότηση) ή η αποστολή ταχυδρομικά αίτησης συμμετοχής με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό των Ακολούθων» στο υπουργείο Εξωτερικών (ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας1,10671, Αθήνα-γραφείο 208, τηλ.: 210-368 1139, 210-3681138). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ενώ ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013.
Με την αίτηση συνυποβάλλονται απαραίτητα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
          πρόσφατη φωτογραφία (ταυτότητας) με αναγραφή του ονοματεπωνύμου και υπογραφή στο πίσω μέρος αυτής,      .
          επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου,
          το πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου Ανωτάτου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής και
          το πρωτότυπο ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή της πράξης του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. (όπου απαιτείται),
          τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσει της αλλοδαπής, επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα.
Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων (ΚΕΠΠΑ) του υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 3-στοά Δαβάκη), ή στην ιστοσελίδα http://www.mfa. gr/dinatotites-epaggelmatikis-stadio dromias-sto-ypex/diplomatikos-kla dos/).
 
Αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 8 Νοεμβρίου ενώ οι εξετάσεις θα γίνουν στην Αθήνα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…