Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: «Όλοι μέσα» για το ματς με Εργοτέλη

Skoda Ξάνθη: «Όλοι μέσα» για το ματς με Εργοτέλη

0
karageorgiou
 

Ένα ζευγάρι με μικρή αλλά ενδιαφέρουσα προϊστορία

 

Ο Κάκος διαιτητής της σαββατιάτικης (19:15) αναμέτρησης

 
 
 
 Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το ματς με τον Εργοτέλη κι έτσι ο Νίκος Καραγεωργίου μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, ώστε να επιλέξει ανάμεσα στους πιο ετοιμοπόλεμους για το αρχικό σχήμα απέναντι στους Κρητικούς στον αγώνα του Σαββάτου.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο τεχνικός της Ξάνθης να προχωρήσει σε κάποιες εκπλήξεις, όπως συνηθίζει να κάνει εξάλλου στα μέχρι τώρα παιχνίδια, ώστε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έρχονται… αήττητοι και με ανεβασμένη ψυχολογία (έχουν σημειώσει φέτος μία ισοπαλία 2-2 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και μία εντός έδρας νίκη 2-0 με Λεβαδειακό).
Με τη χθεσινή προπόνηση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η εκγύμναση των παικτών για τον αγώνα, καθώς σήμερα θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή η οποία θα διανυκτερεύσει στο «Le Chalet», όπου θα δοθούν και οι τελευταίες οδηγίες από το Νίκο Καραγεωργίου στους ποδοσφαιριστές, σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσουν στο σαββατιάτικο αγώνα.
 
Οριακά υπέρ της Ξάνθης η προϊστορία
 Αν και μικρή, η προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Εργοτέλη (με έδρα την Ξάνθη) είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εργοτέλης, ως «νεοφώτιστος» το 2004, δεν έχει παίξει ποτέ στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης (γήπεδο Α.Ο.Ξ.), αλλά και τις επτά φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, αυτό έγινε στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων.
Στην πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Ξάνθη νίκησε εύκολα με σκορ 3-0, ενώ ο Εργοτέλης στην πρώτη του συμμετοχή στη Super League γνώρισε τον υποβιβασμό κι έτσι επέστρεψε στη Β’ Εθνική.
Τη μεθεπόμενη σεζόν όμως (2006-2007) η ομάδα του Ηρακλείου ξανανέβηκε και παρουσιάστηκε πιο… διαβασμένη στην Ξάνθη, αποσπώντας λευκή ισοπαλία, στο μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες όπου δεν έχει σημειωθεί γκολ.
Στην 3η συνάντηση η Ξάνθη επικράτησε με σκορ 1-0, ενώ την περίοδο 2008-09 οι Κρητικοί έφυγαν για πρώτη φορά νικητές χάρη σε γκολ του Κουτσιανικούλη.
Αντίστοιχο ¨μοτίβο¨ είχαν οι επόμενες δύο αναμετρήσεις, τις σεζόν 2009-10 και 2010-11 όπου οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη, ενώ την τελευταία φορά που ο Εργοτέλης επισκέφθηκε τα Πηγάδια γνώρισε την ήττα με σκορ 4-2 και μαζί τον υποβιβασμό, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2011-12.
Εκτός των αντιπαλοτήτων βέβαια, υπάρχουν και πρόσωπα που ενώνουν τις δύο ομάδες, με πρώτο τον προπονητή Νίκο Καραγεωργίου ο οποίος μετά τη 2η θητεία του στην Ξάνθη μετακόμισε (αρχικά για λίγο καιρό στον ΠΑΟΚ) κι έπειτα στο Ηράκλειο όπου ανέλαβε τον Εργοτέλη για έξι χρόνια (2006-2012), ενώ φέτος επέστρεψε ξανά στην ξανθιώτικη ομάδα. Από παίκτες, οι Πασχάλης Μελισσάς, Παναγιώτης Κορδονούρης και Τόμας Βίσιο φόρεσαν τις φανέλες των δύο ομάδων.
 
Ο Κάκος διαιτητής στο Ξάνθη – Εργοτέλης
 Ο Αναστάσιος Κάκος ορίστηκε διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Εργοτέλη. Ο Κερκυραίος ¨ρέφερι¨ θα έχει βοηθούς τους Δημητριάδη (1ος – Μακεδονίας) και Καραϊσαρίδη (2ος – Πιερίας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου).
 
Φιλικό με Μπότεβ Πλόβντιβ την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου
 Εν τω μεταξύ με την ευκαιρία του κενού στο πρόγραμμα της Super League το επόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων, η Ξάνθη «έκλεισε» φιλικό για την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου (19:00), απέναντι στη βουλγαρική Μπότεβ Πλόβντιβ, με την αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για να διεξαχθεί στο «Skoda Ξάνθη Arena». Η ομάδα της Φιλιππούπολης μετά από 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πανόραμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρ…