Σχόλια 5/10/13

0
Το αξίωμα του ινδάλματός του (Χίτλερ) κατέκτησε ο Μιχαλολιάκος. Έγινε κι αυτός καγκελάριος!


 
 
Αντιπρόεδρος η Ντόρα
 Ομόφωνα η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη, μετά από σχετική ψηφοφορία, στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η υποψηφιότητά της έγινε κάτω από ευρεία αποδοχή, όπως αποδείχτηκε και από την ομοφωνία που προέκυψε κατά την ψηφοφορία.


 
Ο Κασιδιάρης δήμαρχος
 Ποιος τον πιάνει τώρα τον Ηλία Κασιδιάρη. Μετά την αποφυλάκισή του έβαλε πλώρη ολοταχώς για το Δημαρχείο Αθηνών. Η υπερασπιστική του μάλιστα θέση ενώπιον του ανακριτή ήταν ότι η δίωξή του είναι πολιτική και στοχεύει να πλήξει την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας!
Έτσι, μετά τη διαγραφή της επίσημης σελίδας του στο facebook, έκανε νέα σελίδα υπό τον τίτλο «Ηλίας Κασιδιάρης Δήμαρχος» που ήδη μετρά 880 likes.
Βέβαια ένα ωραίο δείγμα του…πολιτικού του λόγου πήραν πρώτοι οι δημοσιογράφοι με φτυσίματα, σπρωξιές και κλωτσιές, έξω από τα δικαστήρια. Μάλλον ο Κασιδιάρης ξεκίνησε ήδη την προεκλογική του εκστρατεία, με τα μέσα που γνωρίζει πολύ καλά, τη βία.
«Ο Κασιδιάρης δήμαρχος»! Θα μπορούσε να είναι επεισόδιο από τον Καραγκιόζη αν δεν ήταν τόσο σοβαρό και επικίνδυνο…


 
 Η Εθνική αποχωρεί από τα βαλκάνια, μένει όμως στην Τουρκία
 Στην αποχώρηση της απ’ τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τα Σκόπια και την Αλβανία αλλά την διατήρηση του ελέγχου της Finansbank στην Τουρκία θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα όπως συμφωνήθηκε πρόσφατα με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν.
Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διατήρηση του 60% της Finansbank ενώ το 40% της τράπεζας θα πωληθεί σε επενδυτές σε δύο δόσεις μέχρι το τέλος του 2017. Με τη μεταβίβαση του 40% η Εθνική Τράπεζα αφενός διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο στη στρατηγική αγορά της Τουρκίας και αφετέρου ενισχύει αποφασιστικά της κεφαλαιακή της βάση. Η αγορά της Τουρκίας αποτελεί το 72% των εργασιών του ομίλου στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δάνεια που δόθηκαν στην Τουρκία, στο α’ εξάμηνο έφτασαν περίπου στα 13,5 δισ ευρώ έναντι 5,36 δισ ευρώ που έχουν χορηγηθεί στις υπόλοιπες αγορές των Βαλκανίων!


 
 Έξαλλος ο Σαμαράς από την αποφυλάκιση των τριών
 Οι φωνές του Αντώνη Σαμαρά ακούστηκαν, σύμφωνα με όσα λέγονται, σ’ ολόκληρο το ξενοδοχείο στη Ν. Υόρκη όπου διαμένει κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όταν πληροφορήθηκε την αποφυλάκιση των τριών Χρυσαυγιτών βουλευτών.
Την προηγούμενη μέρα βλέπετε είχε κάνει επίσημες δηλώσεις για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε εκτεθειμένος. Τουλάχιστον με την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου σώθηκαν τα προσχήματα.
Βέβαια οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τις ημέρες αυτές τεράστια δικά τους προβλήματα, με το «λουκέτο» που μπήκε στο αμερικανικό δημόσιο και τον αντίκτυπο που έχει αυτό στην οικονομία της χώρας αλλά και στην παγκόσμια φυσικά. Έτσι οι εξελίξεις στην υπόθεση Χρυσή Αυγή δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.
Κάποιοι κακεντρεχείς πάντως στην Ελλάδα έλεγαν ότι το success story του πρωθυπουργού τα πήγε καλά στις ΗΠΑ, προωθήθηκαν οι εξαγωγές…σε λουκέτα!


 
Προσλήψεις…
 Μία λογική εξήγηση για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα (πριν τη δολοφονία Φύσσα και τις συλλήψεις), μας έδωσε αναγνώστης μας.
«Μα είναι το μόνο κόμμα που κάνει πλέον προσλήψεις! Πηγαίνει ο άνεργος στα γραφεία της ΧΑ, εκθέτει το πρόβλημά του, δηλώνει πίστη στο κόμμα και στα εθνικιστικά ιδεώδη και στη συνέχεια αναλαμβάνεται δράση. «Επισκέπτεται» ομάδα χρυσαυγιτών κάποιον εργοδότη που απασχολεί ξένους και με…εύγλωττο τρόπο του δίνουν να καταλάβει ότι πρέπει να προσλάβει έναν καλό και τίμιο Έλληνα στη θέση του μετανάστη, αν θέλει να τα έχει καλά μαζί τους. Κι έτσι, σύντομα επιτυγχάνεται η πρόσληψη! Κι όποιος δεν δέχεται με τη μία, το κόμμα διαθέτει ανάλογα επιχειρήματα για να τον μεταπείσει (ρόπαλα, γροθιές, σπασίματα).»
Γιατί στην Ελλάδα κανένα κόμμα και καμία ιδεολογία δεν ευδοκιμεί χωρίς προσλήψεις. Και η ΧΑ ακολουθεί την πρακτική του παρελθόντος. ΑΣΕΠ και βουλευτικά γραφεία εσείς, μπουνίδια εμείς! Το αποτέλεσμα μετράει, τα ψηφαλάκια…
«Ε»


 
Δεν μπορούν να τα βρουν στη ΣΕΚΑΠ
 Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στη ΣΕΚΑΠ κι η ευθύνη δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο σε μία πλευρά αλλά και στις δύο. Μπορεί οι εργαζόμενοι να επιμένουν να μη θέλουν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις γιατί θεωρούν ότι έτσι απεμπολούν εργασιακά τους δικαιώματα που απορρέουν από το νόμο και είναι δικαίωμά τους αυτό αλλά δεν μπορούν να δυναμιτίζουν το διάλογο με εξώδικα και άστοχες δηλώσεις. Απ’ την πλευρά της διοίκησης είναι θεμιτό να επιδιώκει μείωση του εργασιακού κόστους για να καταστήσει βιώσιμη της εταιρεία αλλά δεν μπορεί να τους εξαναγκάσει μεμονωμένα να δεχτούν κάτι τέτοιο. Τέτοιες μέθοδοι – αν ισχύουν οι καταγγελίες των εργαζομένων ότι δέχτηκαν απειλές – θυμίζουν άλλες εποχές. Τα προβλήματα δεν λύνονται με απειλές και εκβιασμούς ούτε με αδιάλλακτη στάση. Λύνονται με καλόπιστο διάλογο. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό να γίνει στη ΣΕΚΑΠ και μάλλον οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες
Μ.Ξ. 


 

Τουρκικές κορώνες…
 Στις πρώτες σειρές στην ατζέντας της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που ως γνωστόν έχει αυτοανακηρυχθεί προστάτης της. ¨Έτσι βλέπουμε να θέτουν και πάλι το θέμα της εκλογής του μουφτή ως μια απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης αλλά και να γίνουν τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα όπου ο ιερέας μια θρησκείας διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν για να τους διευκολύνουμε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μόνο που δεν μας είπε ότι στη Τουρκία οι δικαστές διορίζονται από το κράτος και ότι ο μουφτής στη χώρα μας έχει και δικαστικές αρμοδιότητες!
Μ.Ξ.


 
Βλέποντας τα κοινόχρηστα ποδήλατα της Κομοτηνής…
 Είναι να μην ανάψουν τα λαμπάκια σου; Η ΟΕΒΕ Ξάνθης μας υπενθύμισε την πρόταση που είχε καταθέσει σε όλους τους δήμους της Ξάνθης τον Ιούλιο του 2001 (!) για την προώθηση των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στο οδικό δίκτυο, εξηγώντας μάλιστα πώς αυτό λειτουργεί με σημεία στάθμευσης και ειδικό κλείδωμα σε διάφορα σημεία της πόλης και των οικισμών του κάμπου και της ορεινής περιοχής.
Σήμερα, τα κοινόχρηστα ποδήλατα, που εγκαινιάστηκαν χθες και στην Κομοτηνή, αποτελούν παροχή από διάφορους δήμους της χώρας προς τους πολίτες για την ψυχαγωγία, την ευεξία, την «πράσινη» και οικονομική μετακίνηση, τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής. Αλλά για μια ακόμη φορά θα πούμε ότι όταν μιλάμε για ποδήλατα στην Ξάνθη, η δημοτική αρχή ανάβει… φλας και φεύγει.
Ε.Δ.


 
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί για τις περιφέρειες
 Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης θα επιλέξουν να κατέβουν με κοινούς συνδυασμούς στις περιφερειακές εκλογές. Βέβαιο, ακόμη θεωρείται ότι έχουν προχωρήσει τις εσωτερικές διαβουλεύσεις για να χωρίσουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες ανά περιφέρεια, ώστε να είναι έτοιμοι και να έχουν καταλήξει σε πρόσωπα που απολαμβάνουν τη συναίνεση και για τις 13 περιπτώσεις των περιφερειών της χώρας.
Για την ώρα στην δική μας Περιφέρεια, ο Άρης Γιαννακίδης φαίνεται να έχει την αυτοπεποίθηση ότι έχει εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των δύο κομμάτων, αν και ο Γ. Παυλίδης που συνεχώς αποκαλεί «απερχόμενη» τη διοίκησή του έχει αντίθετη άποψη.
Ε.Δ.


 
Συγχώνευση προσεχώς
 Ως τις 16 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει για τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών αναμένεται να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε μπλοκάρει τη συγχώνευση στο πρώτο αίτημα των δύο εταιριών, τώρα φαίνεται να υποχωρεί, κρίνοντας ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Όπως και να ‘χει είναι εμφανής η συνεργασία που έχουν ήδη οι δύο εταιρίες, που καθιστούν ούτως ή άλλως αδύναμο τον ανταγωνισμό στη χώρα και δεν επιτρέπουν τη μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.
Ε.Δ.


 
Με τυπικό χαρακτήρα η Επιτροπή Διαβούλευσης
 Η εικόνα της Επιτροπής Διαβούλευσης ήταν για άλλη μια φορά απογοητευτική. Παρόλο που στη συνεδρίαση βρέθηκαν 23 μέλη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, η συζήτηση δεν μπήκε στην ουσία και η Επιτροπή περιορίστηκε στον τυπικό της ρόλο. Μπορεί το θεσμικό πλαίσιο, που δίνει στην Επιτροπή μόνο γνωμοδοτική αρμοδιότητα να την περιορίζει, όμως σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια δυνατότητα για διάλογο και μια ευκαιρία για τους Ξανθιώτες να πουν τις ιδέες τους. Αναμφίβολα ευθύνη έχει από τη μια πλευρά η Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που διαχειρίζεται την επιτροπή, αλλά και τα μέλη, φορείς και δημότες της Ξάνθης, που τους διακρίνει έλλειψη διάθεσης και προτάσεων.
Γ.Τ.



Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…