Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ρήγμα» στους ΑΝΕΛ Ξάνθης

«Ρήγμα» στους ΑΝΕΛ Ξάνθης

0
anel xanthi-web
 

 Αποχώρησαν οι 11 από τους 16 υποψήφιους! Εκλέχθηκαν οι εναπομείναντες 5 από το 25% των εγγεγραμμένων μελών

 

«Μορφώματα που παρεισφρύουν και οργανωτικά ελλείμματα», καταγγέλλει το πρώην μέλος τη συντονιστικής Παράσχος Ευστρατίου

 
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην Ξάνθη. Σε κόλαφο για το κόμμα αποδείχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου συντονιστικού οργάνου που διεξήχθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου καθώς ανέδειξαν μεγάλο οργανωτικό έλλειμμα σε κεντρικό επίπεδο ενώ στην Ξάνθη σημαδεύτηκαν από την άρση της υποψηφιότητας 11 εκ των 16 που είχαν κατατεθεί αρχικά ενώ οι εναπομείναντες 5 υποψήφιοι εκλέχτηκαν από το 25% των μελών ήτοι: ψήφισαν 53 μέλη εκ των 210 εγγεγραμμένων μελών.
 
Αποχώρησαν οι 11 από τους 16 υποψήφιους!
Ο διαλυτικός παράγοντας που οδήγησε 11 υποψηφίους να …βροντήξουν κάτω τις υποψηφιότητες τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας ήταν – σύμφωνα με πληροφορίες μας – η υποψηφιότητα ενός νέου μέλους, ο οποίος όμως ήταν και μέλος της ΝΔ και δεν έχει διαγραφεί -όπως υποστηρίζουν στην συντονιστική. Το μέλος του Εθνικού συμβουλίου του κόμματος και πρώην μέλος της συντονιστικής της Ξάνθης κ. Παράσχος Ευστρατίου, ο οποίος ήταν και ένας από τους παραιτηθέντες, μιλώντας στο «Ε» δεν προσωποποίησε την αιτία της παραίτησης των 11, απλά την ενέταξε σ’ ένα γενικότερο έλλειμμα οργάνωσης και σε κάποια «μορφώματα που παρεισφρύουν στο κόμμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.: «Σα μέλος του Εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ γνωρίζω ότι και σ’ άλλες πόλεις γίνονται τέτοιες κινήσεις και παρεισφρύουν κάποια μορφώματα στο κόμμα που δημιουργούν προβλήματα. Αυτές οι κινήσεις δεν συνάδουν με την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος», τόνισε ο κ. Ευστρατίου, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος με επιστολή του στον γραμματέα Περιφερειακών οργανώσεων ενημέρωσε εγκαίρως «γι’ αυτές τις κινήσεις» όμως «ακόμη περιμένει απάντηση», όπως είπε και ως εκ τούτου ο ίδιος και οι υπόλοιποι που συνυπέγραφαν την επιστολή δεν είχαν άλλη επιλογή απ’ το να παραιτηθούν αφού αγνοήθηκαν οι επισημάνσεις τους. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που κατήγγειλε ο κ. Ευστρατίου είναι δεν ενημερώθηκε κανένας από την συντονιστική για την διεξαγωγή των εκλογών!
 
Τα πήραν όλα κι έφυγαν…
Ο κ. Ευστρατίου παραδέχτηκε επίσης ότι τα γραφεία και ο εξοπλισμός που υπήρχε στα γραφεία του κόμματος μεταφέρθηκαν καθώς και η τηλεφωνική σύνδεση επειδή όπως είπε σύμφωνα με εγκύκλιο η παλαιά συντονιστική υποχρεούται να παραδίδει με πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης στην νέα και ότι όλος αυτός ο εξοπλισμός των γραφείων ανήκει στον πολιτευτή αδελφό του κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου και όχι στην παλαιά συντονιστική.
Τόσο ο κ. Παράσχος Ευστρατίου που έχει αναλάβει γραφείο τύπου του αδελφού του, του πολιτευτή Χαράλαμπου Ευστρατίου, ο όσο και ο κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου επιφυλάχτηκαν για οποιαδήποτε δήλωση αναφορικά με την νέα συντονιστική και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Τα γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους και καταδεικνύουν ένα εσωκομματικό «ρήγμα» στους ΑΝΕΛ της Ξάνθης.
 
Η νέα συντονιστική των ΑΝΕΛ Ξάνθης
Εκλέχθηκαν για την νέα συντονιστική των ΑΝΕΛ Ξάνθης
1.Βούζης Δημήτριος του Θωμά
2.Κεσίσογλου Κυριάκος του Χρήστου
3.Κούτρας Σπυρίδων του Νικολάου
4.Σταματιάδης Δημοσθένης του Σταμάτη
5.Τζεμαλή Αλή Ογλου της Ρετζέπ
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…