Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Η Λιέγη επόμενος ευρωπαϊκός… σταθμός της Skoda Ξάνθη

Η Λιέγη επόμενος ευρωπαϊκός… σταθμός της Skoda Ξάνθη

0
stantar

Την Πέμπτη 08 Αυγούστου ο επαναληπτικός – το πρωί της Τετάρτης (07 Αυγούστου) θα αναχωρήσει το τσάρτερ της ξανθιώτικης αποστολής

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από την πόλη και το γήπεδο όπου εδρεύει η βελγική ομάδα

 
 Η Λιέγη και το «Σταντ Μαουρίς Ντουφρασνέ» (Stade Maurice Dufrasne) θα υποδεχτούν τη Skoda Ξάνθη σε σχεδόν μία εβδομάδα, στον επαναληπτικό αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης του Europa League.
Με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, ¨αλιεύσαμε¨ από το διαδίκτυο μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη και το γήπεδο που θα φιλοξενήσουν την ξανθιώτικη αποστολή, το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη 07/08 Αυγούστου.
 
Την Τετάρτη 07 Αυγούστου αναχωρεί το τσάρτερ της Skoda Ξάνθη
 Να υπενθυμίσουμε ότι η πτήση τσάρτερ της Skoda Ξάνθη για τον επαναληπτικό αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης θα αναχωρήσει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης (07 Αυγούστου), στις 08:30 από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για τη βελγική πόλη, ενώ ο επαναληπτικός με τη Σταντάρ Λιέγης είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 08 Αυγούστου (21:30 ώρα Ελλάδος), ενώ μετά τη λήξη του η αποστολή θα επιστρέψει και αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα (Χρυσούπολη) τα ξημερώματα της Παρασκευής (09/08).
Για τους φιλάθλους που θέλουν να συμμετέχουν στο ταξίδι στη Λιέγη, η τιμή κατ’ άτομο θα είναι 380 Ευρώ και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:
Μεταφορά των φιλάθλων από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο – από το ξενοδοχείο προς το γήπεδο – από το γήπεδο προς το αεροδρόμιο.
Παραμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο κέντρο της πόλης.
Το εισιτήριο του αγώνα
Ένα συλλεκτικό Yearbook 2013-2014, ένα συλλεκτικό t-shirt για τις 4 χρονιές που βγήκε η Skoda Ξάνθη στο Europa Cup.
Μερικές μέρες μετά το παιχνίδι, ο κάθε φίλαθλος που θα συμμετέχει σ’ αυτό το ταξίδι θα παραλάβει από τα γραφεία της ΠΑΕ ένα DVD με ¨happenings¨ από το ταξίδι αυτό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη (τηλ: 2541024466, e-mail: office@skodaxanthifc.gr) και την κα. Χριστίνα Τσιακούλια.
 
Η Λιέγη των 200.000 κατοίκων
 
Η Λιέγη είναι βασικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής της Βαλονίας. Βρίσκεται στο ανατολικό Βέλγιο, κοντά στα σύνορα με Ολλανδία και Γερμανία, ενώ στην απογραφή του 2012 μετρήθηκαν 198.280 δημότες, σε σύνολο περίπου 600.000 κατοίκων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που κατατάσσει τη Λιέγη (με τα περίχωρά της) την 3η πιο κατοικημένη περιοχή στο Βέλγιο, μετά τις Βρυξέλλες και την Άντβερπ.
Οι πρώτες αναφορές στη Λιέγη γίνονται το 558 μ.Χ. και το 705 αναφέρεται ότι γίνεται ο εκχριστιανισμός της περιοχής από τον Άγιο Λάμπερτ του Μάαστριχτ.
Το στρατηγικό σημείο που βρίσκεται η Λιέγη την έχει κάνει αρκετές φορές στόχο στρατών σε διάφορους πολέμους.
Μία από τις σημαντικότερες μάχες (η μάχη της Λιέγης) έγινε πριν έναν αιώνα (1914), όταν οι Βέλγοι αμύνθηκαν στη γερμανική εισβολή, αποκρούοντας με 30.000 στρατό περίπου 100.000 εισβολείς, όμως τελικά έπειτα από βομβαρδισμό που δέχθηκαν από κανόνια, υποτάχθηκαν. Οι 12 ημέρες που κράτησε η άμυνα των Βέλγων οδήγησε στο να αποτύχει η επιδρομή των Γερμανών στη Γαλλία.
Στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο όμως, το 1940, η υπεράσπιση της πόλης έπεσε σε μόλις τρεις ημέρες, με τους ντόπιους να σώζουν πολλούς Εβραίους κατοίκους κρύβοντάς τους σε μοναστήρια, ενώ η πόλη απελευθερώθηκε μαζί με το τέλος του πολέμου.
Η πιο γνωστή προσωπικότητα που γεννήθηκε στη Λιέγη είναι ο Καρλομάγνος (Βασιλιάς των Φράγκων – 8ος αι.)
 
Το «Σλέσιν» η έδρα της Σταντάρ
 
Στον αθλητισμό, εκτός της Σταντάρ Λιέγης, στην ίδια πόλη εδρεύει η «RFC Λιέγη» (ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας) η οποία είναι γνωστή για την «υπόθεση Μπόσμαν», καθώς αυτή ήταν η ομάδα που δεν επέτρεπε στον Ζαν – Μαρκ Μπόσμαν να αποδεσμευθεί, σε μία υπόθεση που οδηγήθηκε (το 1993) στο ευρωπαϊκό δικαστήριο που δικαίωσε τον παίκτη και ακολούθησε το «άνοιγμα» στις μεταγραφές, σε μία υπόθεση που έπαιξε το δικό της ρόλο στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου.
Εκτός των ποδοσφαιρικών ομάδων, την Άνοιξη γίνεται στη Λιέγη ο παλαιότερος κλασικός ποδηλατικός αγώνας (LiègeBastogne), ενώ είναι η γενέτειρα του πυγμάχου Ερμάνο Φεγκατίλι, σημερινού πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία ¨φτερού¨.
Έδρα της Σταντάρ Λιέγης είναι το Σταντ Μαουρίς Ντουφρασνέ . Η χωρητικότητα του είναι 30.000 θέσεις. Είναι επίσης γνωστό ως στάδιο «Σλέσιν». Αρκετές φορές χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο στάδιο ως έδρα και η Εθνική Βελγίου. Το γήπεδο χτίστηκε το 1909 και πήρε το όνομα του Μαουρίς Ντουφρασνέ, ο οποίος ήταν πρόεδρος του συλλόγου έως το 1931.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…