Σχόλια 20/8/13

0
Πως λέγεται το παιχνίδι που γυρίζουμε γύρω-γύρω και ξαφνικά καθόμαστε αλλά υπάρχει μια καρέκλα λιγότερη και ένας, το κορόιδο, περισσεύει; Κινητικότητα Δημοσίων Υπαλλήλων!!!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Κακό παράδειγμα
 Γέμισε το κέντρο της πόλης με αγγελία του καθηγητή που παραδίδει ιδιαίτερα. Μια ενέργεια που δείχνει τουλάχιστον έλλειψη Παιδείας και κουλτούρας, αφού χωρίς ενδοιασμούς, βρώμισε την πόλη με το ενημερωτικό του χαρτόνι.
Δεν υλοποιεί μόνον ο εν λόγω καθηγητής τέτοιες δυσάρεστες ενέργειες. Είναι και άλλοι, που βρωμίζουν την πόλη.
Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό με την ανοχή του δήμου –και πάλι – έχει γιγαντωθεί στην πόλη μας. Και ήδη οι σοβαροί δημότες διαμαρτύρονται και θα τιμωρήσουν την ανοχή της δημοτικής αρχής σε αυτά τα φαινόμενα παρακμής και μιζέριας.
«Ε»
 
Πάλι μαζί
 Να’ μαστε αδέλφια και πάλι μαζί. Οι διακοπές τέλος, τα μπάνια και η ξεκούραση. Στο πόστο μας πάλι όλοι για να συνεχίσουμε το έργο μας.
Είναι γεγονός ότι μας λείψατε, γι’ αυτό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας ικανοποιήσουμε.
Η εβδομάδα που πέρασε σηματοδοτήθηκε από τη γιορτή της Παναγίας, μια γιορτή που έχει υμνηθεί και δοξασθεί όχι μόνο λατρευτικά αλλά και γενικότερα…
«Ε»
 
Αναμνήσεις
 Για μια χρονιά ακόμα, τούτες τις μέρες μας δίνεται η ευκαιρία να συναντήσουμε καλούς φίλους από τα παλιά που έχουν ξενιτευθεί μεν, αλλά δεν μας ξεχνούν.
Και είναι τόσο ευχάριστα και χαρούμενα αυτά τα συναπαντήματα. Και με κυρίαρχες τις αναμνήσεις που ξαναγυρίζουν και μας θυμίζουν τα περασμένα. Μόνο που φέτος μας ήρθαν πολύ λιγότεροι Ξανθιώτες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Η οικονομική κρίση βλέπετε…
«Ε»
 
Χαμός
Ένας μικρός χαμός, λέει, έγινε σε πανηγύρι σε χωριό του νομού, γιατί κάποιος παρενόχλησε με τα…μάτια μια γυναίκα!
Καλά, παρενοχλούν ακόμη γυναίκες με τα μάτια; Λέτε να γυρίζουμε πίσω σε άλλες εποχές;
«Ε»
 
Αρχή του τέλους
Βλέπετε ο δεκαπενταύγουστος προσδιορίζει και την αρχή του τέλους του καλοκαιριού. Γι’ αυτό και μετά της Παναγίας αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για όλους, σχεδόν.
Γι’ αυτό και η ρήση των παλιών «…κι από Αύγουστο χειμώνα».
«Ε»
 
Στα ΕΛΤΑ
 Το ξέρετε ότι η εξόφληση ληγμένων λογαριασμών της ΔΕΗ μπορεί να γίνεται και στο ταχυδρομείο; Με λίγα λόγια, αντί να τρέχετε στα γραφεία της ΔΕΗ είναι πολύ πιο απλό και εύκολο να πηγαίνετε στο ταχυδρομείο, όπου και η εξυπηρέτηση είναι καθημερινή, αλλά και πολύ πιο άνετη και εύκολη, χωρίς ταλαιπωρία.
«Ε»
 
ΠΑΣΟΚ και δήμοι
 Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές; το ερώτημα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλο. Και η απάντηση; Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί με απόλυτο σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τα πρόσωπα που έχουν καταξιωμένη και αποτελεσματική παρουσία στην κοινωνία.
«Ε»
 
