Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η ΔΗΜΑΡ σε αναζήτηση του χώρου που θα επιλέξει στο πολιτικό σκηνικό

Η ΔΗΜΑΡ σε αναζήτηση του χώρου που θα επιλέξει στο πολιτικό σκηνικό

0
delkos-web
 

Ο Κώστας Δέλκος σχολιάζει τις διαφωνίες που προέκυψαν στην Εκτελεστική Επιτροπή για το εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση και τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ

 
Σε αναζήτηση ταυτότητας και θέσης στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται ότι βρίσκεται ΔΗΜΑΡ, μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση. Στο εσωτερικό της, προέκυψε διαφωνία κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το βράδυ της Πέμπτης, σχετικά με το «εμπάργκο» εμφανίσεων στελεχών του κόμματος στη Δημόσια Τηλεόραση, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε να υιοθετηθεί το εμπάργκο που έχουν επιβάλει τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ), θέμα για το οποίο άλλωστε αποχώρησαν από την κυβέρνηση, με το σκεπτικό ότι όσο εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου την οποία υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κατάργησε την ΕΡΤ, κανένα στέλεχος του κόμματος δεν θα βγαίνει στη Δημόσια Τηλεόραση, ενώ η διάθεση που διαγνώστηκε ήταν η στήριξη των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ως προς το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση οι Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Γιάννης Αντωνίου, οι οποίοι ρωτούν «στο όνομα ποιάς νομιμότητας, επιχειρείται να δικαιολογηθεί, η απαγόρευση;» και σχολιάζουν ότι «μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι η ΔΗΜΑΡ όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο δρόμο της πεπατημένης του αριστερού αρνητισμού».
Σε αυτό το μήκος κύματος φαίνεται ότι κινείται και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης, Κώστας Δέλκος, ο οποίος αναφέρει ότι σωστά μεν η ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ένας φορέας, έστω και μεταβατικός, η ηγεσία και τα στελέχη της πρέπει να είναι εκεί, παρόντες στο διάλογο για τη διαμόρφωση και τη λειτουργία του. Ομοίως και στο ζήτημα των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ, ανέφερε ότι ο χώρος της Παιδείας πράγματι βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα και χρειάζονται κινητοποιήσεις, αλλά δεν μπορούν να λυθούν με κλειστά σχολεία.
Πάντως, εξήγησε ότι διάφορες απόψεις υπάρχουν εντός του χώρου, αλλά δεν είναι της λογικής «κάθε περιφερειακό στέλεχος να κάνει κλεφτοπόλεμο».
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…