Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απεργιακό κύμα στην Ξάνθη

Απεργιακό κύμα στην Ξάνθη

0
apergia-sep
 

 Ραντεβού σήμερα στην κεντρική πλατεία δίνουν δημόσιοι , δημοτικοί υπάλληλοι, καθηγητές και νοσοκομειακοί γιατροί

 

Έπεσαν στο 62% τα ποσοστά απεργίας των καθηγητών τη δεύτερη μέρα. Μηδενική συμμετοχή στους γιατρούς του νοσοκομείου Ξάνθης

 
 
Απεργιακό κύμα σαρώνει τη χώρα αυτή την εβδομάδα με τους καθηγητές να …ανοίγουν το χορό των κινητοποιήσεων από την Δευτέρα συνεχίζοντας και χθες και σήμερα. Παρότι το συντριπτικό ποσοστό συμμετοχής του 90% της Δευτέρας έπεσε στο 62% την Τρίτη η ΕΛΜΕ Ξάνθης κάλεσε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για νέο συλλαλητήριο και συντονιστικό των πρωτοβάθμιων καλεί η ΕΛΜΕ Ξάνθης. Οι επόμενες κινητοποιήσεις. που απεργούν και το Ν.Τ. Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ σε συλλαλητήριο στις 10πμ στην Κεντρική Πλατεία. Μετά το συλλαλητήριο καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στο θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας απ’ όπου θα βγει συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων για τον καλύτερο συντονισμό των περαιτέρω κινητοποιήσεων.
 
Ραντεβού σήμερα στην κεντρική πλατεία δίνουν δημόσιοι , δημοτικοί υπάλληλοι, καθηγητές και νοσοκομειακοί γιατροί
Από χθες προκήρυξαν τριήμερη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί όμως στο νοσοκομείο της Ξάνθης δεν απείργησε κανείς! Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Ξάνθης κ. Αδαμίδης, υπήρξε μηδενική συμμετοχή στην απεργία επειδή αυτοί που επρόκειτο να απεργήσουν έτυχε να έχουν εφημερία ή ρεπό ή άδεια…Ωστόσο – όπως σημείωσε – θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο μαζί με την ΑΔΕΔΥ και την ΕΛΜΕ σήμερα. Το μήνυμα που θέλουν να στείλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών με την τριήμερη απεργία αφορά στην κατάλυση βασικών δομών της υγείας με το κλείσιμο νοσοκομείων όπως το Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούσε όλη τη Β. Ελλάδα και το «Αμαλία Φλέμιγκ» που είχε αναγορευτεί στο καλύτερο νοσοκομείο της χώρας.
 
Απεργία – σφυγμομέτρηση για την ΑΔΕΔΥ
48ωρη προειδοποιητική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και σ’ αυτή συμμετέχει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα με τη συμμετοχή τους. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Μπάμπης Ευστρατίου ουσιαστικά η 48ωρη απεργία θα είναι μια απεργία – σφυγμομέτρηση που θα κρίνει την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων. Την Πέμπτη το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ η οποία και θ’ αποφασίσει με βάση τη συμμετοχή στην απεργία αν θα συνεχίσουν με κυλιόμενες απεργίες και την επόμενη εβδομάδα. Να σημειώσουμε ότι οι προηγούμενες απεργίες της ΑΔΕΔΥ είχαν πολύ μικρά ποσοστά συμμετοχής στην Ξάνθη όμως οι συνδικαλιστές ευελπιστούν ότι θα ανέβουν τα ποσοστά όπως και των καθηγητών καθώς όπως σημειώνει ο κ. Ευστρατίου: «τώρα που το μαχαίρι μπαίνει στο κόκαλο κατάλαβαν όλοι ότι αυτά τα μέτρα τους αφορούν όλους, τους αγγίζουν όλους και η αντίδραση πρέπει να είναι μαζική για να υπάρξει αποτέλεσμα».
 
Ραντεβού στην πλατεία δίνουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης – Μηχανοκίνητη πορεία
48 απεργία κήρυξε και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Έτσι κλειστές θα είναι σήμερα και αύριο όλες οι υπηρεσίες του δήμου και μόνο η υπηρεσία Καθαριότητας θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας Μάλιστα όπως αναφέρει ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κ, Δημήτρης Γαλανόπουλος η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και μετά από μια αποχή το Σαββατοκύριακο θα κηρύξει εκ νέου 48ωρη για Δευτέρα και Τρίτη που είναι και 23 Σεπτεμβρίου ημέρα απόλυσης των δημοτικών αστυνομικών: « Απολύουν, θέτουν σε διαθεσιμότητα, κυνηγούν τους δημοσίους υπαλλήλους και όλα αυτά χωρίς να έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος. Το μόνο αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται η ανεργία και οι …αυτοκτονίες! Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι μόνο με καθολική συμμετοχή στους αγώνες από όλους τους κλάδους μπορούμε να το σταματήσουμε όλο αυτό», σημειώνει ο κ.Γαλανόπουλος. Οι δημοτικοί υπάλληλοι πρόκειται να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία με οχήματα του δήμου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…