Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στη ΣΕΚΑΠ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Στη ΣΕΚΑΠ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

0
kwnstantinidis-sekap
 

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε και συνομίλησε με τους εργαζομένους κατά την διάρκεια της 48ωρης απεργίας τους

 
Τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ κατά την διάρκεια της 48ωρής απεργίας τους επισκέφτηκε χθες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Α’ Θεσσαλονίκης, Θεοδόσιος Κωνσταντινίδης. Το σωματείο και οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας υποδέχθηκαν τον βουλευτή, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και επικρότησε την προσπάθεια τους.
Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την συμπαράσταση του στους εργαζομένους καθώς και την ανησυχία του για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια με την 48ωρή απεργία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Ήδη η εργοδοσία σήμερα έδειξε σημάδια διάθεσης να διαπραγματευτεί» και συμπληρώνει «το ζητούμενο είναι όχι μόνο η καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και η ασφάλιση των θέσεων εργασίας και ακόμα περισσότερο η συνέχιση της εργασίας όχι με μισθούς πείνας, αλλά τουλάχιστον με αυτούς που καταβάλλονται σήμερα, πράγμα το οποίο φαίνεται από την μεριά της εργοδοσίας να αμφισβητείται».
Όσο αναφορά την μεταβίβαση της επιχείρησης σε ιδιώτη ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε «Παροδικά θα αγοράζουν για ψίχουλα επιχειρήσεις παραγωγικές που είτε θα τις κλείνουν και θα τις καταστρέφουν για να λειτουργήσουν άλλες ανταγωνιστηκές».
Τέλος, εξέφρασε τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων, διευκρινίζοντας ότι δεν υποστηρίζουνε την επιστροφή της καπνοβιομηχανίας στο προηγούμενο συνεταιριστικό καθεστώς , αλλά την κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό-εργατικό έλεγχο».
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…