Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Στον «αέρα» 4 προκηρύξεις για τις 50.000 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας

Στον «αέρα» 4 προκηρύξεις για τις 50.000 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας

0
neoi anergoi-web

Αιτήσεις στον ΟΑΕΔ μέσω διαδικτύου ή ΚΕΠ

 
 
Με τέσσερις προκηρύξεις μέσα στον Σεπτέμβριο θα βγει «στον αέρα» το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 50.000 θέσεις εποχικού προσωπικού σε Δήμους, Περιφέρειες, σχολεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.
Το πρόγραμμα ύψους 216 εκατομμύριων ευρώ θα υλοποιηθεί μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και με έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ οι πρώτες προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και θα έχουν διάρκεια πέντε μηνών.
 
Έκδοση προσκλήσεων μέσα στον Σεπτέμβρη
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα υλοποίησης του Προγράμματος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν οι εξής προσκλήσεις:
α. προς ωφελουμένους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων, 10.000 θέσεις.
β. προς ωφελουμένους άνεργους διαφόρων ειδικοτήτων, 28.000 θέσεις,
γ. προς ωφελουμένου ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, 8.200 θέσεις
Κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα δημοσιευθεί η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη του Οργανισμού για ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει από τον ΟΑΕΔ η κατάρτιση του Προσωρινού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, η οποία τοποθετείται χρονικά στις 8 Οκτωβρίου, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή και εξέταση των ενστάσεων και η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα από τον ΟΑΕΔ. Ας σημειωθεί ότι από τις 22 Οκτωβρίου και εντός προθεσμία 15 ημερών θα ξεκινήσει η πρόσληψη των ανέργων που θα επιλεγούν από τους επιβλέποντες φορείς.
 
Οι μισθοί
Μεικτά τον μήνα: 652 ευρώ
Ασφαλιστικές εισφορές: 225 ευρώ
Καθαρά τον μήνα 427 ευρώ
Αμοιβές πενταμήνου: 3.260 ευρώ
 
Άνεργοι κάτω των 25 ετών
Μεικτά τον μήνα: 748 ευρώ
Ασφαλιστικές εισφορές: 258 ευρώ
Καθαρά τον μήνα: 490 ευρώ
Αμοιβές πενταμήνου: 3.740 ευρώ
 
 

262 θέσεις 5μηνης διάρκειας στο δήμο Ξάνθης

 

444 θέσεις στο νομό: 77 θέσεις στον δήμο Αβδήρων, 46 θέσεις στον δήμο Τοπείρου και 59 θέσεις στον δήμο Μύκης

 
Το επόμενο μήνα θα «τρέξει» το πρόγραμμα
 444 θα είναι οι θέσεις στους δήμους της Ξάνθης με 262 συγκεκριμένα στον δήμο Ξάνθης από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ. Οι ειδικότητες που ζητούν στο δήμο Ξάνθης για την απασχόληση στα 5μηνα του προγράμματος αφορούν στην υπηρεσία καθαριότητας, όπου θα προσληφθούν και τα περισσότερα άτομα, καθώς και άτομα στον κοινωνικό τομέα, στον τομέα της πληροφορικής αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι μέσης εκπαίδευσης.
 
Η κατανομή στους δήμους
Η κατανομή στους υπόλοιπους δήμους του νομού έχει ως εξής: 77 θέσεις στον δήμο Αβδήρων, 46 θέσεις στον δήμο Τοπείρου και 59 θέσεις στον δήμο Μύκης. Ο Δήμος Ξάνθης έχει αποστείλει στην ΚΕΔΕ τα απαραίτητα έγγραφα για τις ειδικότητες και τον αριθμό του προσωπικού που χρειάζεται και ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Η προκήρυξη αναμένεται να βγει το Σεπτέμβριο.
 
 
 

Έρχονται 2.200 προσλήψεις πτυχιούχων σε εταιρείες

 

Ανοίγει το πρόγραμμα επιχορήγησης

 
Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος για πρόσληψη πτυχιούχων έως 35 ετών
 
Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά 2.200 άνεργους πτυχιούχους. Το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας έως 35 ετών» αποτελεί συνέχεια του -ήδη επιτυχημένου- προγράμματος για τους 5.000 πτυχιούχους. Ο Οργανισμός έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το υπουργείο Οικονομικών και μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
 
Δικαιούχοι
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής και να αντιμετωπίζουν δυσκολία ένταξης στην αγορά εργασίας ή να διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υπαμειβόμενες.
Οι επιχειρήσεις που θα εντάξουν στο δυναμικό τους ανέργους θα επιχορηγηθούν για 24 μήνες, με τη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες.. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ/ημέρα για άνεργο έως άνω των 24 ετών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και
γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελουσίας εξόδου. Σε όλες τις   περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσει ή σε επιχειρήσει που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
Ακόμη δεν υπάγονται στο πρόγραμμα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα και άτομα που θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Mόλις ο ΟΑΕΔ ανακοινώσει την πρόσκληση του για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα: www.oaed.gr
 


Αιτήσεις 16 – 30 Σεπτεμβρίου για 160 δικαστικούς λειτουργούς

Περιζήτητες για τον νομικό κόσμο οι θέσεις για εισαγγελείς και δόκιμους δίκαστές στα Διοικητικά, Ποινικά και Πολιτικά Δικαστήρια

 
Εκατόν εξήντα σπουδαστές θα γίνουν δεκτοί φέτος στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, η οποία θα δέχεται αιτήσεις από τους υποψηφίους από τις 16 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Το προκριματικό στάδιο του διαγωνισμού θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενώ το τελικό στάδιο, το οποίο θα διενεργηθεί στην Αθήνα, τοποθετείται κατά τους μήνες Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2013.
Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που προσφέρει η Σχολή, ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται έως εξής:
■ Διοικητική Δικαιοσύνη: 115 θέσεις, έκτων οποίων 15 θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, τέσσερις θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και 96 θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη: 37 θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείου.
■Εισαγγελείς: 8 θέσεις δοκίμων παρέδρων εισαγγελίας
Αιτήσεις υποβάλλονται στη γραμματεία της Σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας. Με την υποβολή της αίτησης οι υποψήφιοι δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν και δηλώνουν μία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική γερμανική και ιταλική), στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν υποχρεωτικά καθώς και μια έως δύο από τις παραπάνω ξένες γλώσσες στις οποίες επιθυμούν προαιρετικά, να εξεταστούν.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…