Σχόλια 14/9/13

0
Εγώ δεν φοβήθηκα το … ράντισμα, θα φοβηθώ τα ληγμένα;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Χωρίς χρίσμα
 Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως στις δημοτικές εκλογές που θα έχουμε το Μάιο, δεν θα δοθούν χρίσματα σε κανένα υποψήφιο από το Κίνημα.
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα συζητά στο β΄ γύρο, εάν υπάρχουν υποψήφιοι της ακροδεξιάς, να στηρίξει τον όποιο άλλο υποψήφιο από ΝΔ ή και ΣΥΡΙΖΑ ακόμη.
«Ε»


 
Εθνική Ελλάδος γειά σου!
 Κατά παρέκκλιση, η στήλη θ’ ασχοληθεί με αθλητικό θέμα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου.
Και οι δύο αυτές ομάδες μας έχουν κάνει πολλές φορές υπερήφανους. Γι’ αυτό και έχουν κερδίσει την αγάπη και εκτίμηση των Ελλήνων. Το ίδιο έγινε προχθές τόσο στο μπάσκετ επί της Ισπανίας, όσο και στο ποδόσφαιρο.
Δύο εθνικές ομάδες που δίκαια και πανάξια έχουν φθάσει στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Οι εθνικές ομάδες της καρδιάς μας.
«Ε»


 
Ποιος θυμάται;
 Οι παλιοί θα το θυμούνται. Οι αγώνες των ναυτών και πληρωμάτων να μην αρθεί το καμποτάζ, δηλαδή το δικαίωμα να υπάρχουν πληρώματα εκτός των Ελλήνων και σε πλοία με Ελληνική σημαία.
Οι συντεχνίες της αριστεράς κυρίως, αντιδρούσαν λυσσαλέα να μην εφαρμοσθεί. Τελικά, με καθυστέρηση 25 χρόνων έγινε η άρση του καμποτάζ. Και αμέσως γέμισε η Ελλάδα από επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων.
Τι δίδαγμα βγαίνει; Ότι είναι λάθος να συνεχίζουν ν’ αντιδρούν σήμερα οι συντεχνίες για κομματικούς λόγους, όταν οι αλλαγές σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε.
«Ε»


 
Κατάληψη πότε;
 Οι καθηγητές προχώρησαν ως γνωστόν σε απεργία. Σ’ αυτήν την απεργία ζητούν τη συμπαράσταση των μαθητών. Και βέβαια η συμπαράσταση δεν θα είναι άλλη – αυτή εννοούν – από τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές.
Πρόκειται εκτός των άλλων και για ωραίο κόλπο. Γιατί κατά τη διάρκεια της κατάληψης οι απεργούντες πληρώνονται, διότι το σχολείο μένει κλειστό χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
-Ωραίο; Μια χαρά, και το μάθατε. Εάν το δείτε σύντομα να υλοποιείται, μην ξαφνιαστείτε…
«Ε»


 
Φουρτούνες στο ΠΑΣΟΚ
 Σύμφωνα με πληροφορίες του inpost.gr από τα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, νομικά θα κινηθούν εναντίον του κόμματος οι εργαζόμενοι από τις Νομαρχιακές της Δράμας, της Ξάνθης και της Ροδόπης.
Σε ό,τι αφορά την Καβάλα προσπαθεί ακόμα να βρει μια λύση, ενώ στον Έβρο για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, καθώς ακόμα δεν έχει εκλεγεί γραμματέας και δεν υπάρχουν τομείς.
«Ε»


 
Περί Ελλάδος
 Τη στιγμή που οι έλληνες πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον τους και βλέπουν να καταρρέουν τα πάντα μέρα με τη μέρα, οι ξένοι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι από ποτέ για την Ελλάδα.
Αυτό δείχνει νέα έρευνα του Bloomberg για τη χώρα μας, ενώ το κλίμα βελτιώνεται ραγδαία και για το σύνολο της Ευρωζώνης κάι άλλων χωρών της που – αντιμετωπίζουν κρίση χρέους ή δανεισμού. Στο τελευταίο Bloomberg Global Poll το 40% των στελεχών μεγάλων επενδυτικών ομίλων που συμμετείχε εκτιμά ότι η ευρωοικονομία βελτιώνεται, επίδοση τετραπλάσια σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, ένδειξη ότι μετά από 3,5 έτη η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.
Η προοπτική της χρεοκοπίας για την Ελλάδα είναι πάντα παρούσα, σύμφωνα με το 62% των ερωτηθέντων, ωστόσο η τιμή αυτή είναι η χαμηλότερη από το 2010, όταν το ερώτημα τέθηκε για πρώτη φορά. Μάλιστα, 31 % θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα ανανήψει τελικά πλήρως χωρίς πιστωτικό γεγονός!


 
Επιστολή
 Σύντομη επιστολή από αναγνώστη της Εφημερίδας αντιγράφει δηλώσεις: Πάνος Καμμένος, πρόεδρος ΑΝΕΛ: «Διαφωνούμε με το ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα. Αυτά για εμάς είναι κόκκινες γραμμές, δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό από τις αρχές μας. Πιστεύουμε όμως, ότι σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καταγγελία του Μνημονίου, θα μπορούσαμε σ’ αυτό να τον στηρίξουμε. Πρέπει να πως ότι ο κ. Τσίπρας έχει απομονώσει στελέχη και ιδίως συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ακραίες απόψεις και αυτό είναι θετικό βήμα».
Σχόλιο: Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και εκείνη η μέρα όπως φαίνεται μάλλον δεν θ’ αργήσει.
«Ε»


 
Δημοτικό
 Στην οδό Ανατολικής Θράκης, κοντά στο γραφείο του Χρ. Μούρκα, υπάρχει χωμάτινο μπάλωμα που χρήζει φροντίδας με άσφαλτο. Προφανώς το ξέχασαν τα συνεργεία που έκαναν τις παρεμβάσεις των «μπαλωμάτων» αυτών στην πόλη.
Επειδή δε ο καιρός είναι καλός, ας φροντίσει ο δήμος να κλείσει την τρύπα.
«Ε»


 
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης
 Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν περιλαμβάνεται στο «πακέτο» εκδημοκρατισμού που επεξεργάζεται αυτήν την εποχή η τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς. « Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα όταν ειδικές, τοπικές και διεθνείς συνθήκες δημιουργηθούν» δήλωσε.
Δηλαδή, όπως πλέον γνωρίζουμε, όταν θα γίνει κάποιου είδους διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα προβάλει το μόνιμο και διαχρονικό της επιχείρημα, της επαναλειτουργίας της Χάλκης. Εμπαίζει εδώ και χρόνια, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη τη διεθνή κοινότητα που εγείρει διαρκώς και επίμονα το ζήτημα.
Μ’ αυτές τις πρακτικές αποδεικνύει η Τουρκία ότι δεν έχει κάνει σοβαρά βήματα εκδημοκρατισμού. Κι όσο καθυστερεί, θα συνεχίζονται οι ταραχές και οι διαδηλώσεις στους δρόμους των πόλεών της. Και φυσικά, ας μην κάνει όνειρα για διοργάνωση Ολυμπιάδας…


 
Η Άγκελα στα ερείπια της Ευρώπης
 Η Άγκελα Μέρκελ πρωταγωνιστεί από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στα εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων πολλές φορές. Τελευταία όλο και περισσότερο, καθώς λόγω των γερμανικών εκλογών, γίνονται ανά την Ευρώπη διάφορες αναλύσεις για το ρόλο της κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης.
Το εξώφυλλο του Economist, την φιλοξενεί στην πρώτη του σελίδα με τίτλο «Μια γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους», να στέκεται επάνω σε ένα κίονα ιωνικού ρυθμού ενώ γύρω της βυθίζονται ευρωπαϊκοί πολιτισμοί, ερείπια. Ο Παρθενώνας, ο Πύργος της Πίζας, ο πύργος του Άιφελ…
Ωστόσο το άρθρο καταλήγει στη διαπίστωση ότι είναι η σωστή ηγέτιδα για τη Γερμανία και την Ευρώπη, απαριθμώντας τα επιτεύγματά της: κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, έβαλε τους βόρειους να πληρώσουν τα πακέτα διάσωσης, έβαλε τους Ισπανούς να κάνουν αδιανόητες μεταρρυθμίσεις και απάλλαξε την Ευρώπη από «κλόουν» επιπέδου Μπερλουσκόνι, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Η κατάλληλη ηγέτιδα για μια κατεστραμμένη Ευρώπη…


 
Συνελήφθη ο επίδοξος ληστής του φούρνου…
 Στο πι και φι συνέλαβαν το δράστη της ένοπλης απόπειρας ληστείας στο αρτοποιείο «Λεχούδης» οι αστυνομικοί της Ξάνθης. Πρόκειται για ένα 60χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση ο οποίος μάλιστα εργάζεται στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του αξιοποιώντας πληροφορίες που καταγράφηκαν στην κάμερα. Σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του βρήκαν τα γυαλιά και το τζόκεϊ που φορούσε την ώρα της απόπειρας ληστείας.
Κίνητρο της ληστείας φυσικά τα χρήματα αλλά στάθηκε άτυχος…
Πάντως από την όλη του στάση φάνηκε πολύ ερασιτέχνης…ένας ληστής για κλάματα!
Μ.Ξ.  


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …