Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 150+10 εποχικές θέσεις ΥΕ στο δήμο Ξάνθης

150+10 εποχικές θέσεις ΥΕ στο δήμο Ξάνθης

0
ergates
 

18 στο Δήμο Αβδήρων – 21 στο Δήμο Μύκης – 8 στο δήμο Τοπείρου

 

262 ο συνολικός αριθμός για όλες τις ειδικότητες στο δήμο Ξάνθης – 26 θέσεις ΤΕ. Οι αιτήσεις. θα υποβληθούν ηλεκτρονικά

 
 
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.826 άνεργων αποφοίτων Δημοτικού και Γυμνασίου σε δήμους όλης της χώρας μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ σε 321 δήμους και αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών φορέων σε διάφορους τομείς, όπως της Καθαριότητας
Για την επιλογή του προσωπικού θα εκτιμηθούν η διάρκεια ανεργίας το φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση.
 
Αιτήσεις
Μετά την έκδοση της πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους προκηρυσσόμενες θέσεις, καθώς και έως τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρά προτίμησης, στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν. Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή της, οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα την αποστείλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http:// ait.oaed.gr/) στον ΟΑΕΔ.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των άνεργων υποψηφίων και κατατάσσει με μηχανογραφικό τρόπο τους υποψηφίους σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων κατά αλφαβητική σειρά. Στον πίνακα αυτό αναγράφονται υποχρεωτικά ο Κωδικός Αριθμός, η συνολική βαθμολογία των υποψηφίων, οι μονάδες που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης. Εν συνεχεία ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους προς τον ΟΑΕΔ, η οποία πραγματοποιείται επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα της καταχώρησης των πινάκων στον διαδικτυακό τρόπο του Οργανισμού.
Όπως έχει αποφασίσει το υπουργείο Εργασίας, η υλοποίηση του νέου προγράμματος θα ολοκληρωθεί σταδιακά με τέσσερις προκηρύξεις που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ για θέσεις σε δήμους, σχολεία, περιφέρειες, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.
Μετά την πρόσκληση για τους ωφελουμένους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων θα πάρουν σειρά οι προσκλήσεις προς τους ωφελούμενους ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων (28.000 θέσεις), η προκήρυξη για τις 8.200 θέσεις η οποία θα απευθύνεται σε ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας και η προκήρυξη του Οργανισμού για ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ.
 
Ειδικότητες
Μερικές ειδικότητες που θα περιλαμβάνονται στις τρεις προκηρύξεις είναι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ κατεύθυνση πληροφορικής, ΠΕ/ΤΕ διοικητικών, οικονομολόγων, λογιστών, διοίκησης επιχειρήσεων και ΔΕ διοικητικών. Επιπλέον, θα υπάρξουν θέσεις και για τις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, βρεφοκόμων ειδικής αγωγής, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, ΔΕ βοηθών βρεφοκόμων και νοσηλευτών. Το προσωπικό που θα εργαστεί στις υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναλάβει το έργο της αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών υποδομών, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε παιδιά που λόγω της κρίσης παρουσιάζουν ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης, ενώ όσοι προσληφθούν στην Υγεία θα αναλάβουν το έργο της καθαριότητας των υποδομών Υγείας, την εξυπηρέτηση κοινού, την υποστήριξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος των νοσοκομείων και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους, ενώ για εκείνους που θα εργαστούν σε Ταμεία, δικαστήρια, ΚΕΠ και άλλους φορείς προβλέπεται να απασχοληθούν στον τομέα της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών.
 

Οι 262 θέσεις του δήμου Ξάνθης

Για το δήμο Ξάνθης έχουν εγκριθεί 150 θέσεις ΥΕ και ο δήμος έχει ζητήσει την έγκριση ένταξης και 10 θέσεων οδηγών. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων κοινωφελούς εργασίας που έχει εγκριθεί για το δήμο Ξάνθης ανέρχεται σε 262 θέσεις όλων των ειδικοτήτων. Όπως μας πληροφόρησε ο αντιδήμαρχος κ. Μπένης απ’ αυτές το 10% πρέπει να είναι ΤΕ όπως προβλέπει ο νόμος και οι υπόλοιπες όλων των άλλων ειδικοτήτων (ΔΕ, ΠΕ, και ΥΕ)
 
Το χρονοδιάγραμμα
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, περίπου στις 8 Οκτωβρίου ο ΟΑΕΔ αναμένεται να καταρτίσει τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή και η εξέταση των ενστάσεων και η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η πρόσληψη των ανέργων που θα επιλεγούν από τους επιβλέποντες φορείς θα ξεκινήσει από τις 22 Οκτωβρίου και εντός προθεσμίας 15 ημερών.
 
 

 Έρχονται 4.179 μόνιμες και εποχιακές προσλήψεις στο Δημόσιο

 Νέες προσλήψεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν στον δημόσιο τομέα, καθώς 4.179 νέες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» με τις 645 από αυτές να έχουν μόνιμο χαρακτήρα σε διάφορες υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, εκτός από τις μόνιμες θα γίνουν και 3.534 εποχικές προσλήψεις σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου, με τις ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να είναι βρεφονηπιακοί, καταμετρητές, νηπιαγωγοί, δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθηγητές Μουσικής, γυμναστές, διοικητικοί, διανομείς, εργάτες και καθαριστές, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
 
Αναλυτικά που θα γίνουν οι προσλήψεις:
 •1.000 θέσεις συμβασιούχων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
•820 εποχικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ
•120 εποχικοί στην ΕΥΔΑΠ
•15 μόνιμοι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
•869 συμβασιούχοι έργου σε ωδεία και ΝΠΔΔ δήμων
•100 μόνιμοι στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
•160 μόνιμοι στην Εθνική Σχολή Δικαστών
•10 μόνιμοι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
•300 μόνιμοι στο υπουργείο Οικονομικών
•125 εποχικοί στο υπουργείο Ανάπτυξης
•600 συμβασιούχοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων
 
 

Έρχονται προσλήψεις 1.000 εφοριακών μέσα στο 2014

 

Με σειρά προτεραιότητας θα απορροφηθούν οι υποψήφιοι

 
Την πρόσληψη 300 εφοριακών έως το τέλος του 2013 και επιπλέον 1.000 εφοριακών εντός του 2014 ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι νέοι υπάλληλοι, αυξημένων προσόντων, θα στελεχώσουν την ελεγκτική υπηρεσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι θέσεις θα αφορούν σε απόφοιτούς πανεπιστημίου με γνώσεις χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου, πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας και μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο ή στην Πολιτική Δικονομία ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο ή στην Ελεγκτική ή Λογιστική ή Χρηματοοικονομική ή διετής εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου ή της Πολιτικής Δικονομίας ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου ή της Ελεγκτικής ή Λογιστικής ή Χρηματοοικονομικής, όπως αναφέρει το e-dimosio.gr. Η πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 2190, δηλαδή με σειρά προτεραιότητας.
 

1.300 προσλήψεις θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών

 

Ψάχνουν πτυχιούχους νομικών και οικονομικών τμημάτων

 300 προσλήψεις θα γίνουν φέτος και άλλες 1.000 μέσα στο 2014 στο υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των υπηρεσιών. Στο υπουργείο αναζητούνται υποψήφιοι υψηλών προσόντων με πτυχία κυρίως οικονομικών και νομικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το υπουργείο σχεδιάζει να καλύψει τις θέσεις με δύο τρόπους. Με ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ και τη διενέργεια διαγωνισμού, αλλά και με απευθείας επιλογή 300 περίπου ατόμων από τους επιλαχόντες του διαγωνισμού 1Κ/2013
Οι νέοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν την υπηρεσία που θα απασχολεί περίπου 2.000 στελέχη που θα ασχολούνται με τη φορολογία των επιχειρήσεων, την είσπραξη του ΦΠΑ και θα ελέγχει για τη φοροδιαφυγή
Ουσιαστικά το υπουργείο αναζητά υποψηφίους με συγκεκριμένα προσόντα. Πτυχία οικονομικών και νομικών τμημάτων, ενώ η γνώση χειρισμού υπολογιστή, η καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σε φορολογικό δίκαιο, πολιτική δικονομία, λογιστική κλπ δίνει επιπλέον πιθανότητες για πρόσληψη.
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…