Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στο στόχαστρο της Χ.Α. ο Χ. Ζεϊμπέκ

Στο στόχαστρο της Χ.Α. ο Χ. Ζεϊμπέκ

0
voyli xa
 

Βουλευτές της εξαπέλυσαν επίθεση στη Βουλή εναντίον των μειονοτικών βουλευτών της Θράκης. Τους αποκάλεσαν «τουρκόσπορους και πράκτορες»

 

Χ. Ζεϊμπέκ: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι στη Βουλή. Είμαι βουλευτής και της μειονότητας και της πλειονότητας»

 
 
Στο στόχαστρο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μπήκαν και πάλι οι μειονοτικοί βουλευτές της Θράκης Χουσεΐν Ζειμπέκ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ και μάλιστα εν τη απουσία τους και για την παρουσία τους στα εγκαίνια του μουσείου Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με ύβρεις αποκαλώντας του «τουρκόσπορους», «πράκτορες» και «τουρκοπροσκυνημένους», ενώ τα «πυρά» τους στράφηκαν και εναντίον υφυπουργού Εξωτερικών κ. Άκη Γεροντόπουλου που παραβρέθηκε στην ίδια εκδήλωση, όπως και εναντίον των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Καραμανλή που κατηγορήθηκαν για «τουρκόφιλη πολιτική του ραγιά».
 
Ντελίριο εθνικισμού και ύβρεων…
Σ’ ένα ντελίριο εθνικισμού ο βουλευτής Χρήστος Παππάς είπε: «Ανθέλληνες και τουρκοπροσκυνημενοι μνημονιακοί που έχετε το θράσος να τα βάζετε με τους Έλληνες πατριώτες να κατηγορείτε και να λασπολογείτε τους εθνικιστές», ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης που φώναξε προς τον κ. Γεροντόπουλο: «Τράβα στην Ιστανμπούλ»! , καταγγέλλοντας ότι στην πινακίδα αντί για τη λέξη Κωνσταντινούπολη υπάρχει η λέξη Ίστανμπουλ. Να σημειώσουμε ότι παρότι οι τόνοι ήταν πολλοί υψηλοί και οι βουλευτές της Χ.Α πολύ υβριστικοί και εριστικοί ο πρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης απλά ζήτησε από τους βουλευτές και τον πρόεδρο της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο ν’ ανακαλέσουν και όταν αυτοί επέμειναν η «τιμωρία» τους ήταν το προεδρείο να διαγράψει τις επίμαχες φράσεις από τα πρακτικά και να τους κάνει συστάσεις για τη συμπεριφορά τους.
 
Το λόγο πήρε ο Παπαδημούλης
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για πρωτοφανείς και απαράδεκτες κατηγορίες, και ζήτησε να εξεταστεί η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής από την Διάσκεψη των Προέδρων προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δυνατότητες ώστε το προεδρείο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των βουλευτών απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις». «Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, πόσο μάλλον από τους υμνητές του Χίτλερ», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή ότι προσπαθεί να οργανώσει προκλήσεις.
 
Δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ στο «Ε»
Zeibek xousein-empros«Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της Χ.Α. και ο κόσμος πρέπει να το δει και να κρίνει τη στάση, τη συμπεριφορά και τις πράξεις της. Καταδικάζω τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι και κάθε πράξη βίας με βρίσκει αντίθετο. Θλίβομαι που βλέπω όμως και ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές στη Βουλή και στο χώρο της ΝΔ. Αυτή η ανοχή τους έχει αποθρασύνει εντελώς και έχουν γίνει μια τρομοκρατική οργάνωση που σκορπά το θάνατο, τον τρόμο και τη βία. Πρέπει να μας ανησυχήσει όλο αυτό και πρέπει όλα τα δημοκρατικά κόμματα να ενωθούν απέναντί της και να καταδικάσουν αυτές τις πράξεις και αυτές τις συμπεριφορές», δήλωσε ο κ. Ζεϊμπέκ ενώ για τις κατηγορίες και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του από βουλευτές της Χ.Α σχολίασε: «Είναι τιμή για μένα που είμαι στη Βουλή. Είμαι βουλευτής και της μειονότητας και της πλειονότητας».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…