Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Αθωώθηκε ο πρώην πρόεδρος της «Γέφυρας» για το σταθμό του συλλόγου

Αθωώθηκε ο πρώην πρόεδρος της «Γέφυρας» για το σταθμό του συλλόγου

0
dikasthria 1-empros
 

Δεν τελειώνουν οι περιπέτειες για τον “Underground”. Νέα δίωξη σε βάρος του νυν προέδρου

 

Ξεκινά διαδικασίες για τη νομιμοποίηση του ραδιοφωνικού σταθμού η «Γέφυρα». Πλήθος φοιτητών στα δικαστήρια την ημέρα της δικασίμου

 
 
Τον πρώην πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Γέφυρα» αθώωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, που εκδίκασε χθες την υπόθεση για την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού του συλλόγου “Underground”, που λειτουργούσε εντός του πανεπιστημίου χωρίς άδεια.
Η δικογραφία σχηματίστηκε στις 8 Αυγούστου, όταν έγινε έφοδος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με την αστυνομία στην πανεπιστημιούπολη, συνελήφθη ο κατηγορούμενος και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός.
Στα δικαστήρια το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν πολλοί φοιτητές, ενώ απόφαση στήριξης έλαβε και ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνικής, που εξέδωσε και μοίρασε σχετικό ψήφισμα.
Το επίδικο αντικείμενο αφορούσε την παραβίαση της σχετικής διάταξης του νόμου 2801/2000 αναφορικά με την εγκατάσταση σταθμού εκπομπής ραδιοσήματος και κατασκευής κεραίας χωρίς άδεια.
Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ένας υπάλληλος της ΕΕΤΤ και ένας δημόσιος υπάλληλος με σχετική αρμοδιότητα. Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν κ. Κώστας Κουρτίδης από το δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης και ο κ. Κόλλιας από τη Θεσσαλονίκη.
Η υπεράσπιση κατέθεσε τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είχαν ξεκινήσει νωρίτερα οι διαδικασίες νομιμοποίησης του σταθμού, αλλά υπήρξε κώλυμα από την πλευρά της Πρυτανείας, καθώς και ότι ο “Underground” λειτουργούσε το 1999, που σημαίνει ότι το ΕΣΡ έχει τη δυνατότητα να του χορηγήσει βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.
Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου, ενώ ενημέρωσε ότι ξεκινά νέα ποινική δίωξη με το ίδιο αντικείμενο σε βάρος του 21χρονου νυν προέδρου του συλλόγου.
Από την πλευρά της «Γέφυρας» και της υπεράσπισης η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση, ενώ ξεκινούν άμεσα τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση του ραδιοφωνικού σταθμού.
 
Ελένη Διαφωνίδου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…