Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Ταξιδεύοντας στους δρόμους της Ανατολής με τον Χάικ Γιατζιτζιάν

Ταξιδεύοντας στους δρόμους της Ανατολής με τον Χάικ Γιατζιτζιάν

0
haik1
 

 Συναυλία του αρμένιου συνθέτη στο Άνω- Κάτω

   haik2
 
Μία όμορφη βραδιά, ένα ταξίδι στους ήχους της ανατολής, χάρισε ο Αρμένιος συνθέτης και δεξιοτέχνης στο ούτι Χάικ Γιατζιτζιάν, σε όσους βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο καφέ μπαρ Άνω – Κάτω, στην παλιά πόλη.
Γεννημένος στη Συρία, ήρθε στην Ελλάδα το 1980 όπου ζει από τότε μόνιμα. Είναι από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι κι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ανατολίτικης μουσικής, που ανήκει πλέον στο μουσικό δυναμικό του τόπου μας, όμως διατηρεί παράλληλα την παγκοσμιότητά του σαν καλλιτέχνης.
Κορυφαίες συνεργασίες στο βιογραφικό του, αυτές με την Δόμνα Σαμίου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Ελένη Βιτάλη και τη Loreena McKennitt.
Ο Χάικ Γιατζιτζιάν με το συνεργάτη του Νίκο Παραουλάκη στη φλογέρα και με τη συνδρομή των ξανθιωτών μουσικών Αγκόπ Γιακουπιάν στα ντραμς και Βαγγέλη Κοντόπουλου στο μπάσο, πρόσφεραν μια απολαυστική βραδιά με ήχους ανατολής, και έθνικ – τζαζ, σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον και το πνεύμα της Παλιάς Πόλης. Ο συνθέτης, που έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη μας και πολλούς φίλους εδώ, μετέχει στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης όποτε έχει την ευκαιρία, στηρίζοντας το θεσμό.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…