Σχόλια 26/10/13

0
Οι παρελάσεις χρειάζονται για να μας τονώνουν το εθνικό φρόνημα, αλλιώς τόσοι φόροι δεν αντέχονται…


 
 
Πάλι τα επιδόματα
Έχει καταντήσει αίσχος υψίστης σημασίας το σύστημα χορήγησης επιδομάτων στη χώρα μας.
Κάποιοι, αρκετές χιλιάδες δυστυχώς, με μη νόμιμο τρόπο και χωρίς να το δικαιούνται, εισέπρατταν (και κάποιοι ακόμη εισπράττουν) διάφορα επιδόματα. Τα οποία επιδόματα, τα χρήματα δηλαδή, τα πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι!
Δηλαδή φορολογούνται τα εκατομμύρια για να παίρνουν επιδόματα οι διάφοροι τύποι που δεν θα έπρεπε να τα παίρνουν. Τα κορόιδα, οι πολλοί, ενίσχυαν οικονομικά τους επιτήδειους και πονηρούς που τα’ παιρναν και ζούσαν θεωρώντας τους άλλους κορόιδα γιατί δούλευαν και πλήρωναν φόρους!
Και γεννάται το ερώτημα: Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο στη χώρα μας; Πότε θα γίνει πραγματικός και σε βάθος έλεγχος για όλους αυτούς που επιδοτούνται εις βάρος των υπολοίπων;
«Ε»


 
 Πότε παράγουν πολιτικό έργο;
 Όποιος πολίτης ανοίξει από το πρωί την τηλεόρασή του, θα κάνει μια θλιβερή, για μας, διαπίστωση. Σε όλα τα πάνελ, να παραβρίσκονται βουλευτές, υφυπουργοί, υπουργοί. Κι εκεί, να φλυαρούν επί ώρες! Αργότερα θα μιλήσουν σε ραδιόφωνα και το βράδυ πάλι στις τηλεοράσεις!
Και εύλογα ρωτά ο απλός Έλληνας: Για να εμφανίζονται ως μαϊντανοί στα ΜΜΕ τους ψήφισα εγώ ή να υλοποιούν κοινοβουλευτικό έργο;
Κάθε απάντηση δεκτή και με αναμονή για να μάθουν οι πολιτικοί μας τι πιστεύουν γι’ αυτούς οι πολίτες.
«Ε»


 
 Κυριακή κλειστά
 Πάει τελείωσε. Τα καταστήματα Ξάνθης, αποφάσισαν οι έμποροι, δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές. Θα κάνουν μια εξαίρεση την Κυριακή των Χριστουγέννων. Έτσι το θέμα κλείνει, για τώρα τουλάχιστον.
Τι θα γίνει, εάν γίνει, στο μέλλον αυτό θα συζητηθεί τότε.
«Ε»


 
Όχι εφησυχασμός
 Όλα τα τελευταία γεγονότα και τα ευρήματα της Αστυνομίας στον οικισμό Δροσερού, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Απεναντίας δηλώνουν με τον πιο έντονο τρόπο πως η λήψη άμεσων μέτρων είναι απαραίτητη.
Όπως απαραίτητος είναι ο έλεγχος στον οικισμό από την Αστυνομία να είναι συνεχής κι όχι περιστασιακός.
Παράλληλα, εάν είναι δυνατόν να ελέγχονται όλοι αυτοί που παρεπιδημούν στον οικισμό, προερχόμενοι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Ήδη τα συμπεράσματα βγήκαν, δεν μένει τώρα παρά να ξεκινήσουν οι δράσεις και τα έργα.
«Ε»


 
 Σύγκλιση όχι διάσταση
 Κατηγορούν οι Καβαλιώτες (και οι Δραμινοί λιγότερο όμως) πολιτικοί, τους Θρακιώτες για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση της Θράκης από την εκάστοτε πολιτεία. Κι ακόμη, ότι οι Θρακιώτες απέκλειαν από τις διεκδικήσεις τους Καβάλα και Δράμα.
Αστειότητες. Πολιτικά παιγνίδια και ιστορίες για αφελείς και απονήρευτους ανθρώπους. Άλλοθι και δικαιολογίες για να συντηρείται μια αρρωστημένη νοοτροπία μεταξύ των νομών που επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει γιατί οι αντιπαλότητες δεν ωφελούν κανέναν. Απλά τροφοδοτούν μια διάσταση, ενώ ζητούμενο πρέπει να είναι η σύγκλιση.
«Ε»


 
Το δεύτερο “Οχι!”
 Κατά τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε βρεθεί κάθετα αντίθετος στην πολιτική της τότε κυβέρνησης. Πολύ έγκαιρα, μεταξύ των πρώτων, είχε αναδείξει τις καταστροφικές διαστάσεις της ακολουθούμενης πολιτικής, προκαλώντας τη φανερή οργή του Βερολίνου.
Μετά, τα πράγματα άλλαξαν. Από τον Ιούνιο του περσινού έτους και μετά, έγινε μία στροφή 180 μοιρών και η σκληρή αντιπολίτευση των δύο πρώτων ετών μετατράπηκε σε πλήρη, εν λευκώ αποδοχή των γερμανικών απαιτήσεων. Εκτοτε έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι. Όμως, σήμερα, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει πλέον πειστεί οριστικά ότι οι Γερμανοί, παρά τις όποιες φρούδες ελπίδες, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στο παραμικρό ως προς την ελληνική υπόθεση.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν και πάλι την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θα την ήθελαν να είναι: η στροφή από την άνοιξη του 2012 μέχρι σήμερα μπορεί να τους άνοιξε το δρόμο προς την πρωθυπουργία με τις εκλογές της πόλωσης και τις γερμανικές “ευχές”, όμως, η πολιτική της πλήρους παράδοσης, όπως ήταν προδιαγεγραμμένο, δεν απέδωσε. Η Ελλάδα έχει βρεθεί με ένα δημόσιο χρέος που καλπάζει, όπως και η ύφεση και η ανεργία αλλά και οι φόροι. Κι όλα αυτά την έχουν μετατρέψει σε ένα καζάνι που βράζει, είτε θέλει είτε δεν θέλει η κυβέρνηση να το παραδεχθεί. Φως, δεν υπάρχει.
Ήρθε η στιγμή λοιπόν ο πρωθυπουργός να θυμηθεί τον εαυτό του των δύο πρώτων ετών και να πει, επιτέλους, το δικό του “Όχι”! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει ούτε γι αυτόν, ούτε για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη ένα τέτοιο δεύτερο “Όχι”.
Γ.Μ.


 
Για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγός τανκ!
 Δεκάδες τόνοι άρματος κάτω από το χέρι μιας γυναίκας ήταν μια εικόνα που εντυπωσίασε στην πρόβα της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Μια γυναίκα στον πυργίσκο άρματος μάχης καταρρίπτει άλλο ένα ανδροκρατούμενο κάστρο στη χώρα.


 
Στο φίλο μου Σωτήρη Τσιακίρογλου
 Μέσα από αυτή τη στήλη, Θέλω να στείλω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον αγαπητό μου φίλο Σωτήρη πρόεδρο της ομοσπονδίας Ξάνθης για τον χαμό της αγαπημένης του μητέρας.
Ξέρω Σωτήρη ότι ο πόνος της οικογένειας σου και ιδιαίτερα ο δικός σου είναι μεγάλος για το χαμό της μητέρας σου άλλα δυστυχώς είναι θεού δουλειές και σε μας δεν πέφτει λόγος.
Ένα σας εύχομαι μόνο από καρδιάς, να είστε γεροί και δυνατοί να τη θυμάστε πάντα με νοσταλγία.
 
Ο φίλος σου Κώστας Λιούρτας


 
Μικρό ενδιαφέρον για τις δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης
 Ούτε καν ικανοποιητική δεν χαρακτηρίζεται η προσέλευση των δικαιούχων των δωρεάν εξετάσεων χοληστερίνης που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης και τα συμβεβλημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Δικτύου IATRICA. Λίγο η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών, λίγο η άριστη παροχή υπηρεσιών του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου της Μητρόπολης, λίγο το μικρό χρονικό περιθώριο ανάμεσα στην δημοσιοποίηση και την υλοποίηση του προγράμματος φαίνεται να οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε οι επόμενες καμπάνιες να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία και να φανούν πιο χρήσιμες για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Γ.Τ.


 
Ένας ανοιξιάτικος Οκτώβρης
 Με ανοιξιάτικη διάθεση μας αποχαιρετά ο Οκτώβριος, που τις τελευταίες του μέρες ανέβασε κάπως τις θερμοκρασίες. Το γεγονός αυτό έφτιαξε την διάθεση των Ξανθιωτών, οι οποίοι έβαλαν πιο ελαφριά ρούχα και ξεχύθηκαν στις καφετέριες. Πέρα από το καλό στην διάθεση όμως, έκανε καλό και στο πορτοφόλι τους μιας και ακόμα δεν απαιτήθηκαν έξοδα για την θέρμανση.
Στον αντίποδα βέβαια βρίσκονται οι βενζινοπώλες και οι έμποροι καυσόξυλων που παρακαλάνε να πιάσουν τα κρύα μπας και δουν πελάτες στα μαγαζιά τους.
Γ.Τ


 
Όταν ο Σεφέρης πήρε το πρώτο ελληνικό Νόμπελ…
 Ήταν 24 Οκτωβρίου 1963 όταν ο Γιώργος Σεφέρης έγινε ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Όπως είχε ανακοινώσει τότε η Σουηδική Ακαδημία, ο Σεφέρης τιμάται με το βραβείο «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».
Με αφορμή τα 50 χρόνια από το πρώτο ελληνικό Νόμπελ στο Γιώργο Σεφέρη
παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του που είναι πολύ επίκαιρο: «Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό πέρα τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά ή παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Δέχτηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται καθετί ζωντανό, αλλά δεν απουσιάζει κανένα χάσμα. Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά, κανόνας της είναι η δικαιοσύνη, Στην αρχαία τραγωδία, την οργανωμένη με τόση ακρίβεια, ο άνθρωπος που ξεπερνά το μέτρο, πρέπει να τιμωρηθεί από τις Ερινύες».
– Προς απάντηση στην κα Ρεπούση…
Μ.Ξ.


 
Έρχεται ο Καραμανλής…
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη.Θα διαμείνει στη ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του . Επίσης θα έχει συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς του Αλέξανδρο Κοντό και Ευριπίδη Στυλιανίδη και αυτό έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…