Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τους αλλάζουν τα φώτα στο δήμο Αβδήρων

Τους αλλάζουν τα φώτα στο δήμο Αβδήρων

0
lampes
 

Λάμπες LED στο δρόμο Γενισέας και Παλαιού και Νέου Ζυγού

 

Η ανακύκλωση περνά από τα σχολεία του δήμου. Θα εγκατασταθούν 30 κάδοι ανακύκλωσης σ’ όλα τα σχολεία και στα δημοτικά κτίρια

 
 
«Σφίγγει το ζωνάρι» στα έξοδα ο δήμος Αβδήρων και θέτει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης χρημάτων απ’ όπου μπορεί προκειμένου να καλύψει τις ¨τρύπες του προϋπολογισμού του και να μην πέσει έξω από την στοχοθεσία. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η αντικατάσταση των μεγάλων λαμπτήρων στο οδικό του δίκτυο με τους ειδικούς λαμπτήρες τεχνολογίας LED που μειώνουν κατά 60% την κατανάλωση ρεύματος. Έτσι ο δήμος προβλέπει σε αντίστοιχη μείωση του λογαριασμού που πληρώνει μηνιαίως στη ΔΕΗ για δημοτικό φωτισμό που τώρα ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.  
 
Λάμπες LED στο δρόμο Γενισέας και Παλαιού και Νέου Ζυγού
Η προμήθεια των λαμπτήρων LED καθώς και η εγκατάσταση τηλεδιαχείρισης στο δίκτυο του Ηλεκτροφωτισμού προκειμένου να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015» με το ποσό των 138.375 ευρώ. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο των Αβδήρων ενέκρινε το Σύμφωνο Αποδοχής της Ένταξης της Πράξης ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί το έργο, όπως διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης. Να σημειώσουμε ότι οι λαμπτήρες της τεχνολογίας LED καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα σε σχέση με τους κοινούς. Χρησιμοποιούνται δε στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια ενώ ο κ. Τσολακίδης είπε ότι έχει σκοπό θα δει τα συγκριτικά στοιχεία κατά τη λειτουργία τους και θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει όλους τους λαμπτήρες στο οδικό δίκτυο του δήμου ώστε να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα.
  
Το νοικοκύρεμα έφερε αποτέλεσμα
Όπως αναφέρει ο κ. Τσολακίδης, τώρα δικαιώνεται η προσπάθειά του εξ’ αρχής μόλις ανέλαβε να ξεκινήσει την καταγραφή των τετραγωνικών των κτισμάτων στους οιακισμούς του δήμου και με την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων σύμφωνα με την οποία έγινε η νέα κατανομή των δημοτικών τελών, επιλογή για την οποία είχε επικριθεί από κάποιους που έχαναν την ευκαιρία να λουφάρουν…ο δήμος όμως αύξησε τα έσοδά του.
 
Η ανακύκλωση περνά από τα σχολεία του δήμου Αβδήρων
Και στον τομέα της ανακύκλωσης αναπτύσσει δράση ο δήμος Αβδήρων και σύντομα η εταιρεία Ανακύκλωσης με την οποία υπέγραψε σύμβαση θα εγκαταστήσει 30 κάδους ανακύκλωσης σ’ όλα τα σχολεία και στα δημοτικά κτίρια του δήμου ενώ παράλληλα θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό στα σχολεία. Παράλληλα δε έχει υποβάλλει πρόταση για την προμήθεια 150 κάδων κομποστοποίησης από πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ.
 
Τα αρδευτικά από το. Αλ. Μπαλτατζής και το αποχετευτικό των Αβδήρων
Σ’ ότι αφορά άλλα έργα στο δήμο έχει υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση από το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αρδευτικών έργων για το Σέλερο, Κεσσάνης, Άβδηρα ύψους 800.000 ευρώ. Σ’ ότι αφορά το έργο της αποχέτευση του οικισμού των Αβδήρων έχει ολοκληρωθεί η μελέτη όμως το έργο είχε απενταχθεί και τώρα αναζητείται χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ,. ευρώ. Ο κ. Τσολακίδης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες ένταξής του στο ΕΣΠΑ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναλαμβάνουν δράση οι δήμαρχοι για «ανοιχτά σύνορα» στην Θράκη

Ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ – ΑΜΘ – Οι δήμαρχοι θα ζητήσουν να ανοίξει η Νυμφαία. Στην Α…