Σχόλια 31/10/13

0
Mother fucker ή Πάγκωλος;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Αδήλωτη εργασία
 Στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας μπαίνει η αδήλωτη εργασία. Η οποία στη χώρα μας λόγω και της οικονομικής κρίσης έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Βέβαια ο υπουργός δήλωσε ότι θα κυνηγηθεί η αδήλωτη εργασία διότι είναι στοιχείο αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρήσεων που δηλώνουν τους εργαζόμενους και τους πληρώνουν και ασφαλίζουν και γι’ αυτούς που τους πληρώνουν πολύ λίγο και δεν τους ασφαλίζουν.
Και βέβαια το υπουργείο ενδιαφέρεται για την πληρωμή των ασφαλίστρων διότι με την αδήλωτη εργασία χάνουν τεράστια έσοδα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, κυρίως το ΙΚΑ.
«Ε»


 
Έρχονται κατασχέσεις
Στην ημερήσια διάταξη οι κατασχέσεις για οφειλές και οι οφειλέτες δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει!
Τελευταία περίπτωση η απόφαση για κατάσχεση σε οφειλές άνω των 5000 ευρώ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τα οποία Ταμεία βογκάνε κυριολεκτικά από έλλειψη εσόδων λόγω κρίσης.
Όμως οι διοικήσεις κάποιων Ταμείων έχουν και ευθύνες οι ίδιες διότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά και με σοβαρότητα την περίοδο που είχαν έσοδα δίνοντας απλόχερα συντάξεις και εφάπαξ. Τώρα, στις ισχνές αγελάδες, απλώνουν το χέρι και ζητούν ενίσχυση από τον Προϋπολογισμό.
Ελληνικά τερτίπια δυστυχώς.
« Ε»


 
Παρακολουθήσεις παντού
 Κανόνας είναι πλέον οι μεγάλες, ισχυρές λεγόμενες χώρες, να παρακολουθούν τις μικρότερες αλλά και μεταξύ τους!
Δεν μας ξάφνιασε η όλη ιστορία με τις παρακολουθήσεις των ΗΠΑ σ’ όλον τον κόσμο. Μάλιστα οι Αμερικανοί σαν ρεαλιστές, παρακολουθούσαν –και παρακολουθούν – και τους φίλους τους και συμμάχους.
Ίσως δε περισσότερο αυτούς μην τους συμβεί κάτι ξαφνικό από κει που δεν το περιμένουν.
Συμπέρασμα; Όλοι παρακολουθούν όλους! Ο παρακολουθήσας του παρακολουθήσαντος…
«Ε»


 
Κάτι πρέπει να γίνει
 Το βλέπουν όλοι οι συμπολίτες που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο και δικαιολογημένα αγανακτούν αλλά και φοβούνται για την ίδια τη ζωή τους.
Ο λόγος για τα μεγάλα τουρκικά και βουλγαρικά φορτηγά που κινούνται εκτός Εγνατίας οδού. Και το κάνουν αυτό για να μην πληρώνουν διόδια, αδιαφορώντας εάν θέτουν σε δοκιμασία τη ζωή άλλων οδηγών.
Μάλιστα επειδή κινούνται 3-4 μαζί, δημιουργούν δυσκολίες στα Ι.Χ. αυτοκίνητα για να τα προσπεράσουν, εκνευρίζονται οι οδηγοί και ενεργούν υπό το κράτος οργής, με συνέπεια τον κίνδυνο ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες για τους οδηγούς των μικρών αυτοκινήτων.
Το θέμα αυτό των φορτηγών έχει θιγεί αρκετές φορές αλλά μέτρα δεν έχουν ληφθεί. Άραγε δεν μπορούν να επιβάλουν την υποχρεωτική κίνηση μόνον στην Εγνατία οδό; Κι όσοι τυχόν την παραβαίνουν να τιμωρούνται με πρόστιμο;
«Ε»


 
Μ. Γλέζος: « Δεν πείθουμε για το που θα βρούμε τα λεφτά»
 Άλλο ένα χτύπημα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε ο Μανώλης Γλέζος, «αδειάζοντας» το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου και αμφισβητώντας το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής της Αριστεράς είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει», αλλά και δεν έχει ο ίδιος τις απαντήσεις για το που θα βρει τα λεφτά για το πρόγραμμα του, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, καθώς «υπάρχει αναντιστοιχία λαού και κυβερνώντων».
Άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ από έναν άνθρωπο-έμβλημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


 
Οι επικίνδυνες ανοησίες του κ. Πάγκαλου
 Ξεπέρασε κάθε όριο ιλαρότητας ο Θόδωρος Πάγκαλος. Με το γνωστό ύφος του ειδήμονα και με λεξιλόγιο καφενείου, ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός θυμήθηκε δημοσίως ότι, ως υπουργός Εξωτερικών, ελάμβανε από την ΕΥΠ αναφορές με υποκλαπείσες συνομιλίες του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και στην Άγκυρα! Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι έχουν περάσει 20 χρόνια κι επομένως όλα έχουν παραγραφεί, ενώ έσπευσε να συγχαρεί την ΕΥΠ για το κατόρθωμά της, μιλώντας ειρωνικά για «ένδοξη σελίδα»!
Μπορεί βέβαια στην περίπτωση Οτσαλάν ο Θεόδωρος να μην είχε διάθεση να ακούσει τις παρακολουθήσεις της ημέρας και να έκανε διεθνώς ρεζίλι τη χώρα θέτοντας σε δοκιμασία τις διεθνείς μας σχέσεις, γενικότερα όμως παραδέχεται ότι το διασκέδαζε, όπως προκύπτει από την άνεση και τη σκωπτικότητα με την οποία τα περιγράφει, σαν να είναι κάτι που συνέβαινε συχνά. Τέτοια σοβαρότητα ανδρός!
Ο κ. Πάγκαλος συμπεριφέρεται για άλλη μια φορά σαν τυχαίος περαστικός, σαν κάποιος τρίτος, που είδε φως και ανέβηκε στο γραφεία της εξουσίας. Δεν κυβέρνησε, δεν αποφάσισε, δεν υπέγραψε. Αλλά, κυρίως, δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Από εκεί αντλεί το θράσος του. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, μιλά για σοβαρά και ευαίσθητα θέματα με μια πρωτοφανή ελαφρότητα. Αυτήν έχει. Αδιαφορεί προκλητικά για τις επιπτώσεις όσων λέει. Και φυσικά, με όσα είπε έδωσε «συγχωροχάρτι» στις υποκλοπές των Αμερικανών φίλων του.
Ο κ. Πάγκαλος θα έκανε καλό στη χώρα του, αντί να βγάζει δεκάρικους λόγους προς τέρψιν ανόητων αυτιών, αν ήξερε πότε να βγάζει επιτέλους το σκασμό.
Ε.Ν.


 
Νέα μορφή κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ
 «Μαύρα σύννεφα»…καπνού και πάλι πάνω από τη ΣΕΚΑΠ. Εν αναμονή της απάντησης στην επιστολή των σωματείων προς τον Ιβάν Σαββίδη στην οποία επιχειρούν να προκαλέσουν την μεσολάβησή του ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα τριμερής συνάρτηση αλλά χωρί ιδιατερα αποτελέσματα. Η τριμερής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην Ξάνθη μεταξύ Εργαζομένων, Επιθεώρησης, Εργοδοσίας. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησαν οι δύο Πρόεδροι των Σωματείων Κώστας Γαβριηλίδης και Γιάννης Ζαπτής, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους Κώστας Κουρτίδη, ενώ την εταιρία εκπροσώπησε ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου.
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και νέες κινητοποιήσεις μετά την πρόσφατη 48ωρη απεργία. Συγκεκριμένα την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις και το Σάββατο προγραμματίζουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία με μικροφωνική και ενημέρωση του κόσμου. Προσανατολίζονται σε νέα μορφή κινητοποιήσεων με στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να έχουν σύμμαχο την τοπική κοινωνία.
Μ.Ξ.


 
Πρώτη συνεδρίαση
 Επίσημη πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο νέο δημαρχείο, αλλά τίποτα δε φαινόταν να έχει αλλάξει. Οι ίδιες κόντρες, οι ίδιες μπηχτές, οι ίδιες αγάπες, ακόμη και οι ίδιες ατάκες από τους δημοτικούς συμβούλους, που πάντως κρατούν πλέον μία απόσταση (κυριολεκτικά τουλάχιστον) από τα μέλη του συμβουλίου, καθώς η νέα αίθουσα είναι σημαντικά πιο ευρύχωρη και (επιτέλους) έχει καρέκλες (αληθινές, με πόδια) για τους δημοσιογράφους!
Η μετάβαση πάντως στο νέο χώρο έγινε ομαλά, οι «συμμαθητές» κάθισαν στις ίδιες θέσεις και κοντά στους φίλους τους, ενώ μεταφέρθηκαν και τα παλιά έπιπλα και αναμένονται τα καινούργια που προβλέπεται να χωράνε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Φυσικά, ουδεμία ήταν η έκπληξη από την έλλειψη ασύρματης σύνδεσης στο νέο κτίριο!
Ε.Δ.


 
Μεσημεριανή συνεδρίαση
 Από το Θανάση Ξυνίδη ξεκίνησαν τα παράπονα για την ώρα που αποφασίστηκε η συνεδρίαση, μέσα στο μεσημέρι. Ο κ. Ξυνίδης διαμαρτυρήθηκε γιατί είναι ώρα επαγγελματικών υποχρεώσεων και μάλιστα σχολίασε ότι ναι μεν να βολεύει τους υπαλλήλους, αλλά θα πρέπει να βολεύει και τους ίδιους τους συμβούλους.
Και δεν είναι μόνο αυτό είναι ότι η συνεδρίαση κράτησε πάνω από 3 ώρες, σε μία λίγο «βάρβαρη» ώρα…
Ε.Δ.


 
Ο δήμος Ξάνθης και η καύση των νεκρών
 Το ζήτημα της δυνατότητας δημιουργίας αποτεφρωτηρίου για την καύση των νεκρών επανέφερε Νίκος Ανταμπούφης στη συζήτηση για το τέλος δικαιωμάτων στα δημοτικά κοιμητήρια. Ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε τουλάχιστον να απασχολήσει το θέμα το δημοτικό συμβούλιο, καθώς όχι μόνο πρόκειται να λύσει προβλήματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί, ενώ θα αποτελέσει και ένδειξη σεβασμού των επιλογών των δημοτών από την πλευρά του δήμου, χωρίς να είναι αμελητέα τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο δήμος δε δίνει τη δέουσα προσοχή στο θέμα, ανήμπορος να αντιληφθεί τη σημασία της έναρξης ενός τέτοιου διαλόγου στην πόλη.
Ε.Δ.


 
Άλλα συζητάνε, αλλού είναι το μυαλό
 Δημοτικός σύμβουλος χαριτολογώντας είπε ότι «μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ξεκινά η προεκλογική περίοδος»! Δεν είχε άδικο και μάλλον και ο ίδιος δεν έκανε καθόλου πλάκα. Το ενδιαφέρον έχει πλέον εστιαστεί ξεκάθαρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και αυτό δεν κρύβεται ούτε στις συζητήσεις του περιθωρίου και στα πηγαδάκια, ούτε στις πλάκες και τις σπόντες. Όλες οι παρατάξεις πάντως, έχουν ένα καλό λόγο να ενδιαφέρονται έντονα για τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος.
Δεν αποκλείονται βέβαια και οι εκπλήξεις μιας και η αλλαγή των τάσεων δημιουργεί ένα πολύ ρευστό κλίμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ακόμη και το Θανάση Ξυνίδη μπορεί να δούμε υποψήφιο δήμαρχο αν αποφασίσει να κατέβει ο Κοντός! Το είχε δηλώσει και παλιότερα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να το στηρίζει!
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…