Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από Δευτέρα –μάλλον- τα σχολικά δρομολόγια

Από Δευτέρα –μάλλον- τα σχολικά δρομολόγια

0
ktel syskepsi1-web
 

Συμφωνία Καραλίδη με ΚΤΕΛ για επανακαθορισμό των διαδρομών με βάση τη νέα ΚΥΑ. Σήμερα εισπράττουν τη δόση που εκκρεμούσε

 

Την τροποποίηση των συντελεστών βατότητας αναμένουν οι ιδιοκτήτες ταξί για να ξαναπιάσουν «τιμόνι» στις μεταφορές των μαθητών

 
Για μια ακόμη χρονιά «ανοίγει» το θέμα των μεταφορών των μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού ο Σεπτέμβρης βρίσκει για δεύτερη συνεχή χρονιά τους μεταφορείς, και κύρια το ΚΤΕΛ, να περιμένουν την αποπληρωμή τους, που έχει φτάσει σήμερα το 1,2 εκ. ευρώ, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΤΕΛ Θέμη Γεωργιάδη.
Το ΔΣ της εταιρίας κάλεσε χθες σε σύσκεψη εκπροσώπους εκπαίδευσης και γονείς, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα, αλλά στο μεταξύ προέκυψε ο καθορισμός της συνάντησης των μεταφορέων με τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, χθες το μεσημέρι, κι έτσι η σύσκεψη ματαιώθηκε.
 
Θ. Γεωργιάδης: «χάσαμε την εμπιστοσύνη μας»
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης, πάντως, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στα οικονομικά όσο και στα θεσμικά προβλήματα της εταιρίας. Όπως υποστήριξε ο ίδιος «το οικονομικό κομμάτι είναι πιο σημαντικό για εμάς, γιατί για να κινηθούνε τα λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές έχουμε κάποια λειτουργικά έξοδα, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δυσβάσταχτα με την αύξηση τόσο του ΦΠΑ και της τιμής του πετρελαίου, όσο και την αύξηση των δρομολογίων, λόγω του κλεισίματος κάποιων σχολείων». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπήρχε και πέρυσι, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην καθυστέρηση της έναρξης των δρομολογίων περίπου ένα μήνα και να πραγματοποιήσουν απεργίες-ενέργειες που όπως φαίνεται δεν είχαν αποτελέσματα.
Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη τους προς την Πολιτεία, αφού τους ζητούν συνεχώς να μειώσουν εκ των υστέρων το ποσό της αποπληρωμής τους που έχει προκύψει από τις σχετικές συμβάσεις που υπέγραψαν. «Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να πούμε στους μαθητές και τους γονείς ότι δεν θα τους μεταφέρουμε. Τα χρήματα είναι εδώ, και δεν μας τα δίνουν για το λόγο ότι θέλουν να μας κόψουν έτσι χωρίς λόγο ένα ποσό, το οποίο ζητούν γύρω στις 70.000 και μετά από διαπραγματεύσεις από τον Απρίλιο μέχρι και προχθές με τον προϊστάμενο των εντελλομένων συμφωνήσαμε να είναι 50.000», πρόσθεσε ο ίδιος. Τέλος, σημείωσε: «οι μέτοχοι είναι απλήρωτοι δύο χρόνια και από εδώ και πέρα δεν θα δώσω περιθώριο σε κανέναν άλλον να μας στραγγαλίσει».
 
Ομαλά η μεταφορά των μαθητών… από την άλλη εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων
Σε συμφωνία φαίνεται ότι ήρθαν τελικά οι μεταφορείς του ΚΤΕΛ με τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη στη συνάντησή τους το μεσημέρι. Όπως ενημέρωσε ο κ. Καραλίδης: «συμφωνήσαμε την παράταση σύμβασης, αφού ελεγχθούν όλα τα δρομολόγια με βάση τα δεδομένα της νέας ΚΥΑ. Για το επόμενο διάστημα τριών ημερών μέχρι τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ δε θα γίνονται επίσημα σχολικά δρομολόγια και η μεταφορά των μαθητών θα γίνει με τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Στο διάστημα αυτό, στην Οικονομική Επιτροπή της Πέμπτης θα τακτοποιηθούν όλα τα δρομολόγια σε ορθολογική λειτουργία με βάση τις πραγματικές ανάγκες, ώστε να οριστικοποιηθούν τα νέα δρομολόγια», ενώ πρόσθεσε ότι το η εκκρεμότητα που είχε προκύψει στην αποπληρωμή της τελευταίας δόσης λύθηκε κατά τη διάρκειας της συνάντησης και αύριο θα δοθεί η επιταγή στο ΚΤΕΛ.
Αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν, όπως συμφωνήθηκαν και ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια, εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Τροποποιήσεις περιμένουν τα ταξί
Σχετικά με τους ιδιοκτήτες ταξί, η κατάσταση διαμορφώνεται διαφορετικά, αφού οι ίδιοι έχουν δηλώσει και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο ότι δεν προτίθενται να προβούν σε μεταφορές, μέχρι να εγκριθεί η τροποποίηση που, όπως ισχυρίζονται και όπως παρουσιάσαμε και σε ρεπορτάζ του «Ε», εξορθολογίζει τους συντελεστές βατότητας ανά περιοχή.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …