Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αυγουστιάτικος απεργιακός «καύσωνας» στον ΟΑΕΔ

Αυγουστιάτικος απεργιακός «καύσωνας» στον ΟΑΕΔ

0
oaed 3

Κλειστός ο ΟΑΕΔ στην Ξάνθη χθες και σήμερα. Δεν απείργησαν στο ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ

 

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας: «Αποδομούν και απαξιώνουν τον ΟΑΕΔ», τονίζει ο πρόεδρος εργαζομένων ΑΜΘ

 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Απεργιακός «καύσωνας» έχει καταλάβει τον ΟΑΕΔ αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΕ και κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις χθες και σήμερα αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση παρότι με το νόμο 4993/2012 εξαιρούνταν οι κοινωνικές υπηρεσίες από διαθεσιμότητα και κινητικότητα των υπαλλήλων τους.
 
Καθολική απεργία του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη
Καμιά υπηρεσία του ΟΑΕΔ Ξάνθης δεν ήταν ανοιχτή την Πέμπτη 1 Αυγούστου καθώς σύσσωμο το προσωπικό συμμετείχε στην απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζόμενων ΟΑΕΔ. Η απεργία θα συνεχιστεί και σήμερα οπότε είναι και η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για ν’ αποφασιστεί αν θα κλιμακωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και την επόμενη εβδομάδα. Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΑΕΔ – ΑΜΘ κ. Νίκος Λιάτσης: «η συμμετοχή στην απεργία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία» γεγονός που το αξιολογεί ως συντονισμένη προσπάθεια των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ να δώσουνε ένα ηχηρό μήνυμα προς τη κυβέρνηση να σεβαστεί τους νόμους που η ίδια ψηφίζει και να εξαιρέσει τον ΟΑΕΔ και τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες από την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα. Ο κ. Λιάτσης επισημαίνει επίσης και κάτι πολύ σημαντικό: «Έχουν επιφορτίσει τον ΟΑΕΔ με πάρα πολλές αρμοδιότητες και έχουν μεταφέρει σ’ αυτόν με την κινητικότητα το προσωπικό πολλών Οργανισμών που έκλεισαν. Όπως: το ΕΛΚΕΠΑ, τον ΟΕΚ, τον ΟΕΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λ.π. και τώρα παρουσιάζουν τον ΟΕΔ με πλεονάζον προσωπικό και εφαρμόζουν διαθεσιμότητα. Φέρνουν καινούργιους με την κινητικότητα και αφαιρούν το έμπειρο προσωπικό με τη διαθεσιμότητα. Είναι φανερό ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αποδόμηση του ΟΑΕΔ και εν συνεχεία απαξίωσή του. Όμως αυτό θα έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΑΕΔ εξυπηρετεί 500.000 επιχειρήσεις, υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης για 300.000 νέους, έχει την αρμοδιότητα των επιδομάτων ανεργίας ενώ έχει επιφορτιστεί με τις εκκρεμότητες του ΟΕΚ και του ΟΕΕ».
Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να «ελαφρύνει» τον ΟΑΕΔ βγάζονται σε διαθεσιμότητα 250 με 280 υπαλλήλους του και συνολικά 600 από το υπουργείο Εργασίας
 
Δεν απείργησε ο ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στην Ξάνθη
Κι ενώ στον ΟΑΕΔ Ξάνθης η απεργία ήταν καθολική στον ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ξάνθης που επίσης προκηρύχτηκε απεργία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων Ασφαλιστικών Ταμείων η συμμετοχή στην απεργία ήταν …μηδενική, όπως μας πληροφορεί ο π. αντιπρόεδρος εργαζομένων ΙΚΑ ΑΜΘ κ. Νίκος Καρβαγιώτης: «Δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία για την απεργία από την Ομοσπονδία και οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν το γνώριζαν εγκαίρως, Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας γενικότερος αναβρασμός στα ασφαλιστικά ταμεία με τη διαθεσιμότητα που λέγεται ότι θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ενώ με νόμο μας είχε εξαιρέσει. Ήδη έχουν μετακινηθεί στο ΙΚΑ 84 υπάλληλοι ενώ λένε ότι θα βγάλουν σε διαθεσιμότητα 150 και 300 από τον ΟΑΕΕ».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…