Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ο θάνατος του 25χρονου Πακιστανού δεν προήλθε από την πτώση

Ο θάνατος του 25χρονου Πακιστανού δεν προήλθε από την πτώση

0
metanastes-xanthi
 

Μιλά στο «Ε» ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε. Αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

 

Τραγωδία!!! Τον χτύπησε η «κατάρα» της οικογένειας που έχασε και τα 5 παιδιά της!

 
 
Μυστήριο καλύπτει τον αιφνίδιο θάνατο του 25χρονου Πακιστανού Ραχίλ Ζία που συνέβη στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης. Ο άτυχος νέος, μπρος στα μάτια των συγκρατουμένων έπεσε από το κρεβάτι του και ξεψύχησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου μεταφέρθηκε μετά από άμεση κλήση των αστυνομικών του Κέντρου στο ΕΚΑΒ. Όλοι θεώρησαν ότι ο θάνατος προήλθε από την πτώση από το διώροφο κρεβάτι ( κουκέτα) ύψους 1,48 όμως στην ιατροδικαστή έκθεση του ο ιατροδικαστής κ. Νικόλαος Κιφνίδης που διενήργησε την αυτοψία – νεκροτομή ανατρέπει τι ς μέχρι στιγμής εικασίες.
 
Ο θάνατος προήλθε από οξύτατο πνευμονικό οίδημα και όχι από την πτώση…  
kifnidis-webΟ ιατροδικαστής κ. Νικόλαος Κιφνίδης μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι ο θάνατος του άτυχου 25χνρου προήλθε από οξύτατο πνευμονικό οίδημα που προκλήθηκε από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες αλλά ήταν απόλυτος ότι δεν προήλθε από την πτώση:»Η μακροσκοπική εξέταση που διενήργησα έδειξε ότι ο θάνατος δεν προήλθε από την πτώση. Έφερε μόνο ένα μικρό τραύμα στο κεφάλι που αιμορραγούσε αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνεται για το θάνατο. Πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο από οξύτατο πνευμονικό οίδημα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Στείλαμε δείγμα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα φωτίσουν τα αίτια του θανάτου», επισημαίνει ο κ. Κιφνίδης. Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Τοξικολογικό Εργαστήριο των Αθηνών.
 
Τραγωδία: Η οικογένεια έχασε και τα 5 παιδιά της
Μια τραγωδία έγινε γνωστή στους κρατούμενους και στους αστυνομικούς του κέντρου με αφορμή το θάνατο που άτυχου 25χρου και τους γέμισε με θλίψη. Ο Ραχίλ Ζία ήταν ο πέμπτος γιος και το τελευταίο επιζών μέλος της οικογένειας του Ομάρ Χαγιάτ από το Mάντι Μπαχαβαλντίν του Πακιστάν. Όλα του τα αδέλφια πέθαναν από διάφορες αιτίες. Μόλις πριν ενάμιση μήνα και ενώ ο ίδιος ήταν στο Κέντρο της Ξάνθης πληροφορήθηκε τον θάνατο του αδελφού του Καμάρ Ζία, 35 ετών. Η κατάρα της οικογένειας χτύπησε και τον ίδιο…ενώ οι συγκρατούμενοι το απέδωσαν στην μοίρα και τον Θεό: «Ο θεός τον ήθελε και τον πήρε…», λένε μεταξύ τους. Όπως μας πληροφορεί ο Διευθυντής του Κέντρου κ. Κώστας Χατζησταμάτης που δήλωσε συντετριμμένος με τον θάνατο του νεαρού κρατούμενου, ο 25χορνος ήρθε στο Κέντρο της Ξάνθης στις 17 Αυγούστου. Ήταν χαμηλών τόνων και δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα ενώ ο ιατρικός του φάκελος δεν περιείχε κανένα ιστορικό με κάποια ασθένεια και δεν έπαιρνε κανένα φάρμακο. Μόνο πριν ενάμιση μήνα τον μετέφεραν στην Κομοτηνή και εξετάστηκε από οδοντίατρο οποίος και του έκανε σφράγισμα. Ο κ. Χατζησταμάτης επίσης ανέφερε ότι στα διώροφα κρεβάτια δεν τοποθετούνται κάγκελα όταν χρησιμοποιούνται από ενήλικες όπως γίνεται και στους στρατεύσιμους ενώ επεσήμανε ότι το δάπεδο έχει επίστρωση από πλαστικό πλακάκι και δεν είναι ιδιαίτερα σκληρό. : «Στενοχωρηθήκαμε πολύ όλοι μας …Ήταν αναπάντεχο αυτό που συνέβη… Μάθαμε και την τραγωδία της οικογενείας του και έχουμε όλοι συγκλονιστεί», καταλήγει ο κ. Χατζησταμάτης. Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο της Ξάνθης έχει έλθει σε επαφή με την Πακιστανική κοινότητα στην Αθήνα και γίνονται ενέργειες ώστε η σωρός του άτυχου νέου να μεταφερθεί για να ταφεί στην πατρίδα του.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…