Σχόλια 24/10/13

0
Με τα μνημόνια το “This is Sparta” έγινε “This is: Parta”
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Η επιχείρηση στο Δροσερό
 Είναι προφανές ότι η επιχείρηση από την Αστυνομία στο Δροσερό πως θα απαντήσει και θα εξηγήσει στην κοινή γνώμη για τα εκεί «ευρήματά» της.
Και το τονίζουμε αυτό διότι θα πρέπει να γίνει γνωστό τι ακριβώς γίνεται στον οικισμό. Κι αυτό όχι από λόγους περιέργειας, αλλά ουσίας για τη γνώση του τι συμβαίνει εκεί και σε πιο βαθμό.
Δεν είναι κουτσομπολίστικο αίτημα και ενδιαφέρον αλλά πραγματικό ενδιαφέρον για το τι τέλος πάντων συμβαίνει δίπλα μας κι αν αυτά που συμβαίνουν εμπίπτουν σε κάποια παράβαση ή όχι.
«Ε»


 
Τραπεζικό
 Αρκετά κοντά στο στόχο μείωσης των επιτοκίων που έχει θέσει η τρόικα έως το τέλος του έτους κινούνται, πλέον, οι καταθέσεις προθεσμίας των μεγαλύτερων πιστωτικών ομίλων της χώρας, έπειτα από τέσσερις μήνες συντονισμένης «κατρακύλας».
Σήμερα οι αποδόσεις των προθεσμιακών διαμορφώνονται χαμηλότερα του 3% και αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Ιδιαίτερα για ποσά μικρότερα των 100.000 ευρώ, τα επιτόκια αναμένεται να «αγγίξουν» ακόμα και το 2% πριν από την Πρωτοχρονιά του 2014.
«Ε»


 
Καιρικό
 Ευχές να συνεχισθεί και τον επόμενο μήνα ο καλός φθινοπωρινός καιρός που ζούνε τον Οκτώβριο κάνουν οι Ξανθιώτες.
Κι αυτό διότι τόσο η τιμή πετρελαίου, όσο και τα υπόλοιπα είδη θέρμανσης καλό είναι ν’ αργήσουν να χρειασθούν!
Έτσι, με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Ξανθιώτες τα δελτία καιρού για να μαθαίνουν ότι η καλοκαιρία θα συνεχισθεί. Διότι «ανάγκα και θεοί πείθονται».
«Ε»


 
Το πρόβλημα των Ρομά
 Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα υποστήριζε ότι το πρόβλημα των Ρομά για να λυθεί πως είναι εύκολη υπόθεση.
Απεναντίας. Είναι μια δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση με πολλές παραμέτρους. Διότι, μεταξύ μας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι αγράμματοι αυτοί άνθρωποι, ψηφίζουν!
Παρότι δεν γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή, έχουν δικαίωμα ψήφου. Και επειδή ψηφίζουν ομαδικά, διαμορφώνουν και το νικηφόρο αποτέλεσμα όπως γίνεται στο δήμο Ξάνθης.
Παράλληλα δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται ότι για την αλλαγή στην υπόθεση των Ρομά πως ευθύνη έχουν πολλοί, πέρα από την Πολιτεία που έχει την πρωταρχική.
Αυτά, όπως και τα υπόλοιπα προβλήματα τα γνωρίζουν λίγο-πολύ όλοι. Απλά κάθε φορά τα αφήνουν, διότι κάνουν τη δουλειά τους γιατί έτσι τους βολεύει.
Κι όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα, όλοι τότε τρέχουν να βρουν – δήθεν – τι φταίει.
-Υποκρισία χειρίστου είδους!
«Ε»


 
Ζητείται άρση της βουλευτικής ασυλίας του Καμμένου
 Στην Βουλή διαβιβάστηκε το αίτημα του εισαγγελέα, για άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.
Το αίτημα διαβιβάστηκε και θα συζητηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την επόμενη εβδομάδα και αφορά δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κατά του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, όταν μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής έξω από την ΔΕΘ είχε πει για τον Δήμαρχο Αριστοτέλη «να τον λιντσάρετε».


 
 Και το βιολί …βιολάκι στη ΣΕΚΑΠ
 Ανυποχώρητες και οι δυο πλευρές στη ΣΕΚΑΠ. Χθες οι εργαζόμενοι έκαναν 4ωρη στάση εργασίας για να συνεδριάσουν και ν’ αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους (και το βιολί …βιολάκι δηλαδή!). Στο μεταξύ η διοίκηση επιμένει στην τακτική της υπογραφής ατομικών συμβάσεων και σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν υπογράψει 20 εργαζόμενοι. Υπενθυμίζουμε ότι οι 17 της ΒΙΟ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Δηλαδή δεν υπάρχουν σημάδια προσέγγισης…
Μ.Ξ.


 
Αδέσποτα επιτέθηκαν σε έγκυο…Κάντε κάτι!
 Επικίνδυνη πλέον έχει γίνει η κυκλοφορία στην πόλη μας εξαιτίας των πολλών αδέσποτων σκυλιών που περιφέρονται κατά ορδές στις γειτονιές και έχουν γίνει ο τρόμος και ο φόβος των παιδιών και των γυναικών. Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης δύο σκυλιά επιτέθηκαν σε έγκυο στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Ηπείρου. Η γυναίκα κατατρόμαξε …έτρεμε από το φόβο της. Ευτυχώς την βοήθησαν οι περαστικοί. Μήπως ο δήμος θα έπρεπε να καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες ώστε να ελεγχθεί κάπως η κατάσταση που έχει γίνει ανεξέλιγκτη; Γιατί κ. Θεοδωρίδη αν αυτή η γυναίκα ούσα έγκυος πάθαινε κάτι τί θα γινόταν και ποιος θα έφερε την ευθύνη;
Μ.Ξ.


 
88 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου
 Στις 23 Οκτωβρίου του 1925 γεννήθηκε στην Ξάνθη ο Μάνος Χατζιδάκις, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της χώρας μας, ένας σπουδαίος διανοούμενος, που έφυγε αφήνοντάς μας μια εξαιρετικά πλούσια παρακαταθήκη από μελωδίες, ιδέες και σκέψεις.
Σαν σήμερα, 88 χρόνια πριν, ο Μάνος ζούσε την πρώτη του ημέρα ζωής στην Ξάνθη, την οποία άφησε σε ηλικία 7 ετών με το χωρισμό των γονιών του, όταν ακολούθησε τη μητέρα του στην Αθήνα.
Ο Μάνος Χατζιδάκις μας δίνει χιλιάδες αφορμές να τον σκεφτόμαστε μέχρι και σήμερα, να αναπολούμε, να προβληματιζόμαστε και να ταξιδεύομε.
Ε.Δ.


 
Η επιχείρηση στο Δροσερό
 Η εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Δροσερό αναμένεται να εισπράξει μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση από την πλευρά των ξανθιωτών, καθώς το ζήτημα του τσιγγάνικου συνοικισμού της πόλης δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, λόγω των συνεχών κρουσμάτων εγκληματικότητας, μικρής και μεγάλης, από μικρούς και μεγάλους. Ο προβληματισμός οξύνεται όταν, σύμφωνα με γνώστες οι εγγεγραμμένοι του οικισμού είναι μόλις 1.800 όταν εκεί διαβιούν ίσως και 5.000 ψυχές. Οπωσδήποτε όλοι οι Ρομά δεν έχουν την ίδια μοίρα, ούτε καθορίζουν τη μοίρα τους με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, ο συνοικισμός αποτελεί μία κοιτίδα παραβατικότητας, που κινδυνεύει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μία επιχείρηση βέβαια δεν είναι αρκετή για να πατάξει το φαινόμενο, αλλά οπωσδήποτε θα αποθαρρύνει κάποιες ενέργειες για το επόμενο διάστημα. Αλλά η ίδια η Πολιτεία με τις δυνάμεις της θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε ανάλογες περιοχές.
Ε.Δ.


 
Παραδείγματα
 Για τρίτη κατά σειρά χρονιά η διοίκηση Μπουτάρη παρέχει ελάφρυνση στους δημότες της Θεσσαλονίκης μετά τη μείωση 10% στα νοικοκυριά και 6% στις επιχειρήσεις, που ισχύει κατά την τρέχουσα χρονιά, ενώ το 2012 οι μειώσεις ήταν στο επίπεδο του 7,5%.
Σύμφωνα με την απόφαση, μειώνονται κατά 5% τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, οριζόντια, σε όλες τις ζώνες χρέωσης, νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Παράλληλα, μειωμένα κατά 50% θα παραμείνουν τα τέλη για πολύτεκνους, τυφλούς και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ενώ από το 2014 προβλέπεται μείωση 50% και για τους απόρους, οι οποίοι θα κληθούν να προσκομίσουν στον δήμο τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη φιλοσοφία του δήμου είναι ότι η μείωση των τελών γίνεται δυνατή από μια σειρά περιορισμού λειτουργικών δαπανών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες (ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων και μείωση των δαπανών συντήρησής τους, βελτίωση της ανακύκλωσης που μειώνει το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων, προσπάθεια μείωσης υπερωριών και νυχτερινών ωρών εργασίας κ.ά.).
Όταν υπάρχουν αυτά τα παραδείγματα, απογυμνώνονται όσοι λένε «δεν μπορώ».
Ε.Δ.


 
Δεν είναι καιρός να κλείνεις πόρτες
 Δεν το παραδέχεται, αλλά ούτε και το αποκλείει να κατέβει στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές η Ιατρός Μαρία Καραλευθέρη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστηκά στο «Ε», «αυτή τη στιγμή έχω ως προτεραιότητα να στήσω το νέο μου Ιατρείο. Βέβαια, δεν είναι καιρός να κλείνει κανείς πόρτες». Όπως φαίνεται λοιπόν έπεται συνέχεια…
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…