Σχόλια 3/10/13

0
Τελικά μόνο ο Λαγός προφυλακίστηκε ως ύποπτος φυγής! Μάλλον λόγω ονόματος…


 
 
Γι’ αυτούς σιωπή…
 Οκτακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από προχθές. Εργαζόμενοι στα SPRIDER STORES των αδελφών Χατζηϊωάννου. Ανάμεσά τους και Ξανθιώτες.
Οκτακόσιοι άνθρωποι. Και γι’ αυτούς καμία κουβέντα, καμία αναφορά, καμία τηλεοπτική αναφορά, παράθυρα και δηλώσεις. Σα να μην ήταν εργαζόμενοι αυτοί.
Ούτε κόμματα, ούτε διαμαρτυρίες. Ενώ θα βούιζε ο τόπος εάν γινόταν μια απόλυση στο δημόσιο!
Οκτακόσιοι άνθρωποι, οικογένειες, ψυχές που πονούν και ψάχνονται για το παρόν και το μέλλον.
«Ε»


 
Επώδυνα μέτρα
 Ξεκινάει σύντομα η αναστολή καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης στους κατηγορούμενους Χρυσαυγίτες.
Θ’ ακολουθήσει και η αναστολή καταβολής της κρατικής ενίσχυσης προς το κόμμα τους. Θα σταματήσει δηλαδή η ροή του δημοσίου χρήματος προς τη Χρυσή Αυγή. Έτσι θα καταλάβουν τι σημαίνει να μην έχεις χρήματα οι κύριοι αυτοί που από άνθρωποι της νύχτας, μπράβοι, έγιναν βουλευτές και εισέπρατταν χρήματα που ούτε τα είχαν ονειρευτεί.
Μαζί με τα παραπάνω δύο μέτρα θα υλοποιηθεί κι ένα τρίτο, αυτό του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών τόσο των ίδιων όσο και του κόμματος.
«Ε»


 
Άδικος θάνατος
 Ένας νέος άνθρωπος 45 χρόνων, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του σε τροχαία ατύχημα την Τρίτη στην οδό Κονδύλη. Οδηγούσε μοτοσικλέτα και συγκρούστηκε με Ι.Χ.
Το θέμα δεν είναι μόνον ποιος έφταιγε, που παίζει κι αυτό ρόλο, όσο οι οδηγοί, νέοι και ηλικιωμένοι, δείχνουν μια αφέλεια ότι σ’ αυτούς δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε στραβό!
Και με την άποψη αυτή οδηγούν πολλές φορές απρόσεκτα ή δεν λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει.
Συμπέρασμα; Χάνονται ζωές πολλές άδικα. Και μένει ο θρήνος και ο πόνος στους δικούς τους για την απώλειά τους.
«Ε»


 
Περί ΑΝΕΛ
 Τα πρόσφατα επεισόδια στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σίγουρα δεν θα είναι τα τελευταία. Κι αυτό συνάγεται γιατί στα μικρά κόμματα πάντα υπάρχουν γκρίνια και αντιπαραθέσεις ακριβώς γιατί είναι μικρά, ο χώρος μικρός και δεν χωράει πολλούς μνηστήρες.
Διότι όλη η ιστορία στην περίπτωση των ΑΝΕΛ οφείλεται σ’ αυτό το γεγονός. Στο ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» και θα κάνει κουμάντο στο κόμμα.
Η κρίση που πέρασε το κόμμα προχθές, ανέδειξε ως ισχυρό άνδρα τον Φίλιππο Τσαλίδη πλέον, αφού ευσχήμως και μεθοδικά εξαναγκάσθηκε σε αποχώρηση ο Ευστρατίου.
-Στην πολιτική και τον έρωτα, έλεγε κάποιος συγγραφέας, επιτρέπονται όλα!
«Ε»


 
Συνάντηση με τον υπουργό Καλαφάτη
 Σήμερα στις 8.30 το βράδυ θα γίνει η ενημερωτική συνάντηση του υπουργού κ. Καλαφάτη με τα μέλη που συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου στα οικόπεδα ΔΕΡΑΣ.
Κατά τη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση και θα δοθούν απαντήσεις για το μέλλον της προσπάθειας και τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή για να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.
Σημειώνουμε πως η υπόθεση των οικοπέδων είχε σταματήσει επί αρκετό καιρό και τελικά με την παρέμβαση του βουλευτή Αλ.Κοντού και του υπουργού κ. Καλαφάτη προχώρησε, ξεπέρασε τα όποια προβλήματα και πλέον προχωράει.
«Ε»


 
Οι σειρήνες του Παρμενίωνα
 Ήχησαν χθες το πρωί σε όλη τη χώρα οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, όπως είχε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (Τ.Α.Μ.Σ.) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013».
Στις 11.00 ο συναγερμός, για 60 δευτερόλεπτα με διακοπτόμενο ήχο σήμανε αεροπορική επίθεση, ενώ στις 11.05 ο συνεχής ήχος σταθερής έντασης ενημέρωνε, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής άσκησης φυσικά, τη λήξη του συναγερμού.
Οι πολίτες, που σε τακτά χρονιά διαστήματα μαθαίνουν για ανάλογες ασκήσεις δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα, αλλά εξέφρασαν μια σχετική απορία ακούγοντας τον επιβλητικό ήχο σε κάθε γωνιά της πόλης.
Ε.Δ.


