Σχόλια 15/10/13

0
Παλιές γνωστές πολιτικές «προσωπικότητες» αναζητούν στέγη κάτω από τα κλαδιά της Ελιάς…


 
 
Η τρόικα είπε «ΟΧΙ»
 Εάν είναι δυνατόν. Τι θα έλεγε η τρόικα στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης; Το ΟΧΙ ήταν αναμενόμενο
Επειδή όμως το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, η κυβέρνηση θα βρει άλλο τρόπο να κάνει αυτή τη μείωση, όπως δηλώθηκε αρμοδίως.
Συγκεκριμένα, θα προτείνει προκαταβολή 25% στους δικαιούχους.
«Ε»


 
Μασκαριλίκια
 Αυτό που βλέπουν τόσο οι Ξανθιώτες όσο και οι επισκέπτες του κέντρου της πόλης, είναι μια ντροπή. Ντροπή για την πόλη, τους κατοίκους και το δήμο. Στην πλέον κεντρική οδό, υπάρχει μια ασχήμια άνευ προηγουμένου στο γνωστό κτίριο ιδιοκτησίας Νοσοκομείου και κάποιων άλλων στην 28ης Οκτωβρίου.
Πέρα από το γεγονός πως υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της μαρκίζας, η βρωμιά, τα σκουπίδια, τα ψόφια περιστέρια, οι κουτσουλιές αυτών, όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια ντροπιαστική εικόνα. Εικόνα που θα πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί με την κατεδάφιση του κτιρίου, το οποίο έτσι κι αλλιώς κρίθηκε κατεδαφιστέο.
Μέχρι να γίνει όμως αυτό, ο δήμος ας σκεπάσει με σανίδια ή λαμαρίνα την είσοδο του ισογείου που έχει γεμίσει σκουπίδια.
Έχουμε μαζί με τους συμπολίτες μια απλή απορία: Δεν περνούν από κει οι δημοτικοί σύμβουλοι; Δεν βλέπουν ό,τι βλέπουν όλοι οι Ξανθιώτες; Δεν ντρέπονται από την εικόνα αυτή στο κέντρο της πόλης; Απορούμε…
«Ε»


 
Ευχές
 Απλές πατρικές ευχές στο συμπολίτη μας Στράτο Κοντό που νυμφεύτηκε προχθές την αγαπημένη του. Ευχές επίσης στους γονείς Αλέκο και Σταυρούλα που είδαν και χάρηκαν γαμπρό το γιό τους.
Στιγμές μοναδικές και συναισθηματικές που «γεμίζουν» τους γονείς.
-Να τους χαίρονται, να’ ναι ευτυχισμένοι όλοι τους.
«Ε»


 
Μια σιωπηλή έκθεση
 Ήρθε κι έφυγε χωρίς να την πάρει είδηση κανείς. Για την έκθεση που έγινε στο Αμοιρίδειο με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου ο λόγος. Μικρή συμμετοχή εκθετών, μικρότερη του κόσμου. Που βέβαια δεν ενημερώθηκε για την έκθεση από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ήταν μια σιωπηλή έκθεση, βουβή και ανεπαρκέστατη ως προς την οργάνωση. Ο εκ Ιωαννίνων προερχόμενος απέδειξε ότι δεν είναι καλός επαγγελματίας. Επίσης αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, πως κριτήριο δεν μπορεί να είναι πάντα η φθηνή προσφορά.
Ιδού τι έγινε με την έκθεση: Πήγαν όσοι εκθέτες πήγαν και ήταν μόνοι τους οι εκθέτες, αφού ο κόσμος ελάχιστος διότι δεν είχε γίνει διαφήμιση για να γίνει γνωστή η έκθεση.
Το πάθημα του ΕΒΕ ελπίζουμε να τους γίνει μάθημα, γιατί την αποτυχία της έκθεσης την χρεώνεται και το ΕΒΕ.
«Ε»


 
Έχει τα χάλια του
 Όσοι επισκέπτονται το Κολυμβητήριο, τον Αρίωνα ή το παρκάκι δίπλα, θα βλέπουν φαντάζομαι τον λεγόμενο και ανεμόμυλο. Η εικόνα του ανεμόμυλου ή νερόμυλου (;) είναι απαράδεκτη. Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Τώρα λοιπόν που ξεκίνησαν τα έργα στο Λιμνίο, φρόνιμο και απαραίτητο είναι να επισκευαστεί ο μύλος και να λάβει την αρχική του μορφή.
Και κάτι ακόμη: Είναι δύσκολο να έχουν νερό τα δύο τεχνητά ρυάκια-αυλάκια που ξεκινούν από το μύλο στην περιοχή Νησάκι; Προσδίδουν άλλη ομορφιά όταν έχουν νερό.
«Ε»


 
Άκαυστοι
 Βοήθησαν πολλά πράγματα μαζί για να περάσουμε το καλοκαίρι χωρίς σοβαρή πυρκαγιά στο νομό μας κυρίως δε στο δασικό μας σύστημα.
Όλα πήγαν καλά και η περίοδος πέρασε χωρίς κομμένα δάση, ούτε καν πεύκο, όπως δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικής κ. Καλογουλίδης.
Το εγγράφουμε στα θετικά για το νομό μας το γεγονός ευχόμενοι να συνεχιστεί.
«Ε»


 
Αίτημα για άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου!
 Αίτημα για άρση της ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου έφτασε στη Βουλή από τον Εισαγγελέα ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης με αφορμή την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν».
Όπως αναφέρει η σχετική δικογραφία ο συγκεκριμένος πολίτης υπέβαλε μήνυση για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.


 
 Σφήκες και λαγοί … δείχνουν βαρυχειμωνιά
 Κάποιες κινήσεις πουλιών, εντόμων και ζώων στη φύση προετοιμάζουν τον πληθυσμό για το τι θα ακολουθήσει. Στην Κρήτη και στην ενδοχώρα, κάτοικοι παρατηρώντας το καλοκαίρι ορισμένα φαινόμενα σε αντιδράσεις ζωντανών παίρνουν τα… μέτρα τους για τους επόμενους μήνες και οι προβλέψεις, όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν, «πάντα είναι ακριβείς».
Κάποιοι για παράδειγμα πιστεύουν ότι όταν εμφανίζονται πολλές σφήκες είναι ένδειξη ότι θα κάνει βαρύ χειμώνα και σπεύδουν να προετοιμαστούν. Επίσης λένε πως όταν οι λαγοί έχουν παραπάνω λίπος από το κανονικό τους, είναι ένδειξη ότι το ζώο φρόντισε να τρέφεται περισσότερο, επειδή «οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και πρέπει να επιζήσει ο οργανισμός του».
Έτσι λοιπόν για φέτος οι ενδείξεις από σφήκες και λαγούς είναι ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα. Αν μάλιστα συνδυάσουμε και τις ενδείξεις που έχουμε από Στουρνάρα και τρόικα, ε, τότε μάλλον είναι σίγουρο ότι φέτος θα παγώσουμε…


 
Δημοσίευμα για τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο
 Πρωτοσέλιδο θέμα αφιερώνει η εφημερίδα newsbomb στον ξανθιώτη δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αλλά και τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή και Σωκράτη Ξυνίδη, που αφορά στην υπόθεση ενοικίασης 25 στρεμμάτων δημόσιας γης με δημοπρασία στην Καλλιθέα Σταυρούπολης με αντίτιμο 758 ευρώ το χρόνο και με σκοπό τη δημιουργία τουριστικού καταλύματος. Στο δημοσίευμα δεν αμφισβητείται η νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά περιλαμβάνονται ερωτήματα ως προς την ηθική διάσταση του θέματος, καθώς συνδυάζονται με τις σχέσεις του δημοσιογράφου με το ΠΑΣΟΚ, τη φιλία του με το Γιώργο Πεταλωτή και τις επαφές του με τον Άρη Γιαννακίδη. Για την ενοικίαση επικαλείται έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στις αρχές του Αυγούστου, αλλά αν και φαίνεται η πρόθεση να συνδυαστεί το εν λόγω θέμα με το ρόλο του δημοσιογράφου στην ανάδειξη της υπόθεσης Βατοπεδίου, δεν γίνεται σαφές γιατί επελέγη αυτή η χρονική στιγμή για την δημοσιοποίησή του.
Πάντως, ο Σωκράτης Ξυνίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, με αρκετά ειρωνική διάθεση, αφού στην ιστοσελίδα του σημειώνει ότι προσπάθησε να κερδίσει την εύνοια του Ιορδάνη Χασαπόπουλου κερνώντας τον σουτζουκάκια στο Τζίμη το μαύρο!
Ε.Δ.


 
Το σχέδιο για την Πυροσβεστική
 Εντός Νοεμβρίου λέγεται ότι θα προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πυροσβεστικής, που περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές, με κύριο στόχο βέβαια την περικοπή δαπανών στο Σώμα. Το σχέδιο για την Ξάνθη προβλέπει την αναστολή λειτουργίας του πυροσβεστικού κλιμακίου Σταυρούπολης και την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης σε β’ τάξης (αφού θα απορροφήσει τους 15 περίπου πυροσβέστες της Σταυρούπολης). Το σχέδιο για την ΑΜΘ, προβλέπει ακόμη την αναστολή λειτουργίας των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σάπων και Ίασμου καθώς και την συγχώνευση του πυροσβεστικού κλιμακίου της ΒΙΠΕ Κομοτηνής με το κλιμάκιο της 4ης ΕΜΑΚ. Σε αναστολή λειτουργίας προβλέπεται να μπουν ακόμη τα Π.Κ. Δικαίων, Νευροκοπίου και Παρανεστίου. Στη γειτονική Κομοτηνή έχουν ήδη εκδηλωθεί αντιδράσεις, ενώ στην Ξάνθη φαίνεται να τηρείται στάση αναμονής, καθώς εκτιμάται ότι το σχέδιο μέχρι να φτάσει στη Βουλή μπορεί να υποστεί τροποποιήσεις. Πάντως, πριν ένα χρόνο περίπου όταν δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο, οι αντιδράσεις στην Ξάνθη είχαν συνδυαστεί με τη γενικότερη αποψίλωση της Σταυρούπολης από υπηρεσίες.
Ε.Δ.


 
 Τότε και τώρα…
 Στη Βοσνία βρισκόταν χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος γι’ αυτό δεν κατέστη δυνατό να έχουμε και την άποψη του στο ρεπορτάζ για τις πρωτοβουλίες ανασύστασης του χώρου της κεντροαριστεράς. Ο κ. Σαλτούρος συμμετείχε σε σύσκεψη του ΝΑΤΟ ως υπεύθυνος στο Τομέα Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με πληροφορίες μας επρόκειτο να επιστρέψει χθες.
.Σ’ ότι αφορά το θέμα με την κεντροαριστερά, υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σαλτούρος διέκοψε την κίνηση που είχε εκδηλωθεί τον Μάιο αλλά και την εκδήλωση με την συμμετοχή Μανιάτη – Μπίστη, Γιαννίτση που είχε προγραμματιστεί από τον τότε γραμματέα κ. Τσαρτσάρα και τον Κώστα Δέλκο της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Σαλτούρος είχε υποστηρίξει τότε ότι δεν ενημερώθηκε υπονοώντας ότι κάποιοι σκοπίμως τον αγνόησαν και τον παρέκαμψαν. Προκειμένου να επέλθει ρήξη στο τοπικό ΠΑΣΟΚ εγκαταλείφθηκε ο διάλογος στην Ξάνθη αλλά όπως φαίνεται ωρίμασαν οι συνθήκες για να ξεκινήσει η κίνηση πανελλαδικά.
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…