Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ξεκινά η κατασκευή της νέας γέφυρας των Πηγαδίων

Ξεκινά η κατασκευή της νέας γέφυρας των Πηγαδίων

0
ypografi pigadion2

Μια λοξή γέφυρα 150 μέτρων μήκος. Υπογράφτηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία

 

45 εκ. έργα ΕΣΠΑ «τρέχουν» στο νομό. Εύσημα Καραλίδη στις Τεχνικές υπηρεσίες και βολές κατά Παυλίδη

  ypografi pigadion1
 
Μπαίνει στα «σκαριά» η νέα γέφυρα που ενώνει τον οικισμό Πηγάδια με την Ε. Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής στο ύψος της ΣΕΒΑΘ και μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας (ΔΟΜΙΚΗ ) κ. Κωστούρου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Αυγούστου πλέον ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του έργου με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του 15 μήνες ( ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποσχέθηκε ότι το έργο θα αποπερατωθεί ενωρίτερα).
 
45 εκ. έργα ΕΣΠΑ «τρέχουν» στο νομό
Ο κ. Καραλίδης επεσήμανε την μεγάλη αναγκαιότητα του έργου για την τοπική κοινωνία καθώς καθιστά πιο ασφαλή και πιο προσβάσιμο ένα πολυσύχναστο δρόμο(λόγω του γηπέδου της SKODA) ενώ παράλληλα αποτελεί μια «ανάσα» για τον κατασκευαστικό κλάδο που πλήττεται από την ανεργία. Συγκεκριμένα όπως διευκρίνισε ο στόχος της Περιφέρειας είναι διττός: « Αφ’ ενός η κατασκευή έργων που έχει ανάγκη η κοινωνία και παράλληλα να δημιουργούμε απασχόληση σε κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί από την ανεργία». Παράλληλα έδωσε και μια πολιτική απάντηση για τις επικρίσεις που δέχεται από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παυλίδη: «Δεν πρόκειται για εξαγγελίες έργων αλλά για έργα με συμβάσεις», αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν 12 έργα ΕΣΠΑ 45 εκ. ευρώ στο νομό ενώ ότι μόνο στα έργα της Π.Ε. Ξάνθης απασχολούνται 200 άτομα. Παράλληλα έκανε την πρόβλεψη ότι όταν δημοπρατηθεί ο κάθετος άξονας (το προσδιόρισε για το καλοκαίρι του 2014) θα διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο για 4 και πλέον χρόνια.
 
Εύσημα Καραλίδη στις Τεχνικές υπηρεσίες
Επιπρόσθετα ο κ. Καραλίδης απένειμε τα εύσημα στις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Ξάνθης και στους προϊσταμένους κα Λάμπρου και κ. Τσαπνίδη καθώς επίσης και στο υπόλοιπο τεχνικό προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι είναι ιδιαιτέρως παραγωγική η υπηρεσία. Σημείωσε δε ότι παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί από τις 31/12/2010 σε 9 – 10 τεχνικούς από 22 που είχε και η Διεύθυνση έχει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας αφού εξυπηρετεί 45 εκ. ευρώ έργα όταν με περισσότερο προσωπικό «έτρεχαν» έργα της τάξης του 1.5 εκ. ευρώ, τα έργα προχωράνε κανονικά και στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.
 
Μια λοξή γέφυρα 150 μέτρων μήκος
Σ’ ότι αφορά το έργο: Είναι προϋπολογισμού 4. 800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ ΑΜΘ. Την μελέτη εκπόνησε ο δήμος Αβδήρων και για το έργο δόθηκε έκπτωση από την ανάδοχο εταιρεία 33, 85%. Ο τίτλος του έργου είναι
«Βελτίωση προσβασιμότητας και ασφάλειας προς τον οικισμό Πηγαδίων – άξονας εθνική οδός οικισμός Πηγάδια» και περιλαμβάνει γέφυρα 149,51 μέτρα μήκος και ασφαλτικό 890 μέτρα ένθεν και ένθεν που θα ενώνεται με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο από την βορεινή και νότια πλευρά της υπάρχουσας γέφυρας προς τον οικισμό Πηγάδια και προς την ΣΕΒΑΘ. Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Τσαπνίδη η νέα γέφυρα θα είναι λοξή και κατά συνέπεια πιο ασφαλής ενώ θα παρακαμφθούν 3 στροφές. Το συνολικό πλάτος της θα είναι 13 μέτρα ενώ θα έχει από δύο μέτρα ένθεν και ένθεν πεζόδρομο που μελλοντικά ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως ποδηλατόδρομος – όπως ανέφερε ο κ. Καραλίδης. Να σημειώσουμε ότι την επίβλεψη του έργου έχει ο κ. Σοφοκλής Τσεφτελίδης.
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthooulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …