Σχόλια 21/9/13

0
Για να δούμε αν η Δημοκρατία θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή πριν αυτή προλάβει να καταλύσει εντελώς τη Δημοκρατία…


 
 
Απαιτείται εμπιστοσύνη
 Πολύς λόγος έγινε τις ημέρες αυτές στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από οπαδό της Χρυσής Αυγής. Και ακούστηκαν διάφορες απόψεις και γράφτηκαν κείμενα και κείμενα και έγιναν δηλώσεις των κομμάτων που καταδίκασαν το τραγικό γεγονός.
Όλοι δε στις δηλώσεις τους επεσήμαναν την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία από τις ακραίες φασιστικές ενέργειες.
Όμως, για να εδραιωθεί η Δημοκρατία εκ νέου στη συνείδηση του λαού απαιτείται ένα πράγμα: Να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Σε όλα τα επίπεδα και εκφάνσεις της Δημόσιας ζωής. Εμπιστοσύνη απαιτείται του λαού στην κυβέρνησή του (που την έχει χάσει εδώ και καιρό…), στα κόμματα, και βέβαια στη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.
-Χωρίς την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς ότι λειτουργούν έχοντας ως οδηγό τους νόμους και μόνον αυτούς, χωρίς διακρίσεις ή και το χειρότερο, χωρίς ατιμωρησία των ισχυρών, η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να έχει μεγάλο πεδίο δράσης.
«Ε»


 
Μειώθηκαν οι απεργοί
 Σε όλα τα απεργιακά μέτωπα έχει μειωθεί ο αριθμός των απεργών που συμμετέχουν σ’ αυτές. Η διαπίστωση δεν είναι μόνον δική μας, την έχουν κάνει και οι συνδικαλιστές. Και βεβαίως προβληματίζονται και βεβαίως προσπαθούν να βρουν λύσεις.
Είναι δικαιολογημένη η κόπωση των απεργών. Για την τιμή των όπλων και για λόγους αρχής απήργησαν. Όμως οι ημέρες είναι πολλές και το κόστος αρκετό τις δύσκολες αυτές ημέρες όταν κάθε σπίτι λίγο-πολύ έχει τα οικονομικά του προβλήματα. Γι’αυτό και η μείωση των μετεχόντων. Από Δευτέρα θα είναι όλοι στις θέσεις τους οι περισσότεροι, με την ικανοποίηση ότι τουλάχιστον έκαναν το απεργιακό τους καθήκον και φέτος, όπως χρόνια τώρα κάθε τέτοια εποχή.
«Ε»


 
Για το Δασαρχείο Ξάνθης
 Συμπολίτης μας που μένει στο Γέρακα, μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή τους και σε εμφανή σημεία από το δρόμο μάλιστα, συμβαίνουν δύο τινά που ενημέρωσε μάλιστα το Δασαρχείο Ξάνθης.
Λοιπόν κάποιος τσομπάνος, έχοντας τσεκούρι μαζί του (παρότι απαγορεύεται αυτό), κόβει δέντρα και στη συνέχεια με τα κλαδιά ταΐζει τα κατσίκια και τα πρόβατα.
Ένας δεύτερος, κόβει τα δέντρα αυξάνοντας έτσι την έκταση του οικοπέδου του!
Και οι δύο ανενόχλητοι μάλιστα και είναι και μπροστά. Άρα, φαντάζεται κανείς τι γίνεται πίσω που δεν φαίνονται από το δρόμο…
«Ε»


 
Κατάργηση Δημόσιου Σχολείου
 Ομολογώ πως δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη δήλωση-έκφραση των δασκάλων και καθηγητών πως αγωνίζονται «για να μην καταργηθεί το Δημόσιο Σχολείο».
Από όσα γνωρίζω και παρακολουθώ, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ένα Ιδιωτικό Σχολείο υπάρχει, το ΑΞΙΟΝ. Όλα τα άλλα είναι Δημόσια. Και στα χρόνια πριν και μετά, δεν είδα να κλείνει δημόσιο σχολείο ούτε να καταργείται η δημόσια εκπαίδευση.
Σχολεία όμως που έμειναν με ελάχιστους μαθητές, ναι, είδα να κλείνουν και να συγκεντρώνουν τους μαθητές τους σε ένα για να γίνεται καλύτερο μάθημα. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι κατάργηση.
Μεταξύ μας, το Δημόσιο Σχολείο δεν κινδυνεύει από τις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά από τις αποφάσεις κάποιων άλλων. Που κάνουν επαναστατική γυμναστική στην πλάτη μαθητών και γονιών.
«Ε»


 
 Και δικές μας ευθύνες
 Το’ χουμε γράψει δεκάδες φορές και θα συνεχίσουμε να το γράφουμε. Είναι ευθύνη των πολιτών-δημοτών από την πλευρά τους να μην πετούν χαρτιά, σακούλες, σκουπίδια εν γένει στους δρόμους.
Διότι μπορεί η ΔΕΥΑΞ να καθαρίζει τα φρεάτια ομβρίων κάθε τόσο, όμως εάν δεν σταματήσουμε να πετάμε εμείς δεξιά αριστερά σκουπίδια, λύση δεν θα υπάρχει και οι σχάρες θα φρακάρουν πάντα από σκουπίδια, φερτές ύλες με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.
-Καιρός λοιπόν να δούμε και τις δικές μας ευθύνες ως πολιτών.
«Ε»


 
Η κινητική Σαμπιχά
 Πανταχού παρούσα σε Εκδηλώσεις και Φόρα η γνωστή μας Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου, ως εκπρόσωπος των Ρομά Ξάνθης.
Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για κάποιους, δραστήρια και έξυπνη για άλλους, με έργο και προσφορά στους Ρομά στο Δροσερό από όπου κατάγεται.
Τελευταία της παρουσία στην 4η Διεθνή συνάντηση γυναικών Ρομά στο Ελσίνκι, όπου μίλησε για τα προβλήματα των γυναικών Ρομά. Όπως και να’ναι, η Σαμπιχά κινείται, μιλάει, αγωνίζεται, ξεχωρίζει.
«Ε»


 
Τους φυλάνε
 Ακόμη υπάρχει αστυνομική δύναμη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τσιμισκή, ενώ απαγορεύτηκε και το πάρκινγκ σε ένα τμήμα της.
Δεν μας ξαφνιάζει. Η Αστυνομία θέλει να προλάβει για να μην βρεθεί προ απρόοπτων πιθανών εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό και εφαρμόζει το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν, κι ας έχει «στημένους» εκεί κάποιους αστυνομικούς.
Το είπαμε. Η Δημοκρατία είναι ανεκτική.
«Ε»


 
Γερμανικές εκλογές
 Μία μέρα πριν τις γερμανικές εκλογές και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την Άνγκελα Μέρκελ να κερδίζει με μεγάλη διαφορά τους σοσιαλδημοκράτες, ωστόσο τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι εταίροι της οι Φιλελεύθεροι, και η αμφίβολη είσοδός τους στη βουλή, αλλάζει τα δεδομένα για την επόμενη μέρα.
Αγκάθι για την γερμανίδα καγκελάριο είναι και οι ευρωσκεπτικιστές, που φαίνεται πως μπαίνουν στη βουλή, κάτι που ανατρέπει τους συσχετισμούς ανάμεσα στον κεντροδεξιό συνασπισμό και τις κεντροαριστερές δυνάμεις και δυσκολεύει το σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή των σοσιαλδημοκρατών. Ένας κυβερνητικός συνασπισμός ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα είναι το πιθανότερο σενάριο, κάτι που δεν θέλει η κα Μέρκελ γιατί θα φέρει ανατροπές στην πολιτική της. Κάτι βέβαια που προσδοκά η Ευρώπη και η Ελλάδα.
Οι γερμανικές εκλογές γίνονται αύριο και μαζί τους ολοκληρώνεται μια περίοδος απραξίας και σιωπής στην ευρωζώνη. Μια σιωπή που είχε επιβάλει η Άνγκελα Μέρκελ καθώς δεν ήθελε τίποτε άσχημο να επηρεάσει εναντίον της τους ψηφοφόρους. Η Δευτέρα που έρχεται θα είναι σίγουρα μια καθοριστική μέρα για το μέλλον της Ευρώπης…


 
«Καμπάνα» 5 μηνών…
 … στον τελευταίο πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ Αλέκο Κυριακίδη έριξε το Μονομελές που εξέτασε την Παρασκευή την αγωγή των εργαζόμενων της ΕΑΠΑΞ οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα από τα τρία τελευταία χρόνια και πριν μπει η ΕΑΠΑΞ σε καθεστώς εκκαθάρισης. Ο κ. Κυριακίδης άσκησε έφεση. Να σημειώσουμε ότι η υπόθεση ΕΑΠΑΞ έχει ταλαιπωρήσει πολύ τον κ. Κυριακίδη και χωρίς να φταίει αυτός μόνο πληρώνει ενώ αυτοί που πραγματικά φταίνε μέχρι στιγμής είναι στο απυρόβλητο.
Μ.Ξ.


 
Νέος Διευθυντής στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης…
 … ανέλαβε ο κ. Ζολώτας Αργύρης. Το ανακοίνωσε στην Οικονομική ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης και όλοι του ευχήθηκαν «Σιδεροκέφαλο»! Όπως αναφέρθηκε ο κ. Ζολώτας δεν είναι οικονομολόγος αλλά ΠΕ Διοικητικού όμως έχει το δικαίωμα ν’ αναλάβει αυτή τη θέση. Μάλιστα ο κ. Πούλιος του επισήμανε ότι η θέση αυτή είναι «τζιζ…» και του συνέστησε να είναι πολύς προσεκτικός. Ο κ. Ζολώτας έδειξε ότι το γνωρίζει αυτό και τον ευχαρίστησε για τις επισημάνσεις του.
«Σιδεροκέφαλος» λοιπόν κ. Ζολώτα
Μ.Ξ.


 
Ερωτήσεις για την αστυνομία
 Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της μνημονιακής τους τακτικής, να εντυπωσίασε πολλούς, επιλέγοντας το άνοιγμα στους αστυνομικούς και την υποστήριξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όμως αυτό δεν κάνει μέλη και στελέχη του να ξεχνούν ότι στις τάξεις της αστυνομίας έχει ιδρυθεί και ενισχυθεί μία ακροδεξιά τάση, με αρκετό φανατισμό και υπόγειες συνεργασίες, της οποίας η μεγαλύτερη έκφανση συναντάται στα περιστατικά ρατσιστικής βίας που κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς και στη σκληρή καταστολή στις πορείες, θύματα της οποίας γίνονται διαδηλωτές χωρίς κουκούλες.
Αυτό το σκεπτικό οδήγησε και τον υπεύθυνο του Τομέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Τσουκαλά να απευθύνει ερωτήσεις προς την αστυνομία για το σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν. Ο κ. Τσουκαλάς ζητά να μάθει αν η αστυνομία δέχεται τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων ότι δεν επενέβησαν από την αρχή στο συμβάν και αν θα διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ επικρίνει την «υπερβολική» αντιμετώπιση των διαδηλωτών της Αμφιάλης, πράγμα το οποίο σχολίασαν και οι γιατροί του Τζανείου, όπου οδηγήθηκαν άτομα που έλαβαν μέρος στην πορεία.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…