Επιτέλους έλεγχοι!
 Ευχάριστη διαπίστωση για όλους όσους βρέθηκαν ως πελάτες στις διακοπές τους σε ταβέρνες, αναψυκτήρια, beach bar κλπ, η έντονη παρουσία του ΣΔΟΕ.
Φέτος, για πρώτη χρονιά είδαμε με τα μάτια μας – ω του θαύματος! – ελεγκτές του ΣΔΟΕ και μάλιστα δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών.
Φαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών πήρε στα σοβαρά την προειδοποίηση της τρόικας «μαζέψτε τη φοροδιαφυγή γιατί έρχονται νέα μέτρα» και έβγαλε εκατοντάδες υπαλλήλους σε τουριστικές περιοχές, στο κυνήγι των φοροφυγάδων.
Οργιάζει μεν η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές, αλλά μετά τους εκτεταμένους ελέγχους οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν. Διότι τα πρόστιμα είναι πλέον τσουχτερά ενώ προβλέπεται και κλείσιμο της επιχείρησης, ανάλογα με το μέγεθος της φοροδιαφυγής.
Έλεγχος έγινε και σε κλαμπ της Ξάνθης, όπου εμφανίστηκε γνωστός αοιδός, αλλά δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις. Βέβαια το συμβόλαιο του καλλιτέχνη ήταν εξαιρετικά χαμηλού ύψους και για το λόγο αυτό το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει την εταιρεία που σύναψε το συμβόλαιο αυτό.
Από το φόβο των ελέγχων πολλοί καλλιτέχνες ακυρώνουν σωρηδόν τις «αρπαχτές» τους στην επαρχία για το καλοκαίρι. Φοβούνται τώρα μη γίνουν…αρπαχτοί από το ΣΔΟΕ…
 
Είδηση για την πεζογέφυρα των Κιμμερίων
 Την πρόταση αλλά και την πρόθεση της Περιφέρειας ν’ αναλάβει την χρηματοδότηση και την κατασκευή μια νέας πεζογέφυρας στα Κιμμέρια από δικούς της πόρους που θ’ αντικαταστήσει την υφιστάμενη η οποία είναι προβληματική αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης. Μάλιστα είπε ότι το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και ζητήθηκε απλά από το δήμο μια τεχνική μελέτη. Να σημειώσουμε ότι η πεζογέφυρα είναι αρμοδιότητα του δήμου Ξάνθης και για να την κατασκευάσει η περιφέρεια πρέπει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση. Αναμένεται η απάντηση του δημάρχου…
Μ.Ξ.
 
 Για την γέφυρα του περιφερειακού
 Την Δευτέρα 26 Αυγούστου και όχι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο (όπως είχε δεσμευτεί σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Ε» ο Φώτης Καραλίδης)τελικά θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα της περιμετρικής οδού. Κι αυτό γιατί απομένουν μερικά μερεμέτια μετά την ασφαλτόστρωση που έγινε στις 16 Αυγούστου,. Συγκεκριμένα – όπως ανέφερε ο κ. Καραλίδης – περιμένουν να ρθουν οι δύο αρμοί που θα τοποθετηθούν στα δύο σημεία επαφής της γέφυρας με το ασφαλτικό οδόστρωμα και οι οποίοι αναμένονται να’ ρθουν προς το τέλος της εβδομάδας
        Άφεριμ (φάγαμε τον γάιδαρο στην ουρά θα μείνουμε…)
Μ.Ξ.
 
«Τσεκούρι» το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ελέγχει την ΕΑΠΑΞ
 Αναμένεται να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ελέγχει διαχειριστικά και διοικητικά τις διοικήσεις της ΕΑΠΑΞ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι καταπέλτης για την προηγούμενη διοίκηση στην οποία αποδίδει ποινικές ευθύνες.. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για «τρύπα» 680.000 ευρώ.
Κάποιοι θα κληθούν να απολογηθούν που πήγαν αυτά τα λεφτά και είναι πολλά λεφτά…
Ο μόνος που δεν φταίει για την ΕΑΠΑΞ είναι ο Κυριακίδης αλλά αυτός πληρώνει προς το παρόν αμαρτήματα άλλων…
Τουλάχιστον θα δικαιωθεί από το ΣΔΟΕ
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…