Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έφαγαν… άκυρο οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις από την ΕΠΟ

Έφαγαν… άκυρο οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις από την ΕΠΟ

0
epo-empros
 

Δεν δόθηκε η… καθιερωμένη παράταση και ακυρώθηκαν εκατοντάδες μεταγραφές πανελλαδικά

 

«Θα φτάσουμε στα άκρα για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των ομάδων» δηλώνουν στο «Ε» κορυφαία στελέχη της ΕΠΣ Ξάνθης

 
 
Μία απρόσμενη εξέλιξη και μία τηλεφωνική… απόφαση από πλευράς ΕΠΟ, είναι πιθανό να τινάξει «στον αέρα» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων σε αρκετούς Νομούς της Ελλάδας, ανάμεσά τους και αυτή τη Ξάνθης.
Ο λόγος για την αναστάτωση που προκλήθηκε είναι η άρνηση από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να δεχτεί ως εμπρόθεσμα δελτία μεταγραφών ερασιτεχνών – και όχι μόνο – ποδοσφαιριστών τα οποία στάλθηκαν την εβδομάδα που διανύουμε.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, 37 μεταγραφές παικτών από 18 ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης (αλλά και 10άδες από άλλες Ενώσεις) θεωρούνται άκυρες, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στις ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένες ερασιτεχνικές ομάδες.
 
«Παρακάμπτονταν» ο κανονισμός της ΕΠΟ με απόφαση του Δ.Σ. της ίδιας!
 Μία απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2010, είναι αυτή που «γέννησε» το πρόβλημα, καθώς με αυτή «παρακάμπτονταν» ο κανονισμός της Ομοσπονδίας για την καταληκτική ημερομηνία μεταγραφών. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, οι Ενώσεις είχαν δικαίωμα για να στείλουν τις μεταγραφές μέχρι και τρεις ημέρες μετά την τελευταία ημέρα μεταγραφών, σε μία άτυπη παράταση που δινόταν ως «διευκόλυνση» από το Δ.Σ. της ΕΠΟ προς τις Ενώσεις.
«Ως συνήθως τα σωματεία έφερναν την τελευταία ημέρα των μεταγραφών πολλά δελτία και καταστάσεις μεταβολών κι έτσι το σύστημα μεταγραφών ¨μπλόκαρε¨ λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο από το 2010 η ΕΠΟ έδινε την 3ήμερη παράταση, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία», εξηγεί μιλώντας στο «Ε» ο Γ. Γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιάννης Τσιπίδης και συνεχίζει: «Φέτος, για πρώτη φορά και χωρίς καμία έγγραφη ειδοποίηση, η Ομοσπονδία αποφάσισε να μη δεχτεί τις δηλώσεις που στείλαμε μετά το πέρας της μετεγγραφικής περιόδου, όμως μέσα στο περιθώριο που μας δινόταν. Να σημειώσω ότι δεν πρόκειται για εκπρόθεσμες μεταγραφές αλλά αυτές ήδη καταχωρούνταν στα εδώ πρωτόκολλα, όμως έπρεπε να αποσταλούν στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα και γι’ αυτό το λόγο δινόταν η 3ήμερη παράταση».
Ο Γ. Γραμματέας περιμένει την απάντηση της Ομοσπονδίας την οποία η ΕΠΣ Ξάνθης θα κάνει δεκτή μόνο εφ’ όσον είναι θετική στο αίτημα. Χαρακτηριστικά ο κ. Τσιπίδης αναφέρει: «Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας και δεν δεχτούν τις μεταγραφές, ως οφείλουν, είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε μέχρι όπου χρειάζεται και να κάνουμε όποιες κινήσεις μπορούμε ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των ομάδων που βρίσκονται στη δύναμη της ΕΠΣ Ξάνθης, των παικτών αλλά και της Ένωσης. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι και από συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αναβολή μέχρι αορίστου στην έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και πολλών άλλων περιοχών».
Τέλος για το πώς προέκυψε το παραπάνω πρόβλημα ο ίδιος θεωρεί ότι: «Κάποιες Ενώσεις ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικώς για κατάργηση της παράτασης και πρόλαβαν να προχωρήσουν στις διαδικασίες. Σ’ εμάς δεν έγινε κάτι τέτοιο και δεν μπορούμε να λαμβάνουμε ως επίσημη απόφαση κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν μεταξύ της ΕΠΟ και άλλων Ενώσεων. Εμείς ακολουθούμε μόνο τις αποφάσεις που μας κοινοποιούνται εγγράφως».
 
Ν. Σπυριδόπουλος: «Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα η κίνηση της ΕΠΟ»
 Δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις παρουσιάστηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νίκος Σπυριδόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Ο κ. Σπυριδόπουλος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε:
Ν.Σ.: «Χωρίς να μας ειδοποιήσουν κατάργησαν μία απόφαση που ίσχυε από το 2010 με αποτέλεσμα να στείλουν πίσω ως άκυρα τα δελτία που είχαμε στείλει προς έγκριση αυτή την εβδομάδα. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και ήδη υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις από τα σωματεία. Συνομίλησα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας στον οποίο μετέφερα το αίτημά μας ενώ η απόφαση που λάβαμε ως Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης είναι – αρχικά – να υποβάλλουμε την παραίτησή μας. Το να παραιτηθούμε δε σημαίνει ότι θα απαλλαγούμε από τα καθήκοντά μας και κυρίως από τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα σωματεία. Η υποβολή παραίτησής μας είναι μόνο η αρχή και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των ξανθιώτικων ομάδων μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία».
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης τόνισε:
Ν.Σ.: «Εμείς γνωρίζαμε ότι ανέφερε η απόφαση των περασμένων σεζόν, δηλαδή και για φέτος θα ίσχυε η 3ήμερη παράταση. Μάλιστα σε προηγούμενες έγγραφες ενημερώσεις η ΕΠΟ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παράταση που δινόταν, ενώ φέτος δεν υπήρξε κάποια απόφαση που να αναιρεί την προηγούμενη, έτσι κινηθήκαμε με τις ισχύουσες διαδικασίες. Περιμένουμε πλέον με ανυπομονησία τις αποφάσεις που θα λάβει η Ομοσπονδία στο δίκαιο αίτημά μας και θα πράξουμε ανάλογα…».
 
Σε… αναμμένα κάρβουνα οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις
 Πλέον, με τις Ενώσεις να βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα, ομάδες, παράγοντες και προπονητές περιμένουν την οριστική απόφαση ώστε να δουν αν θα μπορούν να υπολογίζουν σε νεοαποκτηθέντες παίκτες, στα δελτία των οποίων παρουσιάστηκε η παραπάνω εμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ΕΠΣ Ξάνθης ανάλογο πρόβλημα υπήρξε και σε άλλες Ενώσεις (Σερρών, Φθιώτιδας κ.α.) με εκατοντάδες δελτία μεταγραφών να επιστρέφουν ως άκυρα από την ΕΠΟ.
Για ακόμη μία φορά ασυνεννοησίες αλλά πιθανόν και… κόντρες που υπάρχουν ανάμεσα στην Ομοσπονδία και κάποιες Ενώσεις επιφέρουν ένα επιπλέον χτύπημα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ τη μεγαλύτερη… πίκρα γεύονται πολλοί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορούν να αγωνιστούν στις νέες τους ομάδες. Ας ελπίσουμε να διορθωθεί η γενικότερη κατάσταση και να μην αρχίσει… ανάποδα η ποδοσφαιρική σεζόν που ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…