Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η τρέλα του καφέ «Μικέλ» εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός

Η τρέλα του καφέ «Μικέλ» εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός

0
mikel
 

Δύο νέα καταστήματα σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Έρχεται η σειρά της Ξάνθης;

 

Καλά χαρμάνια, φρέσκες συνταγές και άψογο σέρβις είναι τα μυστικά του success story που διαδραματίζεται εν καιρώ κρίσης

 
Η επιτυχημένη αλυσίδα καφέ ξεκίνησε από την πόλη της Λάρισας το 2008 και κατέκτησε με 40 καταστήματα –μέχρι στιγμής- όλη τη χώρα. Σύμφωνα με έναν «αστικό μύθο» το όνομα προέρχεται είτε από τα αρχικά των τριών αδερφών Κυριακάκη (Μί)λτο, (Κ)υριάκο, (Ελ)ευθέριο, είτε από το μότο στο λογότυπο της εταιρείας: Maybe It’s Knowledge Entering Life (Ίσως είναι η γνώση που μπαίνει στην ζωή μας).
 
Τα Mikel είναι «οικογενειακή» υπόθεση
Ο Λευτέρης Κυριακάκης ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο του καφέ από το 1996. Περνώντας από όλα τα πόστα, έμαθε όλα τα μυστικά της δουλειάς. ‘Ετσι, το 2004 με την φιλοσοφία «όχι άλλοι κακοχτυπημένοι καφέδες στην περιοχή» άνοιξε το πρώτο του κατάστημα. Τέσσερα χρόνια μετά, ήρθε η ιδέα για το Mikel. Το στίγμα του ήταν: καλά χαρμάνια, φρέσκιες συνταγές, άψογο σέρβις. Πέρα από τον Λευτέρη και την Χρύσα, καίριες θέσεις έχουν και τα αδέλφια του Μίλτος, ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικής καταστημάτων, και ο Κυριάκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος οικονομικών. Βέβαια, το ρόλο τους παίζουν και οι γονείς των τριών αδελφών. Ο κύριος που φιγουράρει σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας, αλλά και στα ποτήρια είναι ο συνταξιούχος πατέρας τους, ενώ η μητέρα τους, κα Γεωργία, έδωσε το όνομα της και την εικόνα της στο λογότυπο της εταιρείας Georgia, που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή των γλυκισμάτων που σερβίρονται ή πωλούνται από τα καταστήματα της αλυσίδας.
 
«Για τα Mikel η Παρασκευή καφέ είναι φιλοσοφία»
Η διεύθυνση των καταστημάτων αναφέρει πως: «για την εταιρία μας στόχος είναι η δια βίου χρήση όλων των παραγόντων που οδηγούν στην επιτυχία. Συνδυάζουμε πολλαπλές παροχές υπηρεσιών, εφ΄ όσον στα καταστήματα μας βρίσκει κανείς προϊόντα υψηλής ποιότητας και άψογες συνθήκες συνεύρεσης. Για τα ΜΙΚΕL η παρασκευή καφέ δεν είναι απλή υπόθεση, είναι μια μορφή τέχνης. Απαιτεί χρόνο και ταλέντο, εκπαίδευση και μεράκι. Στην ομάδα μας συνεργάζονται άνθρωποι δυναμικοί με δημιουργική κριτική σκέψη, αξιόπιστοι και με ομαδικό πνεύμα.
Σε κάθε κατάστημα πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι που εξασφαλίζουν τη συνοχή και τη διατήρηση της ποιότητας. Παράλληλα λειτουργούμε με άξονα την κοινωνική προσφορά, το οικονομικό όφελος του τόπου μας, υποστηρίζοντας ανιδιοτελώς χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, ανθρωπισμού.
Στα ΜΙΚΕL ο καφές, το ρόφημα, ο χυμός, το βούτημα με μνήμες σπιτικές, το ανάλαφρο γεύμα είναι γεύση και πολιτισμός μαζί. Είναι μια φιλοσοφία ολοκληρωμένη, ένα φλιτζάνι χρωμάτων και αρωμάτων, ένα θερμό καλωσόρισμα σ΄ ένα από τα καταστήματά μας, μια επιτυχημένη συνταγή».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …