Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Συνελήφθη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο.Ξ.!

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο.Ξ.!

0
silipsi sideri

Στο κρατητήριο ο Π. Σιδέρης λόγω αθέτησης περιοριστικών όρων

 

Εδώ και μία οκταετία εκκρεμεί το δικαστήριο για την υπόθεση που κατηγορείται

 Κρατούμενος παραμένει από το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο. Ξάνθης, Παναγιώτης Σιδέρης. Ο κ. Σιδέρης δεν έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα δύο συνεχόμενες φορές, όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει λόγω παλαιότερης υπόθεσης κι έτσι συνελήφθη, με αποτέλεσμα να περάσει τη διαδικασία του αυτόφωρου χθες το πρωί και στη συνέχεια να οδηγηθεί στα κρατητήρια Ξάνθης, ενώ αργότερα επρόκειτο να μεταφερθεί στις φυλακές Κομοτηνής.
Εις βάρος του προέδρου του Ερασιτέχνη Α.Ο.Ξ. εκκρεμούσε υπόθεση που αφορούσε την υπεξαίρεση χρημάτων από την κοινότητα Πηγαδίων του Δήμου Αβδήρων προ οκταετίας, όταν ο ίδιος ήταν ταμίας. Συγκεκριμένα η υπεξαίρεση αφορούσε το νομικό πρόσωπο παιδικών σταθμών του παραπάνω Δήμου, με την υπόθεση να εκκρεμεί από το 2005.
 
Σ. Γιαλάογλου: «Αθέτησε τον όρο από αμέλεια»
 
Το «Ε» επικοινώνησε με τον δικηγόρο κ. Στέργιο Γιαλάογλου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Παναγιώτη Σιδέρη. Ο κ. Γιαλάογλου σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον πελάτη του δήλωσε:
Σ.Γ.: «Λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος του, ο κ. Σιδέρης παρέλειψε να δώσει το «παρών» στις δύο τελευταίες φορές, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης προς το πρόσωπό του. Η δικαιοσύνη έδειξε σε αυτή την περίπτωση πως λειτουργεί, καθώς ο κ. Σιδέρης δεν τήρησε τον περιορισμό όπως όφειλε κι έτσι συνελήφθη. Ο λόγος για την υποχρέωσή του να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα αφορούσε παλαιότερη υπόθεση, όπου κατά τον έλεγχο προέκυψε έλλειμμα στα οικονομικά και αποδόθηκαν κατηγορίες στον ίδιο».
Όσον αφορά τη συνέχεια και το πότε αναμένεται να αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος, ο δικηγόρος κ. Γιαλάογλου ανέφερε:
Σ.Γ.: «Προς το παρόν πρέπει να αποδειχθεί ότι ο κ. Σιδέρης αθέτησε τον όρο όχι εν γνώσει του αλλά από αμέλεια, μιας και είχε την προσοχή του στραμμένη στο γιο του που χρίζει φροντίδας λόγω προβλημάτων υγείας. Ο ίδιος είναι προστάτης του παιδιού εξάλλου ενώ βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς δεν μπορεί να βρεθεί κοντά στον γιο του για να του παράσχει την απαραίτητη φροντίδα. Εάν τα παραπάνω δικαιολογηθούν πιστεύω ότι θα αποφυλακιστεί άμεσα για τους παραπάνω λόγους. Ο ίδιος εξάλλου δεν είναι αγνώστου διαμονής. Θεωρώ ότι το όλο συμβάν ήταν μία πολύ κακή στιγμή».
 
Εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η παραπάνω υπόθεση δεν αφορούσε την εμπλοκή του κ. Παναγιώτη Σιδέρη με τα αθλητικά δρώμενα, είναι η 2η φορά που σε σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο για αρνητικό λόγο καθώς πριν περίπου ένα μήνα βρέθηκε σε ρήξη με το σύλλογο παλαιμάχων Ξάνθης «Ο Δημόκριτος» για την απόφασή του να μην παραχωρήσει το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. για μερικές ώρες, ώστε οι παλαίμαχοι να το χρησιμοποιούν για προπονήσεις αφιλοκερδώς σε παιδιά φτωχών οικογενειών. Παράλληλα ο κ. Σιδέρης έχει κατηγορηθεί και για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά και τον τρόπο που λειτουργεί ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Ξ. (διαχείριση εσόδων από τα καταστήματα κάτω από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ., έσοδα από συναυλίες κ.α.) και πλέον αναμένεται να δούμε τη συνέχεια, εάν θα αθωωθεί ή θα κατηγορηθεί και για τις παραπάνω υποθέσεις.
 
Δημήτρης Καλτέκης
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…