Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Συντροφικά «μαχαιρώματα» στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Συντροφικά «μαχαιρώματα» στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

0
nomarxiaki pasok
 

Άλλαξαν κλειδαριά στο γραφείο της τεχνικής γραμματείας για να μην μπαίνει η υπάλληλος στον υπολογιστή και φαίνεται ότι δουλεύει!

 

Τους κατήγγειλε στον επόπτης εργασίας και θα κινηθεί δικαστικά διεκδικώντας από το ΠΑΣΟΚ τα δεδουλευμένα της!

 
Αίσθηση προκαλεί η σκληρότητα και η αντεργατική συμπεριφορά που επιδεικνύει το ΠΑΣΟΚ (ένα κατ’ όνομα τουλάχιστον σοσιαλιστικό κόμμα) στους υπαλλήλους του! Τους απολύει και τους ζητά να παραιτηθούν από την αξίωση να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και οι αποζημιώσεις τους και …πετά την «καυτή πατάτα» στις νομαρχιακές να πράξουν κατά το δοκούν και αν θέλουν να τους κρατήσουν να καταβάλλουν αυτές τους μισθούς τους, αποποιούμενο οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τις τεχνικές γραμματείες.
 
Το ΠΑΣΟΚ «βάρεσε κανόνι» και διώχνει τους υπαλλήλους του
Τα «καμπανάκια» άρχισαν από πέρσι τον Σεπτέμβρη που πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του κόμματος όταν ο υπεύθυνος Οργανωτικού κ. Σαλαγιάννης κάλεσε τους γραμματείς και τις τεχνικές γραμματείες και τους διαμήνυσε ότι το κόμμα «βάρεσε κανόνι» και ότι όλα τα χρήματα της επιχορήγησης που λαμβάνει πηγαίνουν στις τράπεζες για την εξόφληση των χρεών του και ότι πλέον δεν είναι ένα κόμμα του 40% αλλά του 8% και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς τον φετινό Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα κατά την εκδήλωσης της 3 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαλαγιάννης παρουσία του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη ενημέρωσε τους γραμματείς ότι το κόμμα αδυνατεί να καταβάλει τις μισθοδοσίες για τις τεχνικές γραμματείες. Μπορούν όμως αυτό να κάνουν οι Νομαρχιακές αν μπορούν να αναλάβουν το κόστος της μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων. Τους είπε δε ότι από 1/9 η αρμοδιότατα αυτή μεταφέρεται στις νομαρχιακές και ότι το κόμμα «νίπτει τας χείρας του»…
 
Άλλαξαν κλειδαριά και της κλείδωσαν την πόρτα του γραφείου της…
Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς 8 μηνών. Στην Ξάνθη υπάρχει μια υπάλληλος τεχνικής γραμματείας στην Νομαρχιακή, η οποία εργάζεται επί 18 έτη. Όπως επισημαίνει ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χρήστος Αμανατίδης προκειμένου να βρεθεί μια λύση της πρότεινε να εργάζεται με μειωμένη απασχόληση και ότι αυτό το κόστος μπορεί να το αναλάβει η Νομαρχιακή Ξάνθης, όμως εκείνη αρνήθηκε – όπως λέει ο κ. Αμανατίδης. Μετ’ απ’ αυτό και μπρος στον κίνδυνο να υπάρχει απόδειξη με εργασίες στον υπολογιστή ότι εργάζεται και να κληθεί η Νομαρχιακή ν’ αναλάβει το κόστος της μισθοδοσίας της άλλαξαν κλειδαριά και κλείδωσαν το γραφείο. Της επέτρεψαν όμως να βρίσκεται στα άλλα γραφεία: «Δεν μπορεί η Νομαρχιακή ν’ αναλάβει τη μισθοδοσία της και θα υπάρξει πρόβλημα αν υπάρχουν πειστήρια ότι δουλεύει. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε κλειδαριά…Εμείς είμαστε όλοι μαζί της. Της είπαμε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα της. Αλλά δεν μπορούμε να εκτεθούμε…», δικαιολογείται ο κ. Αμανατίδης. Αντίθετος μ’ αυτή την ενέργεια – σύμφωνα με πληροφορίες μας – ήταν ο κ. Ανέστης Αντωνιάδης.
 
Τους κατήγγειλε στον επόπτη Εργασίας
Απ την πλευρά της η τεχνική γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης κατήγγειλε στον επόπτη Εργασίας το ΠΑΣΟΚ ως εργοδότη της που της οφείλει 8μηνών μισθούς και την νομαρχιακή Ξάνθης για την ενέργειά της ν’ αλλάξει κλειδαριά και να την απαγορεύει να πηγαίνει στη δουλειά της: ¨Μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι θα διεκδικήσει δικαστικά τα δεδουλευμένα και την αποζημίωσή της και ότι δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά από ένα κόμμα που υπηρέτησε 18 χρόνια. Σ’ ότι αφορά την συμπεριφορά της Νομαρχιακής σημείωσε ότι τη θεωρεί ως υποτίμηση της προσωπικότητα και της εργασιακής της οντότητας, ότι καμιά νομαρχιακή δεν έχει κλειδώσει το γραφείο στη γραμματέα της και ότι αυτή η …πρωτοτυπία της Νομαρχιακής Ξάνθης έχει εξήγηση στο γεγονός ότι δεν είναι αρεστή γιατί την έχουν συνδέσει με το παπανδρεϊκό μπλοκ και την εποχή Ξυνίδη!.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…