Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Σεφτέ» στους βαθμούς έκανε η Skoda Ξάνθη με το 1-0 επί του Πανθρακικού

«Σεφτέ» στους βαθμούς έκανε η Skoda Ξάνθη με το 1-0 επί του Πανθρακικού

0
panigiria

Άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα ο Σολάρι με το γκολ που πέτυχε και χάρισε τη νίκη

 

Με τις επιστροφές Ντιέ – Μπαξεβανίδη ετοιμάζεται για το 2ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη

 
 
Η Skoda Ξάνθη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο φετινό «Ελ Θράκικο», καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 επί του Πανθρακικού και παράλληλα έκανε «σεφτέ» στη συγκομιδή βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.
Με την προχθεσινή νίκη η Ξάνθη έφτασε τις 9 νίκες επί του Πανθρακικού (με έδρα γήπεδο της πόλης μας), με άλλα 8 παιχνίδια στην προϊστορία των αναμετρήσεων να έχουν λήξει ισόπαλα και μία νίκη να έχουν πετύχει οι φιλοξενούμενοι.
Στην κυριακάτικη αναμέτρηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε η Ξάνθη να απαντήσει στη βαριά ήττα που γνώρισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου με πρωταγωνιστή τον Εστέμπαν Σολάρι πήρε το ¨τρίποντο¨, ενώ ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη όπου η ξανθιώτικη ομάδα θέλει να διπλασιάσει τις νίκες.
Στο αγωνιστικό μέρος, η Skoda Ξάνθη από το ξεκίνημα ήταν ανώτερη και είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, χάνοντας μάλιστα αρκετά νωρίς σημαντική ευκαιρία, καθώς στο 3’ ο Μαρίν έκανε τη σέντρα με τον Σολάρι να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Από εκεί και πέρα ο Πανθρακικός είχε κάποιες μικροευκαιρίες χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά για να έρθει το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και ο Σολάρι «άνοιξε λογαριασμό» στο σκοράρισμα με το πρώτο του τέρμα στο ελληνικό πρωτάθλημα που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.
Στη επανάληψη η Ξάνθη έριξε τους ρυθμούς της με τον Πανθρακικό να πιέζει για την ισοφάριση χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά και να φτάσει στην ισοφάριση.
 
Επιστρέφουν Ντιέ – Μπαξεβανίδης
 
Ενισχυμένη θα παρουσιαστεί στον επόμενο αγώνα της η Skoda Ξάνθη, καθώς οι μέχρι πρότινος τιμωρημένοι Ντιέ και Μπαξεβανίδης εξέτισαν τις ποινές τους κι έτσι μπορούν να υπολογίζονται από το Ν. Καραγεωργίου για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Την ίδια στιγμή ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Πέτρος Μάνταλος μετά από χτύπημα που δέχθηκε στην ποδοκνημική.
Η αναμέτρηση με τους Κρητικούς θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στο «Skoda Ξάνθη Arena» και θα είναι το 2ο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει διακοπή στο πρωτάθλημα της Super League, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας (στις 06 Σεπτεμβρίου αγώνας με το Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014) κι έτσι το ελληνικό πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει στις 14 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής, όπου η Skoda θα δοκιμαστεί στην έδρα του Ολυμπιακού.
 
«Άνοιξε λογαριασμό» ο Σολάρι
 
Λογαριασμό στο σκοράρισμα στο ελληνικό πρωτάθλημα άνοιξε ο Εστέμπαν Σολάρι με το γκολ που πέτυχε και χάρισε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Πανθρακικό. Ο Αργεντινός επιθετικός που ήρθε με πολλές περγαμηνές στην Ξάνθη, σημείωσε το πρώτο του γκολ ενώ άπαντες ελπίζουν σε… ανάλογη συνέχεια.
Ο ¨χρυσός σκόρερ¨ της αναμέτρησης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:
«Ευχαριστούμε το Θεό που καταφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ γιατί παίζαμε απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα όπως ο Πανθρακικός. Μετά το γκολ που πετύχαμε καταφέραμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να φτάσουμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη».
Για το τι άλλαξε η Ξάνθη σε σχέση με το προηγούμενο ματς και κατάφερε να κερδίσει: «Ως ομάδα έχουμε ποιότητα και μπορούμε να κάνουμε πολλά καλά πράγματα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους συμπαίκτες μου γιατί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Θέλω να ξέρουν όλοι ότι μέσα στο σπίτι μας δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν».
Για το γκολ που πέτυχε: «Είναι σημαντικό για τον επιθετικό να πετυχαίνει γκολ γιατί του δίνει αυτοπεποίθηση. Έχω καλές βοήθειες από τους συμπαίκτες μου. Αυτό το γκολ ανεβάζει επίπεδο την Ξάνθη, ώστε να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».
Για το γεγονός ότι οι οπαδοί της ομάδας θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις μετά από αυτή την επιτυχία: «Είναι καλό οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από εμάς γιατί αυτό μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι».
Για το που αφιερώνει το γκολ: «Στην οικογένεια μου, στη γυναίκα μου και στα τρία μου παιδιά».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …