Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Τα τούνελ και τα λυντσαρίσματα

Τα τούνελ και τα λυντσαρίσματα

0
 
 
Ενώ ο Ελληνικός Λαός βυθίζεται εις την έσχατη ένδεια και αβεβαιότητα της ιστορίας του, και αυτό κατέστη ήδη βίωμα και πεποίθηση όλων μας, ο εμπαιγμός εις βάρος μας συνεχίζεται. Μόλις πρόσφατα, την 17.Σεπτ.2013, το ακούσαμε και πάλιν από τους Ευρωπαίους Ανώτατους Αξιωματούχους των Βρυξελλών κ.κ. Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι, Χόακιν Αλμούνια, Μάρτιν Σούλτς: «πρέπει να ακολουθήσουμε πιστοί το πρόγραμμα, διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ!» Μα την αλήθεια, πόσες φορές δεν το ακούσαμε αυτό τα τελευταία 2 χρόνια; Διαβεβαιώσεις, φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις, ενώ παράλληλα επιδεινώνεται η κατάσταση στην Πατρίδα μας και συνεχίζεται σε αμείωτο ρυθμό η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Ελλάδος. Μήπως όλοι αυτοί οι κύριοι δεν αντιληφθήκανε ακόμη ότι όλοι οι Έλληνες, εν μέσω κρίσης και εξ ανάγκης λόγω των ατελείωτων ψευδών και εμπαιγμών, αποφοιτήσανε από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με την ειδικότητα κατασκευής «Τούνελ», και ότι τώρα όλοι μας, ως άριστοι ειδήμονες, γνωρίζουμε ποιο είναι το «Τούνελ των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ π.χ. της ΤΡΟΙΚΑ» που κατασκευάστηκε από αυτούς ειδικώς για τον Ελληνικό Λαό; Πόσο κοστίζει, ποιος θα το πληρώσει, ποίο είναι το πραγματικό μήκος, ποίος χρόνος χρειάζεται για να το περάσει κανείς αυτό, ώστε να φθάσει κανείς εις την άκρη του τούνελ με το φως; Προφανώς, οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι και η ΤΡΟΙΚΑ δεν θέλουν να μας πούνε την αλήθεια, την οποία παράλληλα «εξ ανάγκης και για διάφορους λόγους» μας αποκρύπτουν και οι Αξιωματούχοι των Αθηνών. Όμως εμείς οι Έλληνες, ουδενός εξαιρουμένου, γνωρίζουμε από μόνοι μας και βιώνουμε καθημερινώς στο πετσί μας την τραγική κατάσταση εις την οποία ευρισκόμαστε, και ότι γυμνοί, ξυπόλυτοι και πένητες όπως καταντήσαμε, και δυστυχώς χωρίς όχημα πια, αυτό το Τούνελ ουδέποτε θα το περάσουμε, διότι συνεχώς επιμηκύνεται!
Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την σύνταξη αυτού του άρθρου είναι απλή για να γίνει αντιληπτή από όλους αυτούς που αδυνατούνε να κατανοήσουν το δράμα και την απόγνωση του Ελληνικού Λαού, και για το οποίο αυτοί και μόνον ευθύνονται. Οι οποίοι επί δεκαετίες με ψέματα εξαπατούσανε τον Ελληνικό Λαό με μία δήθεν κοινωνική πολιτική, στηριζόμενη όμως σε δανεικά και ξένα κεφάλαια. Η οποία όμως διέλυσε, ως αποδείχτηκε και ως ήταν αναμενόμενο, κυριολεκτικώς και την κοινωνία, και την παραγωγή και την ηθική και το μέλλον μας. Η κρίση που επέφερε ανεπανόρθωτα πλήγματα στον παραγωγικό ιστό, ο οποίος δεν μπορεί να αναταχθεί τώρα με παραδοσιακές Κευνσιακού τύπου λύσεις, αυτή η άκρως επικίνδυνη λιτότητα που επιβλήθηκε από την ΤΡΟΙΚΑ, υπονομεύει τώρα την τύχη του Έθνους μας. Μπορούν οι πολιτικοί να αντιληφθούν τι σημαίνει αυτό;
Ας πάψουν επιτέλους να υποτιμούνε τώρα την νοημοσύνη όλων των Ελλήνων, ότι με ψέματα, με φρούδες ελπίδες, με ιστορίες επιτυχίας, με κατασκευασμένα πλεονάσματα δημιουργικής στατιστικής και διαβεβαιώσεις περί διαβάσεως του τούνελ θα διαβεί κάποτε η Ελλάδα αυτό, αλλά και τον Ρουβίκωνα. Ενώ παράλληλα συνεχίζεται αμείωτα η κυριολεκτική καταλήστευση και πτώχευση όλων των Ελλήνων, η αύξηση της ανεργίας, η μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων και νέων ανθρώπων, αλλά και η διαφυγή των κεφαλαίων και των επιχειρήσεων εις το εξωτερικό. Εις την ιστορία ως είναι γνωστόν, οι Κασσάνδρες δεν είναι προσφιλείς, αλλά δυστυχώς όμως πάντα επαληθεύονται. Ο Ελληνικός Λαός, εις την οδυνηρή κατάσταση και εις το μεγάλο αδιέξοδο που ευρίσκεται, δεν χρειάζεται σήμερα την δική του Κασσάνδρα.
Η απαισιοδοξία, η απελπισία, η αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν κυριεύσει όλους εμάς τους Έλληνες. Φαίνεται όμως ότι ενοχλούνε το πολιτικό σύστημα, το οποίο μέσω της προπαγάνδας του προσπαθεί να τις πολιτικοποιήσει και να τις κομματικοποιήσει. Παράλληλα μέσω της γνωστής ανέκαθεν προπαγάνδας, που ως εργαλείο χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα, γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Ελληνικού Λαού. Μέσω των γνωστών σκηνοθετημένων διαξιφισμών και κονταρομαχιών μεταξύ των κομμάτων και τώρα των «πολιτικών λυντσαρισμάτων».
Αυτό το νέο εφεύρημα του «πολιτικού λυντσαρίσματος» ανιστόρητων και άκρως ανεύθυνων πολιτικών, όχι μόνον αποπροσανατολίζει από το οικονομικό λυντσάρισμα που εδώ και 5 σχεδόν χρόνια υφίσταται από τους δανειστές και την ΤΡΟΙΚΑ ο δύσμοιρος και εξαντλημένος Ελληνικός Λαός, εξαιτίας των τεράστιων λαθών και της εγκληματικής ανευθυνότητας του πολιτικού μας συστήματος, αλλά παράλληλα δημιουργεί και άκρως επικίνδυνα συγκρουσιακά και διχαστικά φαινόμενα που υπονομεύουν την συνοχή και το μέλλον του Έθνους.
 
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης          
 
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής καταγωγής διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε εις την Βόννη Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας όπου και έζησε πολλά χρόνια. Επέστρεψε εις την Αθήνα και σπούδασε για 2η φορά Ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της οποίας τυγχάνει άριστος γνώστης.  
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Γεώργιος Εμ. Δηµητράκης
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…