Σχόλια 30/10/13

0
«Μήλο της έριδος ο Μήτρογλου». Έλεγα κι εγώ, τι φρούτο είναι!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Ο καλός καιρός
 Σύμμαχος υπήρξε ο καλός καιρός του τριημέρου για την περιοχή μας κι αυτό ήταν η αιτία να έχουμε στην Ξάνθη αρκετούς επισκέπτες.
Επισκέπτες τόσο από νομούς της Μακεδονίας αλλά και Βούλγαρους που δεν χάνουν την ευκαιρία να κατέβουν πιο νότια και να συνεχίσουν ν’ απολαμβάνουν την καλοκαιρία.
Έχει δυνατότητες ο νομός μας, έχει πλεονεκτήματα, που όμως θα πρέπει με πρόγραμμα και μεθοδικότητα να προβληθούν εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει.
«Ε»


 
 Ασφαλιστικό
 Ανεργία βαρβάτη, πεσμένες δουλειές στην αγορά, άρα έσοδα για τα Ταμεία ελάχιστα. Βογγάει το ΙΚΑ που είναι στο «κόκκινο», το ίδιο και ο ΟΑΕΕ, που πνίγεται στα χρέη.
Και η κυβέρνηση ψάχνει 1,8 δις ευρώπουλα για να στηρίξει τα Ταμεία. Τα ψάχνει μεν, πού να τα βρει όμως; Ιδού το δίλημμα.
Υπάρχει όμως απάντηση και ιδού: Μείωση στις επικουρικές συντάξεις και ψαλίδι στο εφάπαξ των ευγενών Ταμείων, των ΔΕΚΟ συμπεριλαμβανομένων.
Σχόλιο; Ουδέν!
« Ε»


 
Οι ανίκανοι απόγονοι
 Ο «μικρός» Τζιτζικώστας είναι η απτή απόδειξη ότι οι απόγονοι (γιοι και κόρες) των πολιτικών που καταλαμβάνουν τη θέση τους στην πολιτική σκηνή, είναι ανάξιοι και πολύ κατώτεροι τις περισσότερες φορές.
Το αποδεικνύει με τις ενέργειές του ο Τζιτζικώστας. Ο οποίος βρέθηκε στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μετά την καταδίκη του Ψωμιάδη και την αποχώρησή του.
Ένας δημόσιος λειτουργός που όχι μόνο δεν κατάλαβε τι είπε την πρώτη φορά εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν του το επεσήμαναν και ζήτησαν να το διορθώσει, έκανε δεύτερο λάθος στη συνέχεια!
Κι αυτός ο άνθρωπος είναι Περιφερειάρχης. Να τον χαίρονται στην Κεντρική Μακεδονία τον νεαρό Τζιτζικώστα που χάριν του ονόματος του πατρός, βρέθηκε εκεί που βρέθηκε.
Σαν κάποιους άλλους πριν, ονόματα να μην λέμε τώρα…
«Ε»


 
Συζητήσεις
 Οι συζητήσεις στα καφενεία είναι γνωστές. Αναζητούν όλοι, έστω οι περισσότεροι, νέα πρόσωπα που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για να τους εμπιστευτούν για να τους εκπροσωπήσουν.
« Ε»


 
Ο Ισπανός βουλευτής έχει…φιλότιμο
 « Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο», ξέραμε μέχρι σήμερα αλλά μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της βουλής για τα προνόμια των βουλευτών, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν ισχύει, τουλάχιστον για τους Έλληνες βουλευτές.
Το φιλότιμο χάθηκε στη βουλή. Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση να μην πληρώνουν διόδια οι βουλευτές που ταξιδεύουν, στις περιφέρειες τους. Τα έξοδα των διοδίων θα τα πληρώνει η Βουλή, αποκαθιστώντας, όπως ειπώθηκε, μια αδικία !
Δεν φτάνουν λοιπόν τα τζάμπα αυτοκίνητα, τα τζάμπα αεροπορικά εισιτήρια, η σκανδαλώδης φορολογική ασυλία, τώρα θα’ ναι καλυμμένα και τα διόδια. Που βέβαια θα τα πληρώνουν μόνο τα κορόιδα, οι απλοί πολίτες.
Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίστοιχες συνθήκες κρίσης οι Ισπανοί βουλευτές ψήφισαν την άρση όλων των προνομίων τους και κάθε ειδικής μεταχείρισης, συνταξιοδοτικής, φορολογικής κλπ, που έχουν. Εκεί βέβαια το να υπηρετεί κανείς τη Βουλή είναι τιμή και όχι επάγγελμα όπως εδώ.
Αλίμονό μας που περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί οι άνθρωποι από την καταστροφή…


 
Η τύχη της ευρωζώνης
 Η τύχη της ευρωζώνης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ιταλία, ωστόσο η χώρα αυτή θα πρέπει να φροντίσει να κάνει μόνη της μια στροφή προς την ανάκαμψη γιατί τα οικονομικά μεγέθη της είναι πολύ μεγάλα ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης, υποστήριξε ο Γεργκ Άσμουσεν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ευημερία στην ευρωζώνη δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν αναπτυχθεί η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της, η Ιταλία, δήλωσε ο Γερμανός εκπρόσωπος της ΚΤ, όμως η ιταλική οικονομία έχει πάρει κι αυτή την κατηφόρα.
“Η μοίρα (της Ιταλίας) θα καθορίσει αποφασιστικά τη μοίρα της ευρωζώνης. Υπ’ αυτήν την έννοια, το μέλλον της ζώνης του ευρώ δεν θα αποφασιστεί στο Παρίσι ή το Βερολίνο, ούτε στη Φρανκφούρτη ή τις Βρυξέλλες. Θα αποφασιστεί στη Ρώμη”, πρόσθεσε.
Αν υπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η ιταλική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα (το μεγαλύτερο διάστημα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο), και το ότι οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια, τότε σίγουρα το μέλλον της ευρωζώνης προμηνύεται ζοφερό…


 
Η Τουρκία ζητάει Έλληνες γιατρούς
 Έτοιμη να καλωσορίσει Έλληνες γιατρούς που ζητούν εργασία στο εξωτερικό εμφανίζεται η Τουρκία δια του υπουργού Υγείας της χώρας, Mehmet Muezzinoglu.
«Περίπου 7.000 γιατροί στην Ελλάδα ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Και εμείς τους χρειαζόμαστε. Οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοιχτές στους 7.000 γιατρούς της Ελλάδας. Τους προσκαλώ να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα και το έθνος με τις γνώσεις τους», δήλωσε ο Muezzinoglu.
«Η Τουρκία συνήθιζε να έχει την Ελλάδα ως παράδειγμα. Αλλά από το 2002, η Τουρκία έχει αρχίσει να πετυχαίνει πολλά περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος. Ένα διάταγμα της 2ας Οκτωβρίου 2011 επιτρέπει την απασχόληση ξένων γιατρών και νοσηλευτών στην Τουρκία, καθώς εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες το 2012.
Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε…


 
Στο στόχαστρο η οικοδομή
 Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι στα Οικονομικά Υπουργεία πως ή έχουν μαύρα μεσάνυχτα από ελεύθερη οικονομία ή πως έχουν βάλει στόχο να εξαφανίσουν την οικοδομή ως περιουσιακό στοιχείο.
Κι αυτό, διότι διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί όλη αυτή η μανία που έχουν επιπέσει κατά της οικοδομής και τα κόλπα που σκαρφίζονται για να την φορολογήσουν άγρια.
Ποτέ στην ιστορία της χώρας από το 1827 που έγινε ανεξάρτητο (λέμε τώρα…) κράτος, η οικοδομή δεν δέχτηκε τέτοια ληστρική κρατική επίθεση.
Οι σύγχρονοι μάγοι σίγουρα τα έχουν χαμένα και δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται. Γι’ αυτό και το αλαλούμ εναντίον της οικοδομής.
«Ε»


 
90η επέτειος για το τουρκικό κράτος
 Η 90η επέτειος την διακήρυξης της τουρκικής δημοκρατίας εορτάστηκε χθες και με αυτή την αφορμή, ως είθισται, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, παρέθεσε δεξίωση στο ξενοδοχείο “Chris & Eve”, όπου το παρών δίνει κάθε χρόνο μεγάλη μερίδα της μειονότητας.
Ε.Δ.


 
Κλοπές στο Ωραίο, διάρρηξη στα Πλαστικά Θράκης και απόπειρα αυτοκτονίας στο Δροσερό
 Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν το αστυνομικό δελτίο του τριημέρου. Πέρα από την εγκληματική πράξη της αποπλάνησης του ανηλίκου από τον 81χρονο είχαμε και κλοπές στα ορεινά και στα πεδινά του νομού. Συγκεκριμένα ΄3αγνωστοι δράστες διέρρηξαν καφενείο στο Ωραίο και στον Εχίνο και έκλεψαν τσιγάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι αστυνομικές αρχές είναι στα ίχνη τους και σύντομα θα τους συλλάβουν. Επίσης τα ξημερώματα της Τρίτης (4 το πρωί) άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεια στα «Πλαστικά Θράκης» χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι. Επίσης είχαμε μια απόπειρα αυτοκτονίας στο Δροσερό με άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων που φέρεται να έχει επιχειρήσει να δώσει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του.
Μ.Ξ.


 
 
 
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …