Σχόλια 11/9/13

0
Απλή αντιμετάθεση: «Ου Κάτσε»   έγραψε ο παίκτης, όχι «Ου Τσε Κα»!!!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
ΟΧΙ!
 ΟΧΙ κυρία Φώφη, δεν έχεις το δικαίωμα να μοιράσεις 14 εκ. ευρώ σε 200 εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ από τον κρατικό προϋπολογισμό και πολύ καλά έκανε η τρόικα και σε σταμάτησε πριν τη διανομή.
Αλήθεια, ακόμη δεν καταλάβατε ότι με τέτοια και με άλλα προνόμια έχετε φέρει τη χώρα στον πάτο της Ευρώπης;
Και είναι σοβαρή πολιτική αυτή; Είναι λύση με προοπτική αυτή; Βάση ποιας λογικής;
Βρίσκουμε τα έτοιμα χρήματα του προϋπολογισμού και τα μοιράζουμε στους «εργαζόμενους» της ΕΛΒΟ και της κάθε ΕΛΒΟ.
Εμ’ αυτό κάνατε τόσα χρόνια τώρα ΟΛΟΙ και γι’ αυτό γονάτισε η οικονομία.
-Μυαλό άραγε πότε θα βάλετε;
«Ε»


 
Είναι πολλοί
Είναι αρκετοί, πάρα πολλοί μάλιστα οι νεκροί της ασφάλτου στην Περιφέρειά μας. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνονται κάθε χρόνο στους δρόμους εξαιτίας των τροχαίων.
Πανελλαδικά, υπολογίστηκε πως χάνεται πληθυσμιακά ένα ολόκληρο χωριό!
Εκατόμβη τεράστια, κόστος από ζωές ανυπολόγιστο, ανάπηροι μια ζωή, νέοι άνθρωποι που καθίστανται αντιπαραγωγικοί, δράμα ατελείωτο και κόστος δυσβάσταχτο για την κοινωνία αλλά και προσωπικά.
Χάνονται ψυχές, τραυματίζονται άλλες και η χώρα κατατάσσεται στις πρώτες της Ευρώπης σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων.
Τώρα τι φταίει και ποιος, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
«Ε»


 
Έφυγε ο Σωτήρης Γουλιμάρης
 Ένας αγαπητός Ξανθιώτης, πολλά χρόνια επαγγελματίας, ο Σωτήρης Γουλιμάρης, έφυγε από τη ζωή προχθές και η κηδεία του έγινε χθες. Είχε πάει για μπάνιο στη Θάσο κι εκεί τον πρόδωσε η καρδιά του.
Ο Σωτ. Γουλιμάρης υπήρξε άνθρωπος απλός, ήρεμος, ευγενικός και πάντα με το χαμόγελο, αεικίνητος και αγαπητός. Ήταν 82 χρόνων και τελευταία κυκλοφορούσε στην πόλη με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που τον διευκόλυνε στις μετακινήσεις του.
Στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.
«Ε»


 
Τραγελαφικό
 «Δεν μας ενδιαφέρουν οι αποζημιώσεις, θέλουμε να αλλάξει πορεία ο αγωγός» είπαν οι αγρότες της Καβάλας από την περιοχή των Τεναγών στην Κοινοπραξία ΤΑΡ.
Πολύ ωραία. Και πού θα πάει ο αγωγός; Αφού παντού υπάρχουν χωράφια; Στον αέρα; Άρα, ζητούν και προτείνουν να μην γίνει ο αγωγός!!
Αυτά τα τραγελαφικά έως μοναδικά, συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Ένα έργο σοβαρό από κάθε άποψη πάει να γίνει στη χώρα με τον αγωγό και οι καθοδηγούμενοι από κόμματα (τα γνωστά) αγρότες, έμμεσα δεν θέλουν να γίνει…
«Ε»


 
Βουτούν…στη δυστυχία οι Έλληνες
 Βουτιά στην παγκόσμια κατάταξη…ευτυχίας έκανε η χώρα μας κατά το διάστημα 2010-2012 και βρέθηκε στην 70η θέση μεταξύ 156 χωρών. Η Ελλάδα έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη βουτιά μετά την Αίγυπτο, ενώ όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου φαίνεται ότι κατρακυλάνε στο δείκτη ευτυχίας με γοργούς ρυθμούς.
Αντίθετα, πιο ευτυχισμένοι απ’ όλους εμφανίζονται οι Βορειοευρωπαίοι, με παγκόσμιους πρωταθλητές τους Δανούς, και τους Νορβηγούς, Ελβετούς, Ολλανδούς και Σουηδούς να ακολουθούν. Από τις χώρες της Ευρωζώνης πιο κάτω από την Ελλάδα βρίσκεται μόνο η Πορτογαλία, ενώ από τις γειτονικές μας χώρες, η Αλβανία βρίσκεται σε καλύτερη θέση από εμάς (62η), όπως και η Κύπρος (34η), ενώ η Τουρκία είναι λίγο πιο κάτω, στην 77η θέση.
Η έκθεση αυτή που είναι προϊόν συνεργασίας ψυχολόγων, οικονομολόγων, στατιστικών αναλυτών και άλλων επιστημόνων, αποδεικνύει περίτρανα ότι το ρήγμα ανάμεσα στις χώρες βορά και νότου της Ευρώπης, συνεχίζει να μεγαλώνει όσο η οικονομική κρίση προχωράει.
Το ότι είμαστε όλο και πιο δυστυχισμένοι κάθε χρόνο, το ξέραμε. Τώρα έρχονται και τα επίσημα στοιχεία να το επιβεβαιώσουν…


 
Σε εταιρείες σεκιούριτι η φύλαξη των κέντρων κράτησης μεταναστών
 Σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, έξι συνολικά τον αριθμό, προχωρά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι τη φύλαξη των κέντρων κράτησης μεταναστών. Οι συμβάσεις που θα προκύψουν θα έχουν διάρκεια ενός έτους και συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ.
Οι διαγωνισμοί αφορούν μόνο έξι κέντρα κράτησης ενώ τα κονδύλια θα διατεθούν από το Ταμείο Επιστροφών της Ε.Ε.. Σε κάθε διαγωνισμό θα περιλαμβάνονται και δύο «υποέργα», αυτά της σίτισης των αλλοδαπών κρατουμένων και της καθαριότητας των εγκαταστάσεων.
Και το κέντρο κράτησης της Ξάνθης θα περιληφθεί στους διαγωνισμούς αυτούς.


 
Προχωρά το επιχειρησιακό του δήμου
 Ομαλά βαίνει η υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου Ξάνθης τα δύο πρώτα τρίμηνα, όπως απάντησε ο αρμόδιος υπάλληλος Πέτρος Παυλίδης στη σχετική ερώτηση του δημάρχου, κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα μόνα που έχουν «μπλοκάρει» είναι τα προγράμματα των υπηρεσιών με οικονομικό αντικείμενο που δεν υλοποιούνται, λόγω έλλειψης ρευστού. Ακόμη, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, το έργο της πλατείας Ελευθερίας και η διάνοιξη της εισόδου του παζαριού είναι τα μόνα που δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά αναμένεται να πάρουν μπρος εντός των ημερών.
Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι ήδη έχουν αποπληρωθεί 841.000 ευρώ από χρέη παρελθόντων ετών από έργα και αναμένεται ότι οι αποπληρωμές θα φτάσουν σχεδόν το ένα εκ. (993.000 €) έως το τέλος του χρόνου.
Ε.Δ.


 
Πόσο ακόμη θα μειωθεί η ΣΑΤΑ;
 Την εκτίμησή του ότι το υπουργείο των Εσωτερικών θα αντιληφθεί ότι οι δήμοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε νέα μείωση της ΣΑΤΑ μετέφερε πάντως, ο κ. Στυλιανίδης, που σχολίασε ότι τα χρόνια της κρίσης η τοπική αυτοδιοίκηση υπέστη μειώσεις στους αυτοτελείς πόρους κατά 80% περίπου. «Του χρόνου θα μας πουν να τους δώσουμε και λεφτά!», είπε καυστικά.
Ε.Δ.


 
Αγιασμός με οδηγίες της τροχαίας
 Ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες και συμβουλές οδικής ασφάλειας θα μοιράσουν στους μαθητές αστυνομικοί της τροχαίας την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για μία δράση που θα πραγματοποιηθεί σε δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα και κύριο στόχο έχει να θέσει σε εγρήγορση γονείς και μαθητές σχετικά με τις μετακινήσεις των παιδιών από και προς το σχολείο.
Ε.Δ.


 
Θα λειτουργήσει το κυνοκομείο
 Τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα των αδέσποτων σκύλων, τόνισε στην εκτελεστική επιτροπή ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Θεοδωρίδης, που ζήτησε να γίνει η περίφραξη στο χώρο του κυνοκομείου, καθώς η λειτουργία του δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ναι μεν υπάρχει κάποια περίπτωση να χρηματοδοτηθεί με 700.000 ευρώ καθότι η ώριμη μελέτη που υπάρχει έχει σταλεί στο ΥΠΕΣ, ωστόσο η κατάσταση δεν επιτρέπει καθυστερήσεις. Και άλλωστε, είναι κρίμα να υπάρχει και κτίριο και μεγάλη ανάγκη και να μη γίνεται τίποτα.
Ε.Δ.


 
Δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Ξάνθη
 Στην Ξάνθη βρίσκονται σήμερα δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαφές και να επιθεωρήσουν την κατάσταση στο νομό. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 13.00 και θα ακολουθήσει η ομιλία τους στις 19.30 στο υπαίθριο θεατράκι της πλατείας, ενώ ο τομεάρχης Υγείας Γιάννης Μπασκόζος θα ξεκινήσει από το πρωί με επισκέψεις σε ΕΟΠΠΥ, και τα κέντρα υγείας του νομού και στη συνέχεια θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στις 18.30.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…