Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πάλη: Εξελίξεις σε πολλά «μέτωπα»

Πάλη: Εξελίξεις σε πολλά «μέτωπα»

0
pali exo
 

«Αισιοδοξία για τη συνέχεια μετά την παραμονή στα ολυμπιακά αθλήματα»

 

Δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΟ.Φ.Π., Φάνη Μπατζακίδη, στο «Ε»

 
 
Έντονη ήταν η δραστηριότητα στην πάλη τις τελευταίες ημέρες, τόσο στον ξανθιώτικο σύλλογο ελληνορωμαϊκής «Ολυμπιακή Φλόγα», όσο και σε πανελλαδικό αλλά και… παγκόσμιο επίπεδο, με την παραμονή του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο βετεράνος παλαιστής και πρόεδρος του συλλόγου «Ολυμπιακή Φλόγα» Ξάνθης, κ. Φάνης Μπατζακίδης, μιλώντας στο «Ε» ανέλυσε τις διάφορες εξελίξεις που υπήρξαν.
 
Αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία ο Ξανθιώτης παράγοντας
 
Ο κ. Μπατζακίδης εκτός από εκπρόσωπος του ξανθιώτικου συλλόγου, βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στις τάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πάλης, ως Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ωστόσο, με τις τελευταίες εξελίξεις αναβαθμίστηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της Ε.Ο.Φ.Π.
«Ο – τέως πια – αντιπρόεδρος κ. Δεσκουλίδης παραιτήθηκε και το Δ.Σ. πρότεινε εμένα για αντικαταστάτη του. Εγώ με χαρά βέβαια δέχθηκα την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου ενώ παράλληλα παρέμεινα και πρόεδρος της ΚΕΔ», αναφέρει ο κ. Μπατζακίδης σχετικά με τις αλλαγές ρόλων στην Ομοσπονδία.
 
«Αισιοδοξία για τη συνέχεια με την παραμονή της πάλης στα ολυμπιακά αθλήματα»
 Ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς που διανύουμε ήταν η απόφαση για την παραμονή της πάλης στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το άθλημα με τις αρχαιοελληνικές ρίζες επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έναντι των μπέιζμπολ, και σκουός που ήταν συνυποψήφια για να το αντικαταστήσουν κι έτσι θα παραμείνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Μπατζακίδης δήλωσε:
Φ.Μ.: «Έγινε ένας τεράστιος και συντονισμένος αγώνας από διάφορες πλευρές και τελικά η προσπάθεια είχε θετική κατάληξη. Η πάλη έμεινε στα Ολυμπιακά Αθλήματα κι έτσι υπάρχει μεγάλη χαρά αλλά και αισιοδοξία για τη συνέχεια σε όσους ασχολούνται με αυτήν, απ’ οποιοδήποτε πόστο. Φυσικά περισσότερο απ’ όλους χάρηκαν οι ίδιοι οι αθλητές που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και αγώνες για να διακριθούν, ενώ ως Έλληνες είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί ως γνωστόν το άθλημα έχει τις ρίζες του στη χώρα μας και υπήρχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Οι κινήσεις που κάναμε για να πετύχουμε το στόχο μας ήταν πολλές και απ’ όλο τον κόσμο. Σημαντικότερη όλων όμως θεωρώ ότι ήταν το τουρνουά που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία»».
Για την εκδήλωση που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία πριν λίγο καιρό, ο κ. Μπατζακίδης εξήγησε:
Φ.Μ.: «Με την παρουσία εκατοντάδων αθλητών από 26 χώρες και παραγόντων, όπως ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης κ. Λάλοβιτς (Σέρβος), ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαιτησίας κ. Ροζίτσκι (Πολωνός) και πολλών άλλων, έγινε τουρνουά πάλης όπου αγωνίστηκαν κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού. Μάλιστα για 1η φορά έγινε στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας αγώνας γυναικών. Παράλληλα υπήρξαν κι άλλες δραστηριότητες όπως ξενάγηση στο χώρο, αλλά και εξετάσεις διαιτητών εθνικών πρωταθλημάτων που προβιβάστηκαν σε διεθνείς. Σε γενικές γραμμές ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση και κατά κάποιο τρόπο έγινε μία αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, με όλους όσους παρευρέθηκαν να αποχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις και είχε τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο».
Για το ρόλο της Ελλάδας στις κινήσεις που έγιναν για την παραμονή του αθλήματος στους Ο.Α. και τις χώρες που βοήθησαν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε:
Φ.Μ.: «Σίγουρα η Ελλάδα έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο για την επίτευξη του στόχου ενώ σημαντική βοήθεια και αγώνα έκαναν και οι Ρωσία, Η.Π.Α., Ιράν, Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν και όλες οι χώρες του πρώην ¨ανατολικού μπλοκ¨. Γενικά υπήρξε μία πρωτόγνωρη στήριξη στο αίτημά μας και γι’ αυτό δικαιωθήκαμε».
 
Άρχισαν οι προπονήσεις στην «Ολυμπιακή Φλόγα»
 Εκτός των διεθνών εξελίξεων, η δράση ξεκίνησε και στον ξανθιώτικο σύλλογο «Ολυμπιακή Φλόγα». Ο κ. Μπατζακίδης εξηγεί:
Φ.Μ.: «Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε προπονήσεις κι έτσι ανεβάζουμε αγωνιστικούς ρυθμούς ώστε οι αθλητές μας να είναι έτοιμοι για τις επίσημες διοργανώσεις ελληνικού και πανευρωπαϊκού βεληνεκούς. Καθημερινά προπονούνται περίπου 30 αθλητές διάφορων ηλικιών (σ.σ. οι προπονήσεις γίνονται στην αίθουσα του συλλόγου στο «Αμοιρίδειο» καθημερινά στις 18:00) υπό την επίβλεψη του προπονητή μας κ. Θόδωρου Ηλιάδη. Πιστεύω ότι και φέτος η ξανθιώτικη πάλη θα σημειώσει πολλές διακρίσεις σε διάφορες διοργανώσεις».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…