Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μια τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο της 27χρονης στο Δροσερό

Μια τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο της 27χρονης στο Δροσερό

0
drosero 3-web
 

 Δεν ήταν έγκυος, αλλά τοξικομανής από τα 10 της χρόνια

 

Πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Ουλές και χαρακώματα ακόμη και στην τραχυλική χώρα από τη χρήση ναρκωτικών κατέγραψε ο ιατροδικαστής

 
 
Τραγική όσο και δραματικά συνήθης είναι η υπόθεση της 27χρονης κοπέλας από το Δροσερό που βρέθηκε νεκρή, την ημέρα που η αστυνομία πραγματοποιούσε εκτεταμένη επιχείρηση στον οικισμό. Παρότι οι αρχικές υποθέσεις έκαναν λόγο για έγκυο γυναίκα και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, η εξέταση του ιατροδικαστή έδειξε με κάθε βεβαιότητα ότι η 27χρονη δεν κουβαλούσε μωρό, αλλά 17 χρόνια χρήσης σκληρών ναρκωτικών, που προκάλεσαν πρήξιμο του εντέρου και οδήγησαν τελικά την κοπέλα στο θάνατο.
 
Κοιμόταν όταν άρχισε να αναπτύσσεται το οίδημα
Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή Νίκου Κηφνίδη, η μήτρα της κοπέλας ήταν φυσιολογικότατη και αποκλείστηκε η περίπτωση εγκυμοσύνης. Ο θάνατος προήλθε από οξύ πνευμονικό οίδημα γύρω στις 5 τα ξημερώματα και ενώ η 27χρονη κοιμόταν για περίπου 3-4 ώρες. Την άτυχη γυναίκα βρήκε η αδερφή της στο σπίτι γύρω στις 8 το πρωί. Ο ιατροδικαστής κατέγραψε τρύπες και ουλές σε παλιά και πρόσφατα σημεία, χαρακώματα στα χέρια, ακόμη και στην τραχυλική χώρα, που πιστοποιεί όχι μόνο τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και το τελευταίο στάδιο που βρισκόταν η κοπέλα μετά από την πολυετή τοξικομανία. Δείγμα από το αίμα, τα ούρα και τα στομαχικά υγρά στάλθηκαν στα εργαστήρια για τοξικολογικές εξετάσεις.
 
Άφησε πίσω της τέσσερα παιδιά, που ήταν ανήμπορη να φροντίσει
Η προσωπική ιστορία της νεαρής κοπέλας αποτελεί μάρτυρα εκείνης της σκοτεινής πλευράς της ζωής, που επιφυλάσσει για κάποιους οικογενειακή ηρεμία, ευημερία και ευκαιρίες και για άλλους σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες στην φτώχεια και την παρανομία, από τότε που ξεκινούν να έχουν τις πρώτες τους αναμνήσεις.
Η άτυχη κοπέλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986 και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε» ξεκίνησε τη χρήση ναρκωτικών σε ηλικία 10 ετών. Ένα συγγενικό πρόσωπο εξ αγχιστείας την έφερε στην Ξάνθη, όπου η ζωή της συνεχίστηκε στον τσιγγάνικο συνοικισμό μέσα στα ναρκωτικά και με εναλλαγές με τη ζωή στη φυλακή, όπου έμπαινε και έβγαινε συχνά για κατοχή ναρκωτικών και κλοπές, πράγμα που την έκανε γνωστή και στις τοπικές αστυνομικές αρχές.
Ο πρώτος άντρας της σκοτώθηκε σε τροχαίο, ο δεύτερος αγνοείται η τύχη του και ο τρίτος είναι και αυτός τοξικομανής. Η νεαρή κοπέλα άφησε πίσω της τρία παιδιά, τα οποία ούτως ή άλλως, δεδομένης της κατάστασής της δεν μπορούσε να φροντίσει. Το ένα από αυτά κρατούσε η πεθερά της, ενώ τα τρία βρίσκονται σε ίδρυμα.
Την τραγική μοίρα αυτής της γυναίκας, που έφυγε στα 27 της χρόνια μοιράζονται οι τοξικομανείς, ιδίως σε υποβαθμισμένες περιοχές που δεν έχουν καμία ευκαιρία όχι μόνο να μπουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης, αλλά να βρουν το ερέθισμα να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή έξω από την εξάρτηση και τα ναρκωτικά.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…