Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Μάνδρα δεν είναι πλέον «φθίνων» οικισμός

Η Μάνδρα δεν είναι πλέον «φθίνων» οικισμός

0
mandra-web
 

Τον αποχαρακτηρισμό της αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων

 
 Τουριστική προοπτική της δίνουν Βούλγαροι και Ρουμάνοι που επισκέπτονται το κάμπινγκ και αγοράζουν οικόπεδα
 
 
Αποφασισμένοι ν’ αποτινάξουν από πάνω τους την ρετσινιά «φθίνων οικισμός» και να περάσουν στη σφαίρα του «αναπτυσσόμενου οικισμού με τουριστικές προοπτικές» είναι οι κάτοικοι της Μάνδρας. Οι αιτήσεις τους εισακούστηκαν από τη δημοτική αρχή του δήμου Αβδήρων και έτσι το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση να κινηθούν όλες οι διαδικασίες άρσης αυτού του χαρακτηρισμού!
 
Μετάβαση της Μάνδρας από «φθίνων» σε «αναπτυσσόμενο» οικισμό
Υπενθυμίζουμε ότι ο χαρακτηρισμός «φθίνων οικισμός δόθηκε στην κοινότητα Μάνδρας με την απόφαση αριθ. 3479/9-9-1986 απόφαση του τότε Νομάρχη Ξάνθης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 140Δ/1987. σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτή η απόφαση δεν εξυπηρετούσε κάποια σκοπιμότητα υποβάθμισης του οικισμού με την κατάταξη του στην κατηγορία των αδιάφορων και φθινουσών οικισμών αλλά κυρίως αποφασίστηκε για οικονομικούς λόγους που συνδέονται με τις υψηλότερες επιδοτήσεις που προβλέπονταν σε κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές καλλιέργειες. Σημειώνεται ότι στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλές και μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν εγκατασταθεί εκείνη την εποχή.
 
Πωλούνται οικόπεδα σε Βουλγάρους
Την τουριστική προοπτική στην Μάνδρα έδωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Βουλγάρους και Ρουμάνους για τα παραθαλάσσια οικόπεδα αλλά και αγροκτήματα της παραλιακής ζώνης. Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή λειτουργεί το κάμπινγκ Natura που ιδιαιτέρα τα τελευταία 2 – 3 χρόνια – όπως μας πληροφορεί ο ιδιοκτήτης του Κώστας Μπαμπαρόπουλος – έχει καταστεί πόλος έλξης Βουλγάρων, Ρουμάνων, αλλά και Ολλανδών και Γάλλων που είναι λάτρεις της ζωής στο κάμπινγκ που το επιλέγουν για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Το γεγονός αυτό έχει δώσει μια προοπτική τουριστικής ανάπτυξης και στον οικισμό της Μάνδρας και αρκετοί σκέπτονται να δημιουργήσουν καταλύματα ανάλογα μ’ αυτά που υπάρχουν στα Άβδηρα. Επίσης όπως μας πληροφορεί ο κ. Μπαμπαρόπουλος έχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον από Βουλγάρους και Ρουμάνους για οικόπεδα και αγρόκτημα της περιοχής και ότι έχουν πουληθεί αρκετά
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης ήταν άδικος αυτός ο χαρακτηρισμός για την Μάνδρα και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αρθεί αυτή η αδικία.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…