Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αλληλοκαρφώνονται Ξυνίδης – Μωραϊτης

Αλληλοκαρφώνονται Ξυνίδης – Μωραϊτης

0
moraitis eve

Η παραχώρηση του Αμοιρίδειου ήταν η αφορμή να ξεσπαθώσει ο Θ. Ξυνίδης παίρνοντας αμπάριζα Φανουράκη και Δήμαρχο

 

«Κάρφωμα» Μωραϊτη: «Δεν κινδυνεύει ο δήμος Ξάνθης να μπει μέσα από το ΕΒΕ. Κάποιοι άλλοι δήμοι κινδυνεύουν… από κακούς συμβούλους»!

 
xinidis than3
 
Στα «χαρακώματα» βρίσκονται εδώ και καιρό ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και νομικός σύμβουλος του Δ. Τοπείρου Θανάσης Ξυνίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δ. Τοπείρου Στέλιος Μωραϊτης Μετά τις …ξακουστές κόντρες τους στο δήμο Τοπείρου και την ανταλλαγή καυστικών ευφυολογημάτων  για την Πολιτιστική πρωτεύουσα (πρόταση Μωραΐτη) η ιδιότυπη κόντρα τους βρήκε πεδίο και στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Η διοργάνωση της έκθεσης Εξοικονόμησης ενέργειας του ΕΒΕ και το αίτημα που υπέβαλε ο φορέας για την παραχώρηση του Αμοιρίδειου ήταν η αφορμή να ξεσπαθώσει ο Θ. Ξυνίδης παίρνοντας αμπάριζα τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη αλλά και το Δήμαρχο τους οποίους και τους βρήκε αδιάβαστους ως προς το αν πληρώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα της περσινής διοργάνωσης της έκθεσης όπως όριζε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αιχμηρή κριτική άσκησε κατά του Μ. Φανουράκη για την εισήγησή του που κοστολογούσε σε 1.000 ευρώ μόνο την επιβάρυνση δήμου προκαλώντας τον δήμαρχο να προτείνει διπλάσιο αντίτιμο παραχώρηση και εγγυητική 3.000 ευρώ για την κάλυψη καταστροφών. Παράλληλα, με την στοχευμένη επιχειρηματολογία του «κάρφωνε» εμμέσως πλην σαφώς τον Στέλιο Μωραϊτη με την επιμονή του στο: «όποιος φορέας θέλει να διοργανώνει εκδηλώσεις σε δημοτικά κτίρια πρέπει να σέβεται την περιουσία του δήμου και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να μην τη βγάζει στο τζάμπα… (Δεν ήταν η φρασεολογία αλλά το νόημα)
 
«Κάρφωμα» Μωραϊτη σε Ξυνίδη
Άμεση ήταν η απάντηση του Στέλιου Μωραϊτη ο οποίος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι τόσο το ΕΒΕ όσο και ο περσινός διοργανωτής της έκθεσης κ. Μακαρίου δεν είχαν καμιά πρόθεση να μην αναλάβουν τα λειτουργικά έξοδα της έκθεσης αλλά ότι δεν είχαν μια ενημέρωση 1 χρόνο τώρα από τις υπηρεσίες του δήμου ώστε να προβούν στην πληρωμή.: «Ας μας βγάλουν το λογαριασμό τι χρωστάμε και φυσικά θα πληρώσουμε. Άλλωστε ο κ. Μακαρίου δεσμεύτηκε σε συνεδρίαση του ΕΒΕ ότι θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα . Εγώ επικοινώνησα με τις υπηρεσίες του δήμου αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μου πει ποιο είναι το ποσό για να τακτοποιηθεί. Συνεπώς δεν ευθύνεται το ΕΒΕ ούτε ο κ. Μακαρίου. Και ας μη φοβούνται τόσο κάποιοι… Δεν κινδυνεύει ο δήμος Ξάνθης να μπει μέσα από το ΕΒΕ. Κάποιοι άλλοι δήμοι κινδυνεύουν…και   έχουν δημιουργήσει χρέη από κακούς συμβούλους»!
 
Κανονισμό λειτουργίας ετοιμάζει ο Φαναουράκης
Και μπορεί να μαίνεται η κόντρα μεταξύ Μωραϊτη – Ξυνίδη, ωστόσο ο Μανώλης Φανουράκης που τον πήραν τα σκάγια επιχειρεί να χαμηλώσει του τόνους: «Μπορεί όντως να μην κόπηκαν παραστατικά από αμέλεια των υπάλληλων ή να υπήρξε μπέρδεμα επειδή πέρσι ο δήμος ήταν συνδιοργανωτής της έκθεσης. Αυτό που θα επιχειρήσουμε εμείς για να μπει μια τάξη σ’ όλα αυτά είναι να θέσουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει πως θα γίνονται οι παραχωρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλητικές ή άλλου τύπου εκδηλώσεις. Προσανατολιζόμαστε να μην ζητάμε αντίτιμο για παραχωρήσεις σε σωματεία για αθλητική δράση αλλά να εισπράττεται αντίτιμο για παραχωρήσεις σ’ άλλες εκδηλώσεις όπου υπάρχει ανταποδοτικό όφελος στον διοργανωτή».
 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…