Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φεύγει το καλοκαίρι, έρχεται νέος δρόμος προς την παραλία Μυρωδάτου

Φεύγει το καλοκαίρι, έρχεται νέος δρόμος προς την παραλία Μυρωδάτου

0
myrodato dromos ypografes1-web

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του δρόμου με τον ανάδοχο στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη

 

Οι εργασίες για τον περιορισμό της επικινδυνότητας του δρόμου ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Με 617.000 ευρώ κατακυρώθηκε στον ανάδοχο

 
Ελένη Διαφωνίδου
 
 Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο προς την παραλία του Μυρωδάτου, ώστε να μην υπάρξει δυσκολία ή ταλαιπωρία στις μετακινήσεις των πολιτών προς τη θάλασσα. Η σχετική σύμβαση για το έργο ‘Βελτίωση προσβασιμότητας και ασφάλειας προς τις παραλίες του δήμου Αβδήρων (άξονας Μυρωδάτο-παραλία Μυρωδάτου) υπογράφηκε με την ανάδοχη εταιρία του κ. Εκμεκτσή το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, παρουσία υπηρεσιακών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών.
Πρόκειται για ένα έργο που θα αφορά το «κόψιμο» των στροφών, καθώς και τη μεταφορά δικτύων κοινής ωφέλειας και άλλων τεχνικών έργων, που θα μειώσουν την επικινδυνότητα του δρόμου, ο οποίος έγινε αρκετές φορές στο παρελθόν αιτία για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
 
Από το νέο δρόμο στην παραλία του Μυρωδάτου του χρόνου το καλοκαίρι
Το έργο αρχικού προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ, δημοπρατήθηκε τελικά για 617.000 ευρώ από ξανθιώτικη ανάδοχο εταιρία, πράγμα που δεν έμεινε ασχολίαστο από το αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος σημείωσε ότι το 90% των έργων της Ξάνθης δημοπρατήθηκαν σε εταιρίες της περιοχής. Ο κ. Καραλίδης, επεσήμανε ακόμη ότι πέρα από το βασικό στόχο της βελτίωσης του δρόμου, που αποτέλεσε απαίτηση των πολιτών και των τεχνικών υπηρεσιών, το έργο προσφέρει και δυνατότητα απασχόλησης για εργαζόμενους του κατασκευαστικού κλάδου. Εκτίμησε ότι στο τέλος της άνοιξης του 2014 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και άρα το επόμενο καλοκαίρι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται προς τη θάλασσα μέσω του νέου δρόμου. Τέλος, εξήγησε ότι θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει και πιο νωρίς τις εργασίες, αφού το έργο δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο, ωστόσο προτιμήθηκε η έναρξη τον Σεπτέμβριο, ώστε να μην παρεμποδιστούν οι μετακινήσεις προς την παραλία, εντός του καλοκαιριού.
 
Τέσσερις κόμβοι προς τις παραλίες προσεχώς
Με αφορμή το έργο της βελτίωσης του οδικού δικτύου προς τις παραλίες του νομού, σε ερώτηση του «Ε» ο κ. Καραλίδης αναφέρθηκε στο έργο της κατασκευής τεσσάρων κόμβων στην επαρχιακή οδό Ε9, προς Μάγγανα, Μυρωδάτο, Άβδηρα και Μάνδρα, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στους δρόμους προς τη θάλασσα, μιας και ουκ ολίγες φορές προκλήθηκαν ατυχήματα σε επικίνδυνα σημεία των δρόμων αυτών. Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα με την περιβαλλοντική μελέτη στο έργο αυτό που θα χρηματοδοτηθεί από τους ΚΑΠ και γι’ αυτό βρίσκεται τώρα στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης στην Κομοτηνή. Συμπλήρωσε όμως, ότι μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το έργο θα είναι έτοιμο για δημοπράτηση
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…