 
Το επόμενο βήμα
 Οι φόβοι για το χειρισμό της Δικαιοσύνης όσων αφορά το «δέσιμο» της υπόθεσης για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από την πλευρά των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής εκφράστηκαν από τις πρώτες κιόλας συλλήψεις. Ο τρόμος για την ηρωοποίηση της Χρυσής Αυγής αν δεν καταδικαστεί, κυριαρχεί σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού και διεθνούς Τύπου, αλλά κυρίως στις σκέψεις των πολιτών. Βλέποντας τον Κασιδιάρη, τον Παναγιώταρο και τον Μίχο να μην κρίνονται προφυλακιστέοι, οι δηλώσεις του Σαμαρά ότι νίκησε τους ναζί έπεσαν στο κενό. Μέχρι να νικήσει η Δημοκρατία, είδαμε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Οπωσδήποτε πρέπει να καταρρίψουμε στη συνείδησή μας την αίσθηση ότι κάθε προφυλακιστείς είναι ένοχος και κάθε μη προφυλακισθείς αθώος. Σε αυτή τη φάση η Δικαιοσύνη μπορεί να εξετάσει μόνο ό,τι αδίκημα τελέστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για όλα τα άλλα απαιτείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας. Γι’ αυτό το λόγο προφυλακίστηκε και ο Λαγός, για την άμεση δηλαδή σχέση του με τη δολοφονία Φύσσα. Τώρα που «ξύπνησαν το κτήνος», ας ελπίσουμε ότι βρήκαν τον τρόπο να το κρατήσουν δεμένο.
Ε.Δ.


 
Οι ακροδεξιοί της ΝΔ
 Από μεγάλη μερίδα των βουλευτών της ΝΔ –πέρα από όλο τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο-εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για τα σχόλια του συνεργάτη του πρωθυπουργού Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος έγραψε ότι «δε τα βάζει με εθνικιστές και πατριώτες» και ότι «κρατά τα όπλα του για τους πραγματικούς αντιπάλους». ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος κάλεσε τον Φ. Κρανιδιώτη να δώσει εξηγήσεις για τις προκλητικές απόψεις που εξέφρασε για τη Χρυσή Αυγή, τις οποίες μάλιστα «στόλισε» με πεζοδρομιακές εκφράσεις, ενώ και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «αν ο Κρανιδιώτης ήταν βουλευτής της ΝΔ, θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί».
Κανείς δεν εκπλήσσεται που οι ακροδεξιοί έχουν ακόμη λόγο και κάποιες φορές ισχυρό εντός του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο ο ίδιος καλά θα κάνει να τους μαζέψει γιατί και να πατάζεις τον εθνοσιοσιαλισμό και να τον τρέφεις στον κόρφο σου δε γίνεται!
Ε.Δ.


 
«Έσπασε» το «μαύρο» της ΕΡΤ και στην Ξάνθη
 Και οι Ξανθιώτες με δέκτες αναλογικού σήματος έχουν τη δυνατότητα από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου να βλέπουν το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η ΔΤ εκπέμπει μέσα από τις συχνότητες της ΝΕΤ και της ΕΡΤ3 , αντικαθιστώντας το μαύρο. Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής το σήμα της ΔΤ έφτανε στους τηλεοπτικούς δέκτες μόνο μέσω ψηφιακών συχνοτήτων και έτσι μόνο όσοι διέθεταν ψηφιακό δέκτη μπορούσαν να παρακολουθούν το κανάλι.

Μ.Ξ.


Πορτογαλία: Ο δήμαρχος που νίκησε τα κόμματα

 Ήταν η μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Πορτογαλία. Ένας ακομμάτιστος επιχειρηματίας, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου κινήματος πολιτών, που κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, του Πόρτο, συνθλίβοντας με 39,3% των ψήφων τόσο τον υποψήφιο του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού (του μεγάλου ηττημένου των εκλογών, εν μέσω οικονομικής κρίσης) όσο και τον Σοσιαλιστή υποψήφιο.
«Αυτές οι εκλογές», δήλωσε ο 56χρονος Ρούι Μορέιρα μετά τη νίκη του, «είναι ένα μήνυμα, σταλμένο από το Πόρτο, ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, ότι τα κόμματα πρέπει να γίνουν διαφορετικά. Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό, δεν καταλαβαίνουν τίποτα». Πίσω του, το σύνθημα του κινήματός του: «Κόμμα μας είναι ο λαός του Πόρτο».
Γέννημα θρέμμα του Πόρτο, ο Μορέιρα κατάγεται από οικογένεια επιχειρηματιών. Φοίτησε στη Γερμανική Σχολή, σπούδασε στην Αγγλία διοίκηση επιχειρήσεων και δραστηριοποιήθηκε στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών και των κατασκευών. Την αναγνωρισιμότητά του όμως την οφείλει στο γεγονός ότι τελεί εδώ και μία δεκαετία πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του Πόρτο και στις συχνές συμμετοχές του σε τηλεοπτικά τοκ σόου ως πολιτικός ή αθλητικός (είναι φανατικός οπαδός της ΦΚ Πόρτο) σχολιαστής. Αναλυτές τον χαρακτηρίζουν ανεξάρτητο, κεντροδεξιάς όμως ιδεολογίας. Το κίνημα του οποίου ηγήθηκε πάντως συνάσπισε πολίτες τόσο της Αριστεράς όσο και της Δεξιάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…