Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ελευθέρας» σε 542 παιδιά της Ξάνθης στους παιδικούς

«Ελευθέρας» σε 542 παιδιά της Ξάνθης στους παιδικούς

0
paidikos-paidia

189 παιδιά στους παιδικούς του δήμου Ξάνθης. Υποβλήθηκαν συνολικά 879 αιτήσεις. Απορρίφθηκαν οι 139.

 

Στο δήμο Αβδήρων επωφελούνται 78 παιδιά και στο δήμο Τοπείρου 34. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

 
 
 
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) τα ονόματα των παιδιών τα οποία μετά την εκδίκαση των ενστάσεων κρίθηκε ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν δεκτά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων αλλά και στους ιδιωτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και στο μέτρο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
 
542 παιδιά στην Ξάνθη επωφελούνται και θα φοιτήσουν δωρεάν στους παιδικούς
Στο νομό Ξάνθης συνολικά έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή 542 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των δήμων Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου (σ.σ. δήμος Μύκης δεν έχει παιδικούς Σταθμούς) και στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Παπασταματίου στους παιδικούς του δήμου φέτος θα φοιτήσουν δωρεάν αφού έχουν επιλεγεί από το πρόγραμμα 189 παιδιά. Το αίτημα του Κέντρου ήταν για 230 θέσεις αλλά δόθηκαν τελικά 189 τουλάχιστον 89 περισσότερες από την πρώτη χρονιά (πριν 3 χρόνια) που οι παιδικοί του δήμου Ξάνθης συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ωστόσο ο κ. Παπασταματίου δηλώνει ικανοποιημένος με τον αριθμό των ωφελούμενων ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν 21 θέσεις κενές στον 3ο παιδικό και 16 στον 5ο και ευελπιστεί να δοθούν και πρόσθετα κονδύλια – θέμα που προωθείται από την ΚΕΔΕ προκειμένου να δοθεί το 10% από τα λιμνάζοντα του ΕΣΠΑ περίπου 150 εκ. – ώστε να δοθεί η δυνατότητα να επωφεληθούν περισσότερες οικογένειες που είναι επιλαχούσες από το πρόγραμμα.: «Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα που ισχυροποιεί την λειτουργία των Παιδικών και βοηθά τις οικογένειες ιδιαίτερα τέτοιες εποχές. Στόχος μας είναι να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά», επισημαίνει ο κ. Παπασταματίου.
 
337 αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές
Να σημειώσουμε ότι συνολικά στο νομό είχαν υποβληθεί στην ΕΕΤΑΑ 879 αιτήσεις ενώ οι επιλαχούσες οικογένειες ανέρχονται συνολικά σε 201 εκ των οποίων 174 από το δήμο Ξάνθης, 20 από το δήμο Αβδήρων και 7 από το δήμο Τοπείρου.
Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία συνολικά 337 είναι οι αιτήσεις που δεν γίνονται δεκτές και 136 απ’ αυτές απορρίφτηκαν επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Υπενθυμίζουμε ότι τα κριτήρια είναι εισοδηματικά και κοινωνικά( εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ).
Στο δήμο Τοπείρου επωφελούνται του προγράμματος 34 παιδιά έναντι 52 αιτήσεων.  
 
Στο δήμο Αβδήρων επωφελούνται 78 παιδιά
Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Κέντρου του Δ. Αβδήρων κ. Εφέντη Εράλ στους 4 παιδικούς του δήμου φιλοξενούνται 110 παιδιά και οι θέσεις που τους έχουν δοθεί από το πρόγραμμα είναι 150. Όμως μόνο 78 είναι τα παιδιά που έχουν επιλεγεί έναντι 138 αιτήσεων. Η εξήγηση που έδωσε ο κ. Εράλ γι αυτή τη διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι δεν πληρούσαν τα κριτήρια είτε δεν είχαν κάρτα ανεργίας είτε τα εισοδηματικά.
 
Τα υπόλοιπα παιδιά θα πληρώνουν τα τροφεία
Σημειώνουμε ότι τα τροφεία στους Παιδικούς του δήμου Ξάνθης είναι κλιμακωτά και ανάλογα με την φορολογική δήλωση των γονέων. Έτσι ξεκινούν από 20 ευρώ έως 150 ευρώ το μήνα. Στο δήμο Αβδήρων ξεκινούν από 25 – 60 ευρώ το μήνα ενώ στους ιδιωτικούς παιδικούς είναι 300 ευρώ το μήνα. Το πρόγραμμα καλύπτει με το ποσό των 3.000 ευρώ ανά παιδί σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενες οικογένειες θα πρέπει να αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.
 

Αναλυτικά τα στοιχεία για την Ξάνθη:

ΔΗΜΟΣ

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ

ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΕΣ

ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ

ΞΑΝΘΗΣ

430

174

689

ΑΒΔΗΡΩΝ

78

20

138

ΤΟΠΕΙΡΟΥ

34

7

52

ΣΥΝΟΛΟ

542

201

879

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…