Σχόλια 17/9/13

0
Αν είναι να κάνουμε εμφύλιο να οργανωθούμε βρε παιδιά! Να σφαχτούμε με τάξη και κανόνες κι ας νικήσει ο αγριότερος…


 
 
Φόβος φυλάει…
 Αυξήθηκαν λένε τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, οι προσλήψεις εργαζομένων. Μικρή αύξηση που αναμένεται να συνεχισθεί. Αιτία, όπως έχετε υποψιαστεί, το βαρύτατο πρόστιμο σε κάθε επιχείρηση που απασχολεί αδήλωτο και ανασφάλιστο εργαζόμενο.
Μάλιστα το πρόστιμο ξεκινάει από τις 10.500 ευρώ και βαίνει αυξανόμενο!
Για το λόγο αυτόν έσπευσαν κάποιοι να ασφαλίσουν τους όποιους ανασφάλιστους εργαζόμενους, ενώ κάποιοι άλλοι εργοδότες ή θα το διακινδυνέψουν ή θα απολύσουν όσους δεν μπορούν να ασφαλίσουν.
-Πάντως, φόβος φυλάει τα έρημα πρόβατα…
«Ε»


 
Οι δηλώσεις Κοντού
 Πολλές συζητήσεις προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Αλεξ. Κοντού για τις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα με αφορμή αυτές, ακούστηκαν πολλά σενάρια και έγιναν διάφορες εκτιμήσεις.
Ο Αλ. Κοντός δήλωσε στο Xanthi Channel «…είναι τιμή για κάθε πολίτη να εκλεγεί δήμαρχος στον τόπο του». Ακόμη, συμπλήρωσε «Πιστεύω ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι καθοριστικές ώστε να δημιουργηθούν ευρύτερα σχήματα στον κάθε δήμο από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους».
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Αλ. Κοντός «κάτι» εννοεί με τις δηλώσεις αυτές και σίγουρα δεν έγιναν τυχαία. Τώρα το τι είναι αυτό, πού στοχεύουν οι δηλώσεις και τι προετοιμάζουν, μάλλον κάθε εικασία είναι δεκτή.
Μία βέβαια προέχει, αυτή της υποψηφιότητας για το αξίωμα του δημάρχου στο δήμο Ξάνθης. Αυτό «διαβάσαμε» εμείς πίσω από τις γραμμές. Αναζητήσαμε τον κ. Κοντό για να μας δώσει μια ερμηνεία αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό.
-Εν αναμονή λοιπόν…
«Ε»


 
Οι μνηστήρες
 Από την άλλη βέβαια, στο όλο θέμα του σεναρίου της υποψηφιότητας Κοντού για το δήμο Ξάνθης, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το τι θα κάνουν στην περίπτωση αυτή οι μνηστήρες που υπάρχουν από την παράταξη Στυλιανίδη για το να ηγηθούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι.
Και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, είναι υπό διερεύνηση πως θα αντιδράσουν οι Μπένης, Τσέπελης, Δημαρχόπουλος και όποιος άλλος ενδιαφερόμενος.
Εκτός κι αν όλοι, παρά τις διαφωνίες και φιλοδοξίες τους τεθούν υπό την πατρική σκέπη του Κοντού.
Έτσι βέβαια θα εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά ηλικιακά θα χάσουν οριστικά το τρένο για να διεκδικήσουν στο μέλλον το ανώτατο αξίωμα.
«Ε»


 
Υπάρχει και συνέχεια
Στο σενάριο καθόδου του Αλ. Κοντού στα δημοτικά πράγματα ως υποψήφιου δημάρχου, υπάρχει και μια παράμετρος η οποία έχει να κάνει με την κεντρική πολιτική σκηνή. Δηλαδή, ποιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη θέση του Κοντού, εάν βέβαια εκλεγεί βουλευτής.
Η σεναριολογία είναι έντονη και υπάρχει και με ονοματεπώνυμο. Δεν την αναφέρουμε προς το παρόν παρότι ο φερόμενος ως διάδοχος είναι πολύ γνωστός. Είναι όμως και γκρινιάρης και ερμηνεύει κάποια πράγματα τελείως αυθαίρετα, κι αυτό είναι λάθος διότι έτσι χάνει φίλους.
Κι εδώ όμως, έως προς τους μνηστήρες για βουλευτές, χρειάζεται υπομονή γιατί όλα είναι ανοιχτά.
«Ε»


 
 Λάθος μελέτη στο δήμο Τοπείρου
 Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου. Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας ελλιπή ενημέρωση και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της για το θέμα που αφορά το έργο βελτίωσης της οδού Λιβερά – Ιμέρου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ χρηματοδοτημένου από το ΕΣΠΑ. Το έργο έχει δημοπρατηθεί όμως ο εργολάβος διαπίστωσε λάθη στην μελέτη την οποία είχε εκπονήσει ο ΣΔΑΝ Ξάνθης (!) Ο εργολάβος του έργου ενημέρωσε εγγράφως το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο και ζήτησε τη λύση της συνεργασίας Ο κ. Αειβαλιώτης που έκανε την μελέτη παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη εκ παραδρομής και ζήτησε να τα…ξαναμελετήσει!
Να σημειώσουμε ότι στην συνεδρίαση ήταν παρών ο δήμαρχος κ. Χατζηευαγγέλου καθώς δεν του επιδόθηκε ακόμη το έγγραφο του κ. Καρούντζου που τον θέτει σε αργία.
Μ.Ξ.


 
Για την απεργία των καθηγητών
 Η αλήθεια να λέγεται…είχε μεγάλη συμμετοχή η απεργία, η συγκέντρωση και το συλλαλητήριο των καθηγητών. Τουλάχιστον ξεπέρασε τις προσδοκίες και των ίδιων – κρίνοντας από παλαιότερες απεργίες. Τώρα βέβαια δεν ήταν μόνο οι καθηγητές ήταν και δάσκαλοι και μαθητές αλλά και ενωμένη η Αριστερά! ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντάμα στον αγώνα των καθηγητών, όπως δείχνει και η φωτογραφία με Ανταμπούφη και Κολλάρο. Τα αιτήματα πολλά και με αριστερό χρώμα. Δωρεάν δημόσια παιδεία και ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Αυτές που πιθανόν να γίνουν δηλαδή όχι ότι έγινε καμιά απόλυση ! Αλλά καλύτερα να παίρνουμε τα μέτρα μας από νωρίς!
Μ.Ξ.


 
Βάλανε τα καλά τους
 Ελάχιστοι ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλειπαν από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο χώρο του παλιού δημαρχείου. Μάλιστα έβαλαν τα καλά τους (οι περισσότεροι), έριξαν κι ένα χαμόγελο παραπάνω, αν και ήταν κάπως απείθαρχοι στις οδηγίες της υπομονετικής φωτογράφου.
Πάντως, είναι αδύνατο να διαφύγει της προσοχής, μιας και πάντα στις φωτογραφίες γίνεται ακόμη πιο φανερή, η… «παντοδυναμία» των ανδρών στη διοίκηση του δήμου Ξάνθης. Μοναδική γυναικεία παρουσία η Μπέτυ Πατσίδου, μιας και απουσίαζε και η Σοφία Καραγιαννίδου). Ακόμη και οι φωτογραφίες θα είχαν περισσότερο χρώμα, αν η Ξάνθη εμπιστευόταν λίγο περισσότερο και τις γυναίκες


 
 
Κανείς σε διαθεσιμότητα στο δήμο Ξάνθης
 Σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Κολλάρου για το κατά πόσο τα αποτελέσματα της νεοσυσταθείσας επιτροπής αξιολόγησης μπορεί να οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα και δημοτικούς υπαλλήλους, ο δήμαρχος τον καθησύχασε, λέγοντας ότι αντιθέτως «από τη δουλειά της επιτροπής θα προκύψουν θετικά μηνύματα και για το δήμο και για τους εργαζομένους. Εμείς όχι μόνο δεν έχουμε πλεονάζον προσωπικό, αλλά σύμφωνα με τον Καλλικράτη θα πρέπει να ενισχυθούμε».
Ε.Δ.


 
Διετής ασφάλιση για την περιουσία του δήμου
 Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης πήρε απόφαση να παρατείνει τη σύμβαση ασφάλισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του έως τις 23 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τη νέα σύμβαση. Ο Δημήτρης Μπένης πρότεινε ο διαγωνισμός να αφορά διετή ασφάλιση, ώστε ο δήμος να μην αντιμετωπίζει κάθε χρόνο το πρόβλημα της έγκαιρης εκπόνησης διαγωνισμού, πράγμα που έγινε και δεκτό από το σώμα.
Ο δε Γιώργος Κολλάρος, με αφορμή την παράλληλη ασφάλιση και του εξοπλισμού του δημοτικού ραδιοφώνου, ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να «ασφαλιστεί» και το μέλλον των εργαζομένων του.
Ε.Δ.


 
Σημαντική η ομοφωνία για τις βραβεύσεις συμπολιτών
 Μπορεί η πρόταση του δημάρχου για βράβευση και του συμπολίτη Ιωάννη Πατσούρα να έγινε ομόφωνα δεκτή αναγνωρίζοντας την εθελοντική του προσφορά, ωστόσο Χρίστος Πούλιος και Νίκος Ανταμπούφης δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι παρακάμφθηκε σε αυτή την περίπτωση η αρμόδια επιτροπή. «Είναι άκομψο, όπως το θέτετε κ. δήμαρχε», είπε ο Χρίστος Πούλιος, εξηγώντας ότι είναι σημαντική η ομοφωνία που επιτυγχάνεται σε αυτή την επιτροπή, μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται, ενώ και ο Νίκος Ανταμπούφης σχολίασε ότι δεν πρέπει να παρακάμπτεται η διαβούλευση μέσω της επιτροπής, αφού εκεί τέθηκαν και άλλες προτάσεις που δεν έγιναν δεκτές, όχι γιατί τα πρόσωπα που προτάθηκαν δεν αξίζουν, αλλά για να στηριχτεί κάτι κοινό, ενώ συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να βραβευτούν και συμπολίτες που φροντίζουν συμπολίτες και ζουν ανάμεσά μας, κάνοντας το δικό τους αγώνα.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…