Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μπήκαν λεφτά για την μεταφορά μαθητών

Μπήκαν λεφτά για την μεταφορά μαθητών

0
mathites leof
 

 645.000 ευρώ στην Ξάνθη – 1.766.000 ευρώ στην ΑΜΘ

 

Ξεκίνησε από χθες η μεταφορά μαθητών με ΤΑΞΙ

 
Με 645.000 ευρώ χρηματοδοτείται η μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ στο νομό μας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και ποσό συνολικού ύψους 25 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες για την κάλυψη εξόδων μεταφοράς μαθητών, έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2012-2013.
Αυτές οι ενισχύσεις θα αποδοθούν στις δικαιούχους Περιφέρειες, με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 
1.766.000 ευρώ στην ΑΜΘ για την μεταφορά μαθητών
Ειδικότερα η κατανομή στις Π.Ε. της ΑΜΘ έχει ως εξής: Π.Ε Δράμας: 286.000 ευρώ, Π.Ε. Έβρου:312.000 ευρώ, Π.Ε. Καβάλας – Θάσου: 525.000 ευρώ και Π.Ε. Ξάνθης: 645.000 ευρώ.
 
Ξεκίνησε από χθες η μεταφορά μαθητών με ΤΑΞΙ
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδος του συλλόγου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Γεωργιαδης Βασίλης, τα μέλη του συλλόγου έβαλαν νερό στο κρασί τους και άρχισαν από χθες τις μεταφορές των μαθητών που είχαν διακόψει επειδή η παράταση της περσινής σύμβασης που κλήθηκαν να υπογράψουν ήταν με φετινές τιμές και μειωμένες κατά 40% από τις περσινές. Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι το υπουργείο θα βρει μια κοινά αποδεκτή λύση και προκειμένου να μη ταλαιπωρούνται οι μαθητές και οι γονείς τους άρχισαν και πάλι την μεταφορά.
 
Θα μοιραστεί το κονδύλι για τις μεταφορές σε ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ
Να σημειώσουμε ότι οι οφειλές του κράτους στα ΤΑΞΙ για την μεταφορά μαθητών ανέρχονται σε 500.000 ευρώ – σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη – ενώ στο ΚΤΕΛ τα οφειλόμενα ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Το κονδύλι των 645.000 ευρώ είναι «σταγόνα στον ωκεανό» όμως παρόλα αυτά θα κατανεμηθεί κατά τα 2/3 στο ΚΤΕΛ και το 1/3 στα ΤΑΞΙ. Η μοιρασιά θα γίνει σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι εμπλεκόμενοι με